Autor Wątek: F-15 w Lock On / FC  (Przeczytany 24607 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: F-15 w Lock On
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 19, 2006, 14:39:17 »
WItam,

Emuś, nie dramatyzuj, ta "żałosna grupa zwana ED" to obecnie jedyny poważny developer na rynku simów wojskowych w cenie do 50 baksów.
Prawdą jest również, że co te f15 mają w realu w awionice, to hgw, ale czyżby nie podobał wam się FM piętnastki? Mav wręcz zachwala model lotu (zwrotność, prędkość, etc.), a jedyne na co tak naprawdę biadolicie to brak IFF, co zresztą nie jest tak tragiczne, skoro rzadko się spuszczacie nawzajem. Dodam, że ostatnio Mav wypracował nową taktykę i spuścił mnie w stosunku (heheh) 3:0, więc zaciśnij zęby i bądź jak czak noris  :021:

pozdrawiam,
qrdl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 19, 2006, 14:41:22 »
Emo, zwyczajnie im jest wygodniej tak mówić. Na ich miejscu też bym robił to do czego mam dostęp w rodzimym języku. Ale ja raczej sądzę że LO nie jest w stanie odwzorować przekombinowanej elektroniki w F15 i głupio im sie do tego przyznać więc stosują taką wymówkę. W ruskich latadłach jest sprawa łatwiejsza stąd taki myk.

Ja wychodzę z założenia że lepszy wróbel w garści niz gołąb na dachu i cieszę się że wogóle jest jakiś simek który mnie wciągnął jak IL2 starusienki. A resztę czas zrobi i może ED coś pokaże jeszcze. No i wkrótce będzie też miejmy nadzieję FO które może namieszać.

Inna kwestia że nikt nikogo nie zmusza do latania F15, można wziąć coś ze "zwiezdą". Trochę mnie irytują takie personalne wycieczki typu "żałosna grupa" bo zaczyna mi to przypominać swiat Olegtrixa, a przyznacie rację że przez takie stwierdzenia w temacie robi się przepychanka.

Ps. Ja tam nie narzekam, fun mam niezły ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

DzulianP

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 19, 2006, 14:43:26 »
Dane są tajne pewnie dla zwykłych ludzi bo poszczególne wywiady pewnie i tak wszystko wiedzą. Ciekawe jak by tak znaleść te dane i przesłać do programistów z LockOn.

Emo

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 19, 2006, 14:48:51 »
Zęby to ja już tak zaciskam że mi się zaczynają łamać  :118: Owszem jeśli chodzi o model lotu nie mam zastrzeżeń to co pisał Mav kilka postów wyżej to są nasze spostrzeżenia i sie zgadzam z nimi, ale zerkinij również jeszcze troche wyżej na tekst który przetłumaczył tam Sun jest tam link do tematu na lockon.ru na temat działania radaru w 15 nie wspomnę o dyskusji na temat 120 jaka tam się dzieje i ich skuteczności oraz ten "cholerny" IFF w walce na IR i gun`zo jest to duża pomoc w identyfikacji celu jeśli zaczyna nas sie kręcic 4 koło siebie.

Pozdrawiam
Emo

Ort. Mazak
« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2006, 22:59:48 wysłana przez KosiMazaki »

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 19, 2006, 15:10:20 »
Panowie o czym wy mówicie, jakie tajne przecież to stare klamoty są w locku, a F-15 jest powoli wycofywany. Mazaczku wiem ze nikt mnie nie zmusza do latania na F-15.Latam tym bo nie lubię iść na łatwiznę.

pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 19, 2006, 23:00:40 »
Ja też nie lubię Mav, jak pewnie pamiętasz sam latałem Su25T ale nie miało to sensu więc wsiadłem w Su33. A swoją drogą to przerabiałem te klimaty w IL2 i nic mi nie dało poza nerwami, niemniej doskonale Cię rozumiem ale nie polecam na dłuższą metę bo szkoda zdrowia i szkoda psuć sobie zabawę.
« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2006, 23:21:44 wysłana przez KosiMazaki »

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 27, 2006, 22:19:05 »
witam

Na wstepie mojej wypowiedzi chcial bym przeprosc za bledy i za wypowiedzi nie etyczne.
Jestem calkowicie z irytowany tym symulatorem ci ktorzy go robia sa *.
Wszystko jest tutaj na odwrot, f-15 powinien w walce manewrowej dostawc od MIGa baty jezeli chodzi o zwrotnosc .Tak nie jest
Jezeli chodzi o walke na daleki dystan [WALKE ELEKTRONICZNA TO POWINIEN WYKRYWAC I TRAFIAC CELE BEZ PROBLEMU ]tak nie jest.
radar F15 jest teraz [PO TYM PATCHU DO *] karzDY z nas wie ze w latach 70/.80 ZSSR MIALO 60% WIECEJ SAMOLOTOW NIZ WSZYSTKIE KRAJE nato RAZEM WZIETE.PRZYJETO WOWCZAS ZE SAMOLOTY NATO BEDO BUDOWANE POD WZGLEDEM JAKOSCI A NIE ILOSCI.wiec taki 1 samolot typu F 15 mial niszczyc kilka samolotow wroga jