Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator X  (Przeczytany 155513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #840 dnia: Listopada 06, 2007, 19:52:50 »
Ja zamówiłem w pilots.pl
http://www.sklep.pilots.pl/product_info.php/products_id/425
może nie najtanij ale najpewniej :)

W piątek pójdzie wysyłka, 9/11/07  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #841 dnia: Listopada 07, 2007, 13:39:59 »
Coraz bardziej załamuję się nad naszym regionem, jak bardzo został olany przez twórców. Im dalej na Zachód, tym lepiej. Nawet defaultowa Praga ma wektorowo narysowane parki + rzeki.

W FS9 też nie było różowo pod tym względem. Ale Ultimate Terrain Europe pewnie już w produkcji i będzie lepiej. Najpierw oczywiście trzeba będzie wysupłać z 20 GBP. Ale jak to się mówi "FS Life is Brutal"  :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #842 dnia: Listopada 07, 2007, 18:12:19 »
Z tym, że było paru betatesterów teraz z naszego kraju. I co? I sorry, nie mieli chyba siły przebicia bo byli za wąscy, tak by z kraju z robić Pustynię, albo się tym nie interesowali  :005:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #843 dnia: Listopada 08, 2007, 12:40:04 »
"Pustynny" problem nie dotyczy tylko Polski. Tak samo skopane jest UK i chyba większość Europy. Niestety nie naprawia tego nawet "Expansion Pack". Niezrozumiałe dla mnie jest dlaczego do tej pory nie poprawili tego buga.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #844 dnia: Listopada 08, 2007, 21:54:49 »
Potwierdzila sie info ze dodatki do FSX w FSX SP2 sa zle wyswietlane (tekstury) zatem my albo develloperzy mamy powazny problem ...  :006:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #845 dnia: Listopada 09, 2007, 15:29:57 »
Mam pytanie odnośnie wersji Polskiej. Co tam właściwie zostało spolszczone lub poprawione?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #846 dnia: Listopada 09, 2007, 16:23:38 »
Co poprawione?
Nic mi na ten temat nie wiadomo....

Spolszczone?
Jest to lokalizacja kinowa, czyli tylko teksty zostały spolszczone, ATC gada do nas po angielsku, podobnie w misjach, rozmowy są po angielsku. ;) Ale wszystkie informacje tekstem, menusy są po Polsku (włącznie ze skrótami klawiszowymi do poruszania się po menu). Natomiast większość dodatkowych informacji z centrum szkoleniowego (w FSX jest mnóstwo materiałów na temat dostępnych samolotów, artykułów "różnych" itp) nie została przetłumaczona. Szkoła Roda Madacho jest po polsku.

Jeśli martwi Cię kompatybilność z dodatkami to nie ma absolutnie żadnych różnic względem wersji angielskiej.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #847 dnia: Listopada 09, 2007, 16:59:45 »
E jak dla mnie żadna rewelacja. Jakby przetłumaczyli całą dokumentację to by było coś :021:.

« Odpowiedź #848 dnia: Listopada 09, 2007, 17:20:02 »
Potwierdzila sie info ze dodatki do FSX w FSX SP2 sa zle wyswietlane (tekstury) zatem my albo develloperzy mamy powazny problem ...  :006:

Nie "dodatki do FSX" tylko dodatki do FS9 które zostały przekonwertowane do FSX. Najczęściej textury przenoszono żywcem z modelu FS9 a jak wiadomo metoda texturowania w FSX jest inna niż w FS9. Na pierwszy rzut oka wszystko działało pięknie w FSX SP1, ale jakimś cudem FPS'y drastycznie spadały przy takich dodatkach jak samoloty Carenodo, Do-27 czy kolekcja od Flight Replicas. Był też problem ze znikającymi texturami obracającego się śmigła. Wyczytałem gdzieś w niecie że te "atrakcje" występują właśnie z powodu textur rodem z FS9. Nadszedł SP2 i chyba FSX przestał tolerować textury z poprzedniej wersji. Może i dobrze, może producenci zaktualizują textury w swoich dodatkach. Będzie wszystko lepiej chodzić i lepiej wyglądać.

« Odpowiedź #849 dnia: Listopada 09, 2007, 17:26:00 »
E jak dla mnie żadna rewelacja. Jakby przetłumaczyli całą dokumentację to by było coś :021:.

"Rewelacją" jest to, że ta spolszczona wersja kosztuje ok. 140 PLN w porównaniu z ok. 300 PLN wersji angielskiej. Myślę, że to jest chyba wystarczająco "rewelacyjne" dla ludzi z mniej zasobnym portfelem.

Choć ja osobiście nie kupuję spolszczonych gier (nawet gdy są tańsze), a w przypadku FS-ów cena samego FS-a jest zasadniczo śmiesznie mała w porównaniu z dokupywanymi potem dodatkami to jednak uważam, że jest to bardzo dobra polityka tej firmy, że rzuciła produkt w "mniej popularnym" języku znacznie taniej.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #850 dnia: Listopada 09, 2007, 17:37:38 »
Zgadza się, że cena jest taka jaka jest - dzięki wersji jezykowym mamy tansze produkty na naszym rynku, bo na zachodzie to już sa inne ceny, ale jest też owe Ale przez naprawde duze "A". Kupujac wersje PL na poczatku nikt nie mogl zapodac SP1, bo byla wersja angielska. Potem jak sie pojawil patch PL to już bylo okej. Dalej nie wiadomo co z FSX Acc. Patrzac na SP1 to ten Acc Eng. może nie pojsc na naszym FSX PL, nie mowiac o SP2, na ktory tez osoby z FSX PL beda musieli troszke poczekac zanim CDProjekt zlozy takie zapotrzebowanie ;-) Na szczescie mam wersje angielska i z tego sie ciesze. FSX Acc z Pilotsow wyjdzie 12 lub 13.
-> Shaitan : oczywiscie, problem dotyczy dodatków nienatywnych, czyli przeniesionych z FS9 o zmienionym jedynie interfejsie instalacji i sciezek wgrywania plików. Oczywiscie mozna sie cieszyc z tego, bo np. taka Catalina powinna smigac jak defaultowy Goose ale tez tak sadze ze wiele mniejszych film oleje nowego pucza i nie pofatyguje sie na opracowanie calkowicie nowego modelu pod FSX SP2 np, ten DC-2 ktorego mi akurat zal i na tym ucierpi rynek i my... obym jednak sie mylił.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #851 dnia: Listopada 09, 2007, 17:50:11 »
To akurat nie wina CD projektu że trzeba czekać, w Niemczech też czekają na Deusche Verisionen. Taka specyfika wersji lokalizowanych, że same się nie zrobią ;)

« Odpowiedź #852 dnia: Listopada 09, 2007, 17:51:41 »
FSX Acc z Pilotsow wyjdzie 12 lub 13

Też czekam na to wydanie ...

oczywiscie, problem dotyczy dodatków nienatywnych, czyli przeniesionych z FS9 o zmienionym jedynie interfejsie instalacji i sciezek wgrywania plików.

Ciekawe czego konkretnie dotyczy problem tekstur. Znacie jakieś szczegóły? I czy w takim razie da się to jakość "poprawić"? Samo zapisanie tekstur w innym formacie nie powinno być chyba jakimś poważniejszym problemem?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #853 dnia: Listopada 09, 2007, 18:46:59 »
To akurat nie wina CD projektu że trzeba czekać, w Niemczech też czekają na Deusche Verisionen. Taka specyfika wersji lokalizowanych, że same się nie zrobią ;)

Wlasnie tego nie rozumię. Po co Germany? A gdzie np. Francuska wersja? Można sadzić ze FSX Acc pojdzie i na PL, ale historia z SP1 pokazala ze wersja jezykowa jednak ma znaczenie

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #854 dnia: Listopada 09, 2007, 19:25:41 »
Ciekawe czego konkretnie dotyczy problem tekstur. Znacie jakieś szczegóły? I czy w takim razie da się to jakość "poprawić"? Samo zapisanie tekstur w innym formacie nie powinno być chyba jakimś poważniejszym problemem?

Tyle wiem: http://blogs.msdn.com/ptaylor/archive/2007/10/26/3-transparency-fixes-for-issues-with-older-content-in.aspx