Autor Wątek: OVER FLANDERS FIELDS  (Przeczytany 51455 razy)

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
Odp: OVER FLANDERS FIELDS
« Odpowiedź #210 dnia: Kwietnia 29, 2010, 21:53:39 »
A tak przy okazji polecam świetną stronę z imponującym zbiorem zdjęć z historii awiacji...

Wiekie dzięki Destracto. Muszę przyznać że stronka arcyciekawa - z (jak sam napisałeś) niesamowitym klimatem!

Bis zum bitteren Ende.

« Odpowiedź #211 dnia: Sierpnia 26, 2010, 13:58:06 »
Temat już się troche przykurzył...i z nowu trafiło na mnie...niech będzie :004:

Staram się w miarę posiadanego czasu śledzić na bieżąco oficjalne forum OFF'a i informacje na temat nowo powstającego OFF'a 4. Niestety info o simie jest gorzej niż bardzo skromne, żadnych skinów, żadnych oficjalnych njusów, totalne embargo na cokolwiek. Nic, nawet spekulacje userów, nie są potwierdzone przez producentów. Są jedynie zapewnienia, że prace nad simem trwaja na całego.
Ale z wątków poświęconych na forum OFF 4 / jest już pewnie z 5 ... taki tam koncert życzeń i niezły pierdzielnik / można wyłącznie na zasadzie niepotwierdzonych spekulacji wywnioskować że:
- nie należy spodziewać się wydania OFF'a 4 w najbliższej przyszłości, producenci przypominaja, że od wypuszczenia darmowego OFF'a 2 do płatnego OFF'a 3 upłynęło blisko 2 lata, a ponad to OFF 3 + HitR sprzedają się całkiem nieźle, więc byłby to przysłowiowy strzał w we własne kolano :005:
- OFF 4 nie będzie addonem do OFF'a 3, a całkowicie nowym simem :karpik
- czy zostanie engine z CFS3 oczywiście ... nie wiadomo  :002: 
I to by było na tyle, jak tak dalej pójdzie z info o OFF 4 to wątek będziemy wykopywac z ziemi, a nie od kurzać  :001: 
Spokój cechuje Mistrza.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Sierpnia 26, 2010, 15:11:27 »
CFS3 się mocno już zestarzał :/ Mogliby go już odpuścić...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Września 04, 2010, 17:59:13 »
OFF 4 zapewne będzie wciąż hulał na tym samym silniku, bo napisanie nowego zajełoby wieki i kosztowało majątek. Zastanawiam się tylko po, bo już teraz, żeby OFF poszło na maksie swoich wizualnych możliwości potrzeba sprzętu mocniejszego niż do RoFa...

« Odpowiedź #214 dnia: Września 05, 2010, 15:44:16 »
... bo już teraz, żeby OFF poszło na maksie swoich wizualnych możliwości potrzeba sprzętu mocniejszego niż do RoFa...

Oj nie. OFF3 z racji CFS3 to zdecydowanie "jednojajowiec" i z powodzeniem zadowala się procem np. Exxx podkręconym do 3,5-3,7GHz, w ROF'ie mocny dwurdzeniowiec to minimum do gry.
Przy karcie też podobnie; OFF3 śmiga już gładko np. na GTX260 z prawie wszystkimi suwakami na maxa, dla ROF'a myślę, że przydałoby się coś mocniejszego  :001:
P.S. Ktoś na forum bąkał coś o silniku z ...Iłka  :karpik ... ale wydaje mi sie to tak nieprawdopodobne, że nawet wcześniej o tym nie pisałem  :001: 
Spokój cechuje Mistrza.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: Września 05, 2010, 19:16:32 »
Do Iłka robią Canvas Knights - wyjdzie jak wyjdzie. Co do RoFa jesteś w błędzie - napieram na Q8300@3.0GHz i właśnie GTX260 na maksie w 1080p :D Nie wiem jak chodzi OFF3, bo grałem tylko w darmową OFF2, a teraz zaginął mi gdzieś CFS3. Jednak z tego co podają w wymaganiach do maksymalnych ustawień, to potrzeba GTX280 chyba. Procesory to też skomplikowana sprawa, bo o ile Q2D można wykręcić do tego 3.5, to z Quadami już gorzej (potrzeba mocnej wersji i dobrego chłodzenia, a to są duże koszta), bo skoro to "jednojajowiec", to powinna działać zasada 2 jajka z wysokim taktowaniem > 4 jajka z nie tak wysokim taktowaniem.

