Już torche osób ma FSX po prostu, sklepy internetowe na zachodzie zaczęły szybciej rozporowadzac tytuł, a że przyszło wcześniej niż 13 albo 17 to chyba dobrze tylko 
W Szwecji i Finlandii juz wczoraj w niektórych sklepach mozna było kupić FSX.
Dzięki - o to właśnie mi chodziło. Czyli, że błąd z Wisłą występuje w wersji ostatecznej symulatora. Po prostu miałem wątpliwosci czy czasem nie dotyczy to jakiejś wersji testowej.
Niestety użyłem nieszczęśliwego sformułowania "
skąd te screeny" - co spowodowało reakcje osobników silących się na dowcip czy podejrzenia odnośnie "
wszystkim dobrze znanych stron" (ciekawe, jakiś głupi pewnie jestem bo ich nie znam

).
No cóż pozostaje tylko mieć nadzieję, że dość szybko będą dostępne narzędzia kompatybilne z FSX, a pozwalające na w miarę proste wprowadzanie poprawek, podobne jak to było w FS9 np. przy użyciu EZ-Landclass. Poprawiałem za pomocą tego programu Bydgoszcz (moje rodzinne miasto - lotnisko EPBY, gdzie wówczas pracowałem, w szczegółach zrobiłem sobie za pomocą AFCAD i RWY12) i okolice - miałem nawet pomysł (ale go nie upubliczniłem) czy nie można by namówić paru ludzi używających tego symulatora do zrobienia całej Polski na zasadzie - każdy swój region, który zna. No cóż może przy FSX ...
Pozostaje czekać na dostawę z pilots.pl (chroniczny brak "cioci" za granicą

) i mieć nadzieję na programy pozwalające dokonać koniecznych poprawek.