Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator X  (Przeczytany 155766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #180 dnia: Października 31, 2006, 08:02:51 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

E.S.P.

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Października 31, 2006, 09:35:25 »
Hmmm , a to ciekawe, daj z łaski swojej screena z tymi ustawieniaiami i z Virtual Cocpit i włacz wskaźnik fps'ów, ludzie z o niebo lepszym sprzętem nie mogą powiedzieć czegoś takiego jak ty.

nie latam z VC - tylko 2d

« Odpowiedź #182 dnia: Listopada 01, 2006, 21:18:02 »
http://www.idg.pl/news/101866.html
Polska premiera się zbliża. Cena- jak dla mnie- zaporowa
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

empeck

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Listopada 01, 2006, 21:24:42 »
tu jest parę złotych taniej:

http://wirtus.pl/shop/produkt.php?KategoriaID=18&ProduktID=10102

Ja mam pytanie z innej beczki. FSX jeszcze nie mam, ale mam zamiar na początku przyszłego roku kupić.

Jak wiadomo sima trzeba aktywować. W FAQ Microsoftu jest napisane że można to zrobić dwa razy (po większej zmianie w hardware):

Q4: How many times can I activate the product?

A4: You can activate games for Windows two times. Removing and then reinstalling the game will not affect the game activation quota as long as you have not changed any hardware components on the computer.
link: http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/927007

czy dobrze rozumiem - to znaczy że po dwukrotnej zmianie kilku elementów w sprzęcie będę musiał grzecznie iśc do sklepu i znów wydać trzy stówy? Czy może jestem paranoikiem?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Listopada 01, 2006, 22:26:53 »
Hmmm,

Ja sądzę, że M$ powinno zrobić, żeby można było aktywować dopiero 2 legalną kopię! Na pewno skłóci to legalnych userów z tymi nielegalnym, bo to ich wina, że płacimy 2x. A za każdego zakapowanego pirata, dodatkowa aktywacja gratis  :banan
Ktoś coś kiedyś śmiał się z aktywacji FC?  :021:

pozdrawiam,
qrdl

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #185 dnia: Listopada 01, 2006, 22:32:20 »
Użytkownik znajdzie w niej m.in. 24 maszyny do pilotowania (21 samolotów, 2 śmigłowce, 1 motolotnia, 1 szybowiec), 45 lotnisk, 38 miast,
Byczo jak taką cenę....  :118: A wy Wisłę jeszcze chcielibyście.
Nie mogłem się powstrzymać  :004:

Szkoda, że nie jest tak, żeby móc sobie pograć na własnej kopi powinno się wysłać jeszcze SMS-a i dostać jednorazowy kod, i to rózny w czasie zależnie od ceny SMS-a - LOLOL !

Wg mnie powinien nastąpić totalny bojkot tego g.........
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Listopada 01, 2006, 22:39:52 »
Pewnie prędzej czy później (i raczej prędzej) wyjdzie jakiś crack i tyle będzie...

« Odpowiedź #187 dnia: Listopada 01, 2006, 23:03:20 »
Mam FSX i powiem tak:

1. Nie mam zamiaru rezygnować z FS 2004 (no chyba, że wyjdzie jakiś super patch do FSX  :021:) - bo jeżeli chodzi o Polskę to jest lepszy (szczególnie przy kilku ciekawych addonach istniejących pod FS 2004 - Tatry, "obiekty VFR" itd. itp.)

2. Grafika FS9 przy "full" ustawieniach jest wcale nie gorsza niż na "pół gwizdka" w FSX (no chyba, że kogoś "podniecają" te jeżdżące samochodziki :001:) - a na takie ustawienia pozwala mój obecny, wcale nie taki słaby komp.

3. Te samoloty to wcale nie taka rewelacja w stosunku do FS9 - wiele darmowych dodatków - jest lepszych.

4. Jedyną rzeczą do której mam zamiar na razie używać FSX - to śmigłowce, bo żeby oddać sprawiedliwość to model lotu tych statków powietrznych został (wg mnie) poprawiony w stosunku do FS9 (jakoś tak "płynniej chodzą" - nie wiem jak to określić :003:).

« Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2006, 23:12:42 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #188 dnia: Listopada 02, 2006, 16:36:46 »
1. Nie mam zamiaru rezygnować z FS 2004 (no chyba, że wyjdzie jakiś super patch do FSX  021) - bo jeżeli chodzi o Polskę to jest lepszy (szczególnie przy kilku ciekawych addonach istniejących pod FS 2004 - Tatry, "obiekty VFR" itd. itp.)
A zwłaszcza UT i lotniska.
2. Grafika FS9 przy "full" ustawieniach jest wcale nie gorsza niż na "pół gwizdka" w FSX (no chyba, że kogoś "podniecają" te jeżdżące samochodziki 001) - a na takie ustawienia pozwala mój obecny, wcale nie taki słaby komp.
A samochody jeżdżą tylko w jedną stronę :118: FSX i FS9 na screenach są praktycznie nie do odróżnienie (co najwyżej woda z niektórych perspektyw i IMO paskudne tekstury ziemi).
3. Te samoloty to wcale nie taka rewelacja w stosunku do FS9 - wiele darmowych dodatków - jest lepszych.
Beaver jest fajny-ale tylko dlatego, że został zrobiony przez twórców Beavera Aerosoftu. Ale tu jest tylko wersja na pływakach... czyżby M$ chciał dodatkowej kasy za inne wersje?
Ale i tak przejście na FSX będzie konieczne :005: przez twórców dodatków... na przykład taki Beechcraft Duke Real Airu ma być już tylko pod FSX, Captain Sim zatrzymał prace nad Blokiem F i modelami C-130 i dostosowuje swe produkty do FSX. Tylko, że niektóre  update`y będą za darmo, a za inne trzeba będzie bulić...
FSX-300zł
Komp-5000zł
Scenerie, samoloty itp-wiele zł
11FPS nad RWY33 EPWA-BEZCENNE :118: i to się w żadnym FSie nie zmieni :118:

« Odpowiedź #189 dnia: Listopada 02, 2006, 21:37:35 »
Komp-5000zł

Nie przesadzaj za kompa dałem tylko 4000zł  :021:

woju

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Listopada 03, 2006, 11:59:45 »
Witam.
Czy ktoś ma może numer seryjny do microsoft flight simulator X ??
Bedę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam

Za zbrodnię przeciwko symulatorom. Nie tolerujemu tutaj warezu!!!
 To nie jest forum warezowe.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #191 dnia: Listopada 03, 2006, 12:07:50 »
Witam.
Pozdrawiam

Nawet jak ma to i tak Ci nie da. Pomyliłeś adresy gościu bo to nie jest forum warezowe :010: >:(
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #192 dnia: Listopada 03, 2006, 12:08:18 »
Zaraz poproszę Ojca Założyciela aby odpalił Opla, z ciałem zrobimy to co zwykle.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #193 dnia: Listopada 03, 2006, 18:17:58 »
Nie przesadzaj za kompa dałem tylko 4000zł  :021:
A czy masz ekhm... dodatnie FPS :118: czy mniej niż zeeero (jak ja w porywach w demie :003:)? A co to będzie z Vistą i jej 3d pulpitem obcinającym podobno wydajność o 10-15%... chociaż może jest jeszcze iskierka nadziei...TU.
Witam.
Pozdrawiam
5P13R-D4L4J-1KUP5-30RY6-1N4Ł4

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #194 dnia: Listopada 03, 2006, 18:28:08 »
5P13R-D4L4J-1KUP5-30RY6-1N4Ł4

:D LOL
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...