« Odpowiedź #216 dnia: Października 21, 2010, 16:39:30 »
Nareszcie ... mamy pierwsze skrinszoty z OFF'a 4 :001:  http://www.overflandersfields.com/Phase4-Preview1.htm
... komentarz Polovskiego http://combatace.com/topic/60003-phase-4-work-in-progress-screen-shots/page__pid__448528#entry448528
... i opinie na juserów na forum http://combatace.com/topic/60002-phase-4-screenshot-comments/
Niestety ... potwierdzone, że zostaje engine z CFS3  :005:
Odnośnie pokazanych skrinów...tiaaa...mam mieszane odczucia  :005: Kokpity trochę poprawione, teren coraz bardziej przypomina FSX'a, nowe samoloty :010: ...ciekawe jak z wydajnością  :011: ... czy tak ma wygladać NOWY SIM  :011:... ale: WORK IN PROGRESS ...

Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #217 dnia: Listopada 08, 2010, 16:16:01 »
Kolejne "fotki" z powstającego OFF'a 4 http://www.overflandersfields.com/Phase4-Preview1.htm
Teraz zaczyna wygladać to coraz ciekawiej... :001:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #218 dnia: Grudnia 28, 2010, 08:45:39 »
...i następne skriny; tym razem poprawione / graficznie / kokpity...i zapowiedz kolejnych nowych samolotów, czyli następca Camela - Sopwith Snipe  :001:
Link j.w. w poście.
P.S
Czy z naszego Forum tylko ja "śledzę" ten symulator  :011: 
Spokój cechuje Mistrza.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #219 dnia: Grudnia 28, 2010, 15:57:41 »
Szkoda że w RoF grafika nie jest taka szarobura. Za to mamy trawę jak przed przyjazdem pierwszego sekretarza.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #220 dnia: Lutego 13, 2011, 11:25:36 »
Że chłopakom chce to się jeszcze ciagnąć :) ,
faza 4 screeny - http://www.overflandersfields.com/images/P4Preview/index.html
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Lutego 13, 2011, 11:41:12 »
Że chłopakom chce to się jeszcze ciagnąć :) ,
faza 4 screeny - http://www.overflandersfields.com/images/P4Preview/index.html

Koncepcja jest bardzo dobra. OFF jest o wiele lepszy offline od RoF, mają niezły engine odpowiadający za dynamiczną kampanię, dużo maszyn, ciekawe podejście do zgodności historycznej, RoF raczej nigdy nie osiągnie takiego poziomu skomplikowania. Tylko engine CFS3 zestarzał się okrutnie, niech go wymienią na Outerrę na przykład i na RoF już więcej nie spojrzę :D

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: Lutego 13, 2011, 12:07:57 »
Widzę tam jakieś krówki, płotki, piechociarzy w okopach...wszystko czego od strony graficznej i ożywionego świata w RoFie brakuje

empeck

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Lutego 13, 2011, 12:09:56 »
To raczej na odwrót, w OFF brakuje oświetlenia, FM, DM i systemu sieciowego z RoF. To byłby sim idealny :D

« Odpowiedź #224 dnia: Kwietnia 26, 2011, 12:46:52 »
Coś cicho w temacie się zrobiło, a tu proszę ...nowe skiny się pojawiły http://www.overflandersfields.com/Phase4-Preview1.htm  :001:
Spokój cechuje Mistrza.