Autor Wątek: Nowy rok - rokiem  (Przeczytany 1519 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy rok - rokiem
« dnia: Grudnia 31, 2005, 16:56:33 »
No właśnie, nadchodzi nowy rok. Może, jak co roku byśmy napisali coś króciutko o tym, co będzie się działo w 2006-tym lub, co byśmy chcieli ażeby się w nim wydarzyło.

A tak swoją drogą to wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU 2006 !!!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Nowy rok - rokiem
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 31, 2005, 19:01:01 »
 A gdy otworzył pieczęć siódmą, zapanowała w niebie cisza jakby na pół godziny.
I ujrzałem siedmiu aniołów, którzy stoją przed Bogiem, a dano im siedem trąb.
I przyszedł inny anioł, i stanął przy ołtarzu, mając złote naczynie na żar,
i dano mu wiele kadzideł, aby dał je w ofierze
jako modlitwy wszystkich świętych, na złoty ołtarz, który jest przed tronem.
I wzniósł się dym kadzideł, jako modlitwy świętych, z ręki anioła przed Bogiem.
 Anioł zaś wziął naczynie na żar, napełnił je ogniem z ołtarza i zrzucił na ziemię,
a nastąpiły gromy, głosy, błyskawice, trzęsienie ziemi.

Oto przyjdę niebawem, a moja zapłata jest ze mną, by tak każdemu odpłacić, jaka jest jego praca. Jam Alfa i Omega, Pierwszy i Ostatni, Początek i Koniec.

A tak pozatym to alles gute w Nowym Roku 2006 ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 31, 2005, 19:17:14 »
...Błogosławieni, którzy płuczą swe szaty, aby władza nad drzewem życia do nich należała i aby bramami wchodzili do Miasta. Na zewnątrz są psy, guślarze, rozpustnicy, zabójcy, bałwochwalcy i każdy, kto kłamstwo kocha i nim żyje.

Do siego :-)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 31, 2005, 21:19:51 »
te chłopaki nie wiem co i jak ale wy to już lepiej nie pijcie bo jakoś ten nowy rok to trzeba jeszcze przywitać  :002: :002: :002:

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 31, 2005, 21:50:02 »
A gdy otworzył pieczęć siódmą, zapanowała w niebie cisza jakby na pół godziny.
I ujrzałem siedmiu aniołów, którzy stoją przed Bogiem, a dano im siedem trąb.
I przyszedł inny anioł, i stanął przy ołtarzu, mając złote naczynie na żar,
i dano mu wiele kadzideł, aby dał je w ofierze
jako modlitwy wszystkich świętych, na złoty ołtarz, który jest przed tronem.
I wzniósł się dym kadzideł, jako modlitwy świętych, z ręki anioła przed Bogiem.
 Anioł zaś wziął naczynie na żar, napełnił je ogniem z ołtarza i zrzucił na ziemię,
a nastąpiły gromy, głosy, błyskawice, trzęsienie ziemi.

Oto przyjdę niebawem, a moja zapłata jest ze mną, by tak każdemu odpłacić, jaka jest jego praca. Jam Alfa i Omega, Pierwszy i Ostatni, Początek i Koniec.

A tak pozatym to alles gute w Nowym Roku 2006 ;]

Heh nie ma to jak optymistyczna wizja, choć akurat z drugiej strony jest ona jak najbardziej optymistyczna... :)

Happy New Year :P
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

andibo

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 31, 2005, 22:12:27 »
Cenię sobie nieraz Twoje uwagi Kosi, ale z szacunkiem to nie czas aby drwić z (używać) słów Pisma Świętego do tak przyziemnych spraw. Szczęsliwego nowego roku, dla wszystkich!

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 31, 2005, 23:29:39 »
Moi drodzy... jestem juz pijaniusienki :D Dlatego zyczę Wam...by

złowrogie niebo zapłonło czerwienią a czarne chmury zasłoniły niebo by nastał czas zła :D by ryknęły daimlery  niosąc na skrzydłach przeznaczenia posłańców ponurego
a imię pierwszego to Gra...

....oups juz jestem normalny :D

Najlepszego w nowym roku
 :)

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 01, 2006, 00:44:04 »
Cenię sobie nieraz Twoje uwagi Kosi, ale z szacunkiem to nie czas aby drwić z (używać) słów Pisma Świętego do tak przyziemnych spraw. Szczęsliwego nowego roku, dla wszystkich!

Trafna uwaga...
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 01, 2006, 00:53:51 »
Chciałem napisać życzenia noworoczne dla wszystkich, ale chyba tego nie zrobię, bo już wiem, że wszystkim ten rok nie zaczął się dobrze. Przed kilkudziesięcioma minutami czyli pare minut po północy na moich oczach jakiś pijany sk...iel potrącił dziewczynę stojącą przy krawężniku ulicy. I zgadnijcie dlaczego? Otóż ta gnida, tylko przez przypadek nazywana człowiekiem, postanowiła przejechać stojącą kilkanaście metrów wcześniej odpaloną petardę. Mimo, że wypadek wyglądał  z mojej pozycji dosyć makabrycznie, bo dziewczyna przelaciała kilka metrów i wylądowała na twardym betonie, to po paru minutach zdołała podnieść się. Miejmy nadzieję,że nic jej nie będzie. Dodam jeszcze, że ten sk....syn nie raczył się po wypadku zatrzymać i ze zbitą przednią szybą uciekł. Na szczeście w pobliżu stał wóz strazy miejskiej, który ruszył w pościg. Oby sukinsyna złapali...
ps.
Wybaczcie przekleństwa,ale jestem nieco wzburzony
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2006, 06:43:33 wysłana przez Kos »

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 02, 2006, 23:49:15 »
Choćbym kroczył ciemną doliną żła się nie ulęknę bo wiem że Ty jesteś ze mną ;-)

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich:kufajek i szkopków,żeby się dzieci mietków,fok,spitów,parchów,kucyków,dzbanów i innych nie czepiały :021:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 03, 2006, 12:12:05 »
Co bym chciał żeby się w 2006 zdarzyło...hmm? żeby się skończył, żeby mi się humor poprawił, żebym wyrósł z Windowsa i żeby wreszcie coś się zmieniło w moim życiu na lepsze :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 03, 2006, 17:31:47 »
No i oczywiste chciałbym,żeby się układało z moją kochaną,czego i wszystkim życzę ;-)

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 03, 2006, 17:57:48 »
żeby się układało z moją kochaną,czego i wszystkim życzę

Lol, Jak rozumiem, życzysz wsystkim, żeby układało się im z własnymi ukochanymi, nie z Twoją  :002: :004:

PS. Wybacz Angelripper, nie mogłem się powstrzymać  :001:

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 03, 2006, 18:04:37 »
Be sure że z własnymi  :002:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2006, 18:09:58 wysłana przez Angelripper »

yowka

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 07, 2006, 01:21:48 »
No i oczywiste chciałbym,żeby się układało z moją kochaną,czego i wszystkim życzę ;-)
no..oby ... oby....jestem pod wrazeniem ..hmmm ...Wszystkim Forumowiczom Najlepszego Życzę :002: :004: