Autor Wątek: OVER FLANDERS FIELDS  (Przeczytany 51603 razy)

qrdl

• Gość
Odp: OVER FLANDERS FIELDS
« Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 31, 2009, 22:17:30 »
U mnie się nie chce instalować ph2 na wersję z ekstra klasyki, choć próbowałem, np. w domyślnym katalogu. Mam ten sam błąd co opisany kilka postów wyżej przez m4rio. A propos, m4rio, udało ci się to jakoś zainstalować, jeśli tak, to proszę, podziel się wiedzą?

pozdrawiam,
qrdl

« Odpowiedź #136 dnia: Lutego 01, 2009, 17:06:36 »
Bingo Panowie!OFF Phase 2 działa na CFS3 w wydaniu EkstraKlasyka  :banan :banan :banan
Miałem ten sam problem co m4rio i qrdl, a w jego rozwiazaniu pomógł mi ... głupi przypadek  :118:
Oto rozwiazanie dla wszystkich, którzy jeszcze nie mieli okazji pobawić się OFF'em Phase 2:
1. instalujemy CFS3 z EkstraKlasyki z zachowaniem prawidłowej ścieżki instalacji / X:\Program Files\Microsoft Games\Combat Flight Simulator 3, X-dowolna partycja/
2. wyjmujemy płytkę z napędu, CFS3 działa bez CD
3. sprawdzamy zainstalowaną wersję CFS3, jeżeli od razu mamy w wersji 3.1 to nic nie paczujemy,
4. w głównym folderze CF3 dodajemy nowy folder o nazwie BACKUP
5. instalujemy OFF'a 2 w wersji 1.0 / OverFlandersFieldsPhase2ReleaseV1.0 / z zachowaniem prawidłowej nazwy ostatniego członu ścieżki ...\ CFSWW1 Over Flanders Fields,
6. Instalujemy pozostałe / domyślna ściezka /:
- OverFlandersFieldsPhase2SkinsV1.0
- OverFlandersFieldsPhase2VidsV1.0
- OverFlandersFieldsPhase2UpdateV1.9
- OverFlandersFieldsPhase2V1.9eFinalHotfix
- uruchamiamy grę nowym skrótem na pulpicie, następuje autokonfiguracja i ... gramy  :001:
Podczas pierwszego uruchomienia może wywalić komunikat, że do uruchomienia brakuje nam pliku MSSTDFMT.DLL. Brakujący plik ściągamy np. stąd http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?msstdfmt i kopiujemy do folderu C:\Windows\system32.Następnie klikamy Start\Uruchom i wpisujemy polecenie regsvr32.exe msstdfmt.dll i klikamy OK.Uruchamiamy ponownie komputer i ... już po kłopocie :001:
@ m4rio - płytka z OFF'em Phase 2 leży i czeka  :004:
Uffff...poszło.
« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2009, 17:13:33 wysłana przez Destracto »
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #137 dnia: Lutego 01, 2009, 18:46:29 »
Dupa jednak nie działa! Nie sprawdziłem do końca :icon_redface: Próba odpalenia misji albo kampanii kończy się komunikatem z prośbą o dysk CD :005: Reszta działa bez problemów.Niestety płytki z EK nie chce kupić :005:
Jeszcze raz wszystkich przepraszam za zamieszanie i podwójne posty  :icon_redface:
Spokój cechuje Mistrza.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: Lutego 01, 2009, 18:59:07 »
Hmm, zanim coś zasugeruję, spytam moderację, czy namawianie do crackowania oryginalnej gry jest na naszym forum zabronione?  :021:

« Odpowiedź #139 dnia: Lutego 01, 2009, 19:02:49 »
Hmm, zanim coś zasugeruję, spytam moderację, czy namawianie do crackowania oryginalnej gry jest na naszym forum zabronione?  :021:

Moim zdaniem nie - w posiadaniu i stosowaniu różnych "no-cd patchy" do oryginalnych gier nie ma chyba nic nagannego.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Lutego 01, 2009, 19:22:13 »
Jeśli CFS3 z EK działa bez płytki, to spróbuj skopiować z niego plik CFS3.exe do folderu OFF i zmienić nazwę na Shell.exe.

« Odpowiedź #141 dnia: Lutego 01, 2009, 20:21:29 »
Empeck :564: tego brakowało :003:
7.  i na końcu instalacji...
Jeśli CFS3 z EK działa bez płytki, to spróbuj skopiować z niego plik CFS3.exe do folderu OFF i zmienić nazwę na Shell.exe.
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #142 dnia: Lutego 01, 2009, 21:34:16 »
Aha czyli jest nadzieja że Phase 3 będzie działało z CFS3 z kolekcji klasyki, no nic pożyjemy zobaczymy płytka powinna by c u mnie gdzieś w połowie przyszłego tygodnia.

Kopi

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: Lutego 04, 2009, 02:32:34 »
Witam. Zainstalowałem phase 2 na CFS3 z kolekcji klasyki i mam problem z kampanią. Quick flight działa ale gdy chce wejść do brefing room w kampani wyświetla mi runtime error 13 type mismatch. W FAQ i na innych forach nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Może to tylko u mnie występuje taka osobliwość i dokładna re instalacja by pomogła?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Lutego 04, 2009, 02:42:32 »
Ciesz się, że się w ogóle zainstalowało.
A tak na poważnie, to chyba ph2 ma problem z wydaniem z extra klasyki.
Mnie się nie udało w ogóle zmusić tego do pracy, a z postów powyżej wynika, że Koledzy też mieli najróżniejsze problemy.
Z niecierpliwością oczekuję na test z ph3.

pozdrawiam,
qrdl

« Odpowiedź #145 dnia: Lutego 10, 2009, 17:44:29 »
Witam

Wczoraj, czyli dość szybko (po 5 dniach roboczych) dotarła do mnie płytka z Phase 3 :003: , właśnie zabieram się za instalację. Może jescze dzisiaj uda mi się napisać pierwsze wrażenia na gorąco.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #146 dnia: Lutego 12, 2009, 21:14:34 »
8. ...i likwidujemy błąd "run-time error 13 type mismatch" w Brefing Room w Kampanii :
Panel sterowania/Opcje regionalne i językowe/Standardy i formaty/"Polski" zmieniamy na "Angielski(Wielka Brytania)" - Zastosuj - OK ... i uruchamiamy OFF'a . Kampania w OFF Phase 2 działa  :banan  :banan  :banan

Komunikaty pojawiające się po uruchomieniu Kampanii o niedostępności danego typu samolotu wynikają z ustawień OFF'a / jeszcze nie rozgryzłem / i nie mają już nic wspólnego z CFS3 w wydaniu EK > klikamy Ok.
Po zakończeniu gry usuwamy(?) Klawiaturę > Wielka Brytania, która pojawia się przy zmianie na angielski i wracamy do polskiego w sposób opisany powyżej  :003:
A ja dodatkowo mam totalny pierdolnik na pulpicie w rozdzielczości i ustawionych ikonach  :karpik Qrw...ać  :010:
Spokój cechuje Mistrza.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: Lutego 12, 2009, 21:29:20 »

;)

« Odpowiedź #148 dnia: Lutego 12, 2009, 22:16:06 »
Nic z tego empeck :005: Porządkuję ikony do ustawień pierwotnych, ale po przebootowaniu kompa "coś" je ustawia po swojemu :karpik i dalej totalny pierdolnik na pulpicie.
Spokój cechuje Mistrza.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Lutego 12, 2009, 22:35:02 »
Hmm, to dziwne. U mnie to pomogło, OFF uruchamia się w rozdzielczości pulpitu i nie psuje rozdzielczości...