Autor Wątek: Co zrobi Clint Eastwood?  (Przeczytany 1889 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
Co zrobi Clint Eastwood?
« dnia: Stycznia 10, 2006, 10:36:27 »
Póki co zapowiada się ciekawie (mimo problemów):
http://film.onet.pl/0,0,1226466,wiadomosci.html
Mam nadzieję,że bez wielkiej dawki amerykańskiego patosu. Ale pewnie sie mylę  :001:

Bis zum bitteren Ende.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Co zrobi Clint Eastwood?
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 10, 2006, 10:43:16 »
Nareszcie coś ciekawego, już te wszystkie Airborne w filmach mi bokiem wychodzą :P

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 10, 2006, 11:28:47 »
Nie tak dawno na jednym z kanałów historycznych był dokument o walkach na Okinawie. Wiele rzeczy widziałem na filmach z tamtych lat, ale to co tu zobaczyłem to było porażające. Właściwie wszystko co czytałem to tu było zwielokrotnione obrazem do potęgi. Naprawdę wstrząsające zdjęcia. Po raz pierszwy widziałem amerykańskich żołnierzy, z objawami zmęczenia wojennego. Kiedyś wogóle było to nie do pomyslenia, że były takie przypadki.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Micho

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 10, 2006, 11:47:15 »
Clint dawno zerwał z wizerunkiem spagetti kowboja i pilota firefoxa ,
wszystkie ( prawie ) jego produkcje od nieśmiertelnego "Bez przebaczenia" stoją na wysokim poziomie ( jeśli chodzi o tzw kino holyłodzkie )
mam nadzieje, że film o Iwo Jimie też nie zawiedzie

pozdr 

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 10, 2006, 15:26:47 »
Clint Clintem - on samowładnie filmu nie nakręci. I tu zaczynają się schody.

Po pierwsze jest to film jak najbardziej wojenny. A więc nie obejdzie się chyba bez pomocy wojska (sprzęt z demobilu, konsultacja, "błogosławieństwo"). A wojsku może się nie spodobać, jeśli film nie będzie odpowiednio mocno akcentował umiłowania do amerykańskiej Ojczyzny ("Amee-ricaaa, Amee-ricaa,...") i gloryfikował Jedynie Słusznej Be Sure Siejącej Pokój Gdzie Popadnie Niezwyciężonej Armii Amerykańskiej Hu-Haa!
Być może przyjdzie im zrezygnować wtedy z pomocy armii, co udawało się już niektórym twórcom przy okazji "przyćpanych filmów o Vietnamie" (określenie moje), jednakże może to oznaczać większe koszta, a wtedy kochane kapitalistyczne studio filmowe powie panu Clintowi "no way, pal".

Enyłej życzę powodzenia panu Eastwoodowi, do którego żywię niejako sympatię - trzymaj się zdrowo staruszku i pokaż tym młokosom "who's the man" :002:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 16, 2006, 08:27:49 »

« Odpowiedź #6 dnia: Października 21, 2006, 09:21:48 »
Nigdy nie widziałem żeby ludzie w kinie wychodzili w takiej ciszy jak po tym filmie.
Bardzo dobry film, może nie powalający ale dobry. W sumie mieszane uczucia.
Labi sie ucieszy , jest parę scen z tymi pokrakami o skośnych skrzydłach.

BNP

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 21, 2006, 11:23:21 »
jeżeli jest ten film z tej samej stajni co np:"Milion dollar baby"-to trzeba zobaczyć.