Autor Wątek: FB/ACE/PF a fps'y...  (Przeczytany 5224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
Odp: FB/ACE/PF a fps'y...
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 01, 2006, 10:22:43 »
moje ulubione format C ;]

I tak zapewne się to skończy  :002:
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Ice

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 02, 2006, 14:56:00 »
Nie koniecznie format pomoże. Takie zwisy jezeli sie zdarzaja to nie koniecznie jest to związane ze sterami od grafiki. Sprawdz czy nie masz jakiegos trojana albo czy np antywir sie nie odzywa w tym momencie. Podobny problem miałem u siebie, zwisy generował outlook po wyłaczeniu problem znikną.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 04, 2006, 14:39:28 »
Sorry ale pisząc format C mam na mysli kiedy wszystkie inne sposoby zawiodły i odpowiadając na pytanie zakładam domyślnie że wszystkie rozwiązania zostały wyczerpane.

A druga sprawa że Windows to taki zwierz że jak coś mu klęknie to nawet jak będziesz nie wiem jak się z ni, ochodził, i nie wiem jak byś go nie naprawiał to i tak mu nie pomoże a tylko przedłuży agonię. Coż jestem niereformowalny i swoje z Windowsem przeżyłem  :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 06, 2006, 02:21:52 »
Ja aktualnie jadę na athlonie 1400tb, 256mb ramu(ddr133), gecube 9550xt, i wyciągam 20fpsów na ziemie (1024x768 medium detale/high), w powietrzu z kabiny do 35,  a na zew. widokach do 50. W lockonie o zgrozo przy podobnych ustawieniach, mam 15%-20% lepszy wynik:DDDD

Z tym Lock-on to nie żart? Ja na Athlonie 1400, 512 ram, GF3Ti jak mam 15 fps na minimalnych ustawieniach to się cieszę, bo blisko ziemi spada do 5... Ale fakt, nie stosowałem jeszcze programików czy konfiguracji wspominanych w stosownym dziale na tym forum...
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 06, 2006, 03:11:26 »
Ja aktualnie jadę na athlonie 1400tb, 256mb ramu(ddr133), gecube 9550xt, i wyciągam 20fpsów na ziemie (1024x768 medium detale/high), w powietrzu z kabiny do 35,  a na zew. widokach do 50. W lockonie o zgrozo przy podobnych ustawieniach, mam 15%-20% lepszy wynik:DDDD

Z tym Lock-on to nie żart?
Zapomnij i popij wodą.
Dobrze zrozumiałem? Izabelin w LO masz z kabiny w powietrzu ~40 fpsów, a nad ziemią ~25. To może byś jakieś screeny zapuścił w tych medium/high detalach z LO? I nie tnie ci przy 256mb ramu?? Nagraj jakiś film, bo inaczej - wybacz - to co piszesz, przeczy temu, co obserwuje u siebie społeczność graczy w LO od początku tego tytułu.

pozdrawiam,
qrdl

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 26, 2006, 12:59:36 »
Nie przeczę, a dokładniej pasuje do motta, że LO chodzi inaczej na każdym kompie. Na wymaitaczach czasami przycina, na słabszych dobrze idzie. Teraz testu nie pwotórzę, bo wymienilem ram.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Sirmati

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 14, 2006, 22:16:40 »
To moze ja odpowiem.
Jako ze znam sie troche na sprzecie.
To jezeli mamy przyciachy w kazdym miejcu nie wazne ile samolotow widac(duzo samolotow 30-60 a widzimy 2-3 i mamy przyciachy) to znaczy ze mamy za malo ramu. I na  to nie ma rady czy obnizymy detale. Bo i tak beda przyciachy mozemy miec na maxa lub na minimal jest to bez istotnej ruznicy.
Natomiast jezeli spadek wydajnosci zauwarzamy wczasie zwiekrzenia ilosci obiektow/samolotow.
Naturalnie jest to wina naszego procka(jezeli mamy durka,athlona,sephrona,p4 powyzej 2gh raczej nie) zwlaszcza celerona(ten procek do gier sie nie nadaje i basta) lub grafiki.
To ze mamy za malo ramu da sie przezyc. Wybierajac serwery pseudo historyczne gdzie na 1 mapie lata max 6-10 ruznych typow maszyn(bez autorskich malowan). A to ze mamy slaba karte graficzna rozwiazujemy w 2 sposoby detale na minimum i podkrecanie. Jezeli chodzi o celerona mozna sobie strzelic w leb albo sprzedawcy w sklepie(taka prawda:/).

Jezeli chodzi o kupno nowych czesci. NIE WYBIERAJCIE NAJTANSZYCH. Z prostego powodu majac nawet 3ghz procka 2gb ramu 2grafy pci. Z ciulowa plyta glowna mamy spadek wydajnosci 10-20% calego sprzetu!!!! to tak jakby nam obcieli te % z kazdej czesci osobno. Wiec lepiej wydac kupe kasy na super wydajna plyte glowna i kupic slabszy procek(najrzadziej wymieniana rzecz jezeli chodzi o kompa. Zreszta tak czesto zmieniaja te sokety na procka ze przy zmianie tego elementu i tak musimy wywalic kase na plyte glowna.)Kupywac jakiejs specjalnie wydajnej grafy tez nie ma co... Aby obslugiwala najnowsze technologie i dobrze sie podkrecala. Np. ja co rok kupuje nowa karte graficzna a stara sprzedaje. Zaleznie od roku musze dokladac do kompa od 50-200zl w skali roku i ciesze sie jezeli nie na max to na midium detalach. Dobrym pomyslem jest kupienie nowego chlodzenia do karty ja mam jedno juz 3 lata i spowodzeniem w 3 kartach graficznych dziala lepiej niz te fabryczne.(za chlodzenie dalem 200zl) Juz nie wspomne o tubie chlodzacej na procku(inaczej tego nie nazwiesz:)). Mam kompa 4 lata
Barton 2.5@3.2ghz 512ramu geila gf6600gt. Tak to wyglada teraz. A wygladal tak barton 2.5 256ramu ati 9100. Przez te 4 lata nie zmienilo sie wiele a komp jest ze 2,5 raza szybszy jezeli chodzi o gry.

Zasada jest prosta jezeli wiecej gracie niz bawicie sie linuxem to kupujcie Amd ktore maja wydajnosc wiekrza niz analogiczne p4.(jezeli chodzi o gry) Jezeli natomiast rzadziej gracie niz bawicie sie linuxem to p4. Na procku tez bym nie oszczedzal. Jezeli by mi ktos zaproponowal celerona 3.0 to juz bym wolal p4 2.0.

I jezeli chodzi o kolejnosc sterow. Zaden pseudo usuwacz sterow nie da ci tego co format. Przy zakupie nowej karty czesto trzeba aktualizowac stery do plyty glownej. I dajcie madrtego zeby znalazl cleanera sterow do plyty glownej. Na nowym systemie najpierw warto zainstalowac stery do plyty glownej i dac uruchom ponownie a potem stery do grafy.

Tym razem słowna uwaga od mojej osoby, na temat pisowni. Na forum staramy się pisać po Polsku włączając to całą gramatykę. -[Jos]

To już druga uwaga na temat pisowni i ortografii. Kolejnym krokiem ze strony Moderatorów będzie ostrzeżenie. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2006, 22:56:06 wysłana przez Kos »

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 18, 2006, 19:33:10 »
Bry!Jakis czas temu jak sobie przeinstalowalem windowsa na xp zauwazylem ze Il2(pierwszy z serii)chodzi gorzej niz FB.Malo tego w Fb na bardzo dobrych ustawieniach(jak na mojego sprzeta)i gorszych w IL2.Wogole to jeszcze przed przeinstalowaniem wina w bubla wogole grac sie nie dalo bynajmniej w kampani.Powinienem jeszcze dodac ze w tego pierwszego ilka gram online ale offlnie jak gralem nie zauwazylem zeby chodzilo duzo lepiej.Sprzet mam skromny Duron800 GF2 i 256 RAMu no ale ten FB jak mi chodzil po reinstalacji to miodzio poprostu.W zwiazku z tym mam pytanie dlaczego Il2 chodzi mi nie bardzo.Wystarczy ze na serverze jest ok10 osob i zaczynaja sie problemy.Czy to wina enginu gry.Lacze mam calkiem w porzadku bo neostrade 128(to chyba nie tak zle??)Jakis czas temu mialem okazje przetestowac tez PF i jakos tam od biedy(w zasadzie calkiem plynnie)dzierżyl.Wiec o co moze chodzic, o sterowniki czy o ten engine.A i jeszcze zeby nie bylo jak gram online wylaczam wszelkie firewalle antyviry a nawet i gg i inne aktualizacje sracje itp.A we wszystkich grach ustawienia grafy mam na SAFE wiec nie ma mowy o anty aliasingach i anzotropach i innych pierdolach.A ta pozatym to wydaje mi sie ze ten pierwszy sturmovik na takim sprzecie powinien chodzic lepiej(zwlaszcza ze naprawde nie jestem wybredny co do grafy i wszystko spuszczam praktycznie do minimum tekstury tylko na 50% i jeszcze cos tam moze na medium bodajze detale obiektow i rozdz800x600)Za wszelkie rady Thank you from the mountain! :002: