Autor Wątek: OVER FLANDERS FIELDS  (Przeczytany 51611 razy)

Odp: OVER FLANDERS FIELDS
« Odpowiedź #90 dnia: Marca 08, 2007, 15:35:56 »
A no nie ma :(
Do  warszawy nie   bede  jechal:)

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #91 dnia: Marca 08, 2007, 18:04:19 »
Ale mogą Ci przysłać bez problemu. Mają przecież wysyłkowy, a w Warszawie jest chyba centrala sklepu online. Popytaj się ich, zadzwoń.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #92 dnia: Marca 09, 2007, 12:06:54 »
Kilka screenów na zachętę  :004:

...a ustawienia mam raczej średnie.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #93 dnia: Marca 09, 2007, 15:08:21 »
Oj pogralbym sobie........ale  nie moge  zdobyc CFS 3:(
W empiku  nosem krecili  , mowili  ze  nie  ma  i , ze  nie  moga  sprowadzic  itp
Moze ktos  mi pomoze  w  zakupie??

« Odpowiedź #94 dnia: Marca 09, 2007, 15:17:33 »
Ze dwa tygodnie temu  :011: widziałem w MM w Markach pod W-wą.
Jutro się tam wybieram.Jak będzie to dam znać.
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #95 dnia: Marca 09, 2007, 20:12:46 »
Witam
Moze  jednak bede mial cfs 3
I to  z  tego  slepu   na ktory  troche  narzekalem:)
Dostalem odpowiedz  ze  gra  jest  w  trakcie realizacji , widocznie  bylo im szkoda zwrotu  kasy

empeck

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Marca 09, 2007, 21:00:56 »
W międzyczasie wyszły już cztery patche ;)

« Odpowiedź #97 dnia: Marca 10, 2007, 06:59:39 »
Hmm
Moze  ktos wrzuci filmik  z  gry  , jestem ciekawy  jak  OFF  wyglada  na " rzywca"  :)

« Odpowiedź #98 dnia: Marca 10, 2007, 12:37:15 »
No i wrocilem do punktu wyjscia
Dostalem emaila , ze  gry  nie  ma  u  dystrybutorow , nadal czekam , ze  ktos  mnie  wspomoze  w  nabyciu

Pozdrawiam

« Odpowiedź #99 dnia: Marca 26, 2007, 14:31:02 »
Witam
OFF  chodzi bardzo ladnie.....ale jest  problem ze  sterowaniem
Samolot  jest bardzo czuly na stery , delikatny ruch dzojem i samolot bardzo nerwowo reaguje na stery
Czy tak  ma byc??

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #100 dnia: Marca 26, 2007, 14:37:21 »
Jak najbardziej... taki samolot ważył w sumie kilkaset kilo:)  :001:
W porównaniu z OFF v1 twórcy znacznie poprawili sterowanie oraz sam model lotu. Są czułe, to fakt i tak ma chyba być:)

Wybacz Art, ja od dobrych paru lat fruwam prawie wyłącznie tek klasy sprzętem, więc już się przyzwyczaiłem  :004:

« Odpowiedź #101 dnia: Marca 26, 2007, 17:31:32 »
Nie  wiem jak mozecie  ustrzelic przeciwnika  z  takiej maszynki:)
Jezeli  te  samoloty robia zwrot  prawie  w  miejscu , za pomoca  steru kierunku

empeck

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Marca 26, 2007, 20:37:22 »
Jak coś jest zrobione z płótna, sklejki, struny fortepianowej ;) i waży mniej więcej tyle co maluch to nic dziwnego że lata samo w powietrzu w tą stronę w jaką wiatr wieje ;)

Zresztą obejrzyj ten film: http://www.youtube.com/watch?v=M2CBx7x5GCI i zobacz co tymi maszynami można było robić w powietrzu.
Trochę filmów z WWI obejrzałem i choć ekspertem nie jestem, wydaje mi się, że FM w OFF jest całkiem przekonujący (oczywiście jest to moje prywatne zdanie z którym nikt nie musi się zgodzić).

IMHO niewiele więcej dałoby się z CFS3 wyciągnać.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #103 dnia: Marca 27, 2007, 16:34:43 »
Fajne,

Co do filmów, to najlepszy jest "Hells Anglels", bo tam użyto oryginalnych maszyn z 1WŚ. Fakt, że Hughes użył tam sporo tricków filmowych, jednak ujęcia lotnicze, to majstersztyk jak na lata 30te.

Co do OFF, to ukończyłem właśnie krótką kampanię w Jasta 79b w Alzacji (przepiękne krajobrazy i niezły "mesh" terenu jak na taką grę) na Fokkerze D.VII. 14 killi oraz 2x Krzyż Żelazny. Latałem od 1.IX do 11.XI.

Obecnie rozpocząłem kampanię jako pilot 4.RNAS latającej na Sopwith 1 1/2 Strutterach we Flandrii. Kampanię rozpocząłem 1.XII.1916. Już w pierwszym locie o mało co się ona nie zakończyła, gdyż moją parę zaatakowała banda Albatrosów D.II. Szczęściem, Strutter, to taki trochę większy Pup, więc jest zwinną i zwrotną maszyną. Dzięki temu, ubiłem 2x Alby, ale musiałem lądować u swoich na skutek uszkodzeń. Potem, w drugiej misji, lecąc na rozpoznanie, również dopadła mnie para Albatrosów, jednak tym razem było nas pięciu i "Hanse" spadły błyskawicznie. Po udanym bombardowaniu maszerujących niemieckich kolumn przy froncie oraz rozpoznaniu, załoga udanie powróciła do bazy.
Przez ten irytujący kompresor czasu, który włącza się dopiero przy 200 km/h (czyli na dobrą sprawę tu nie działa)  trzeba cały czas pilotować maszynę ręcznie. Nie powiem, super, ale trzeba mieć sporo wolnego czasu, jak chce się zrobić więcej niż jedną misję w ciągu dnia.  :001:

Pozdrawiam!

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Marca 27, 2007, 20:12:25 »
art.pl gdzie kupiłeś CFS'a i w jakiej cenie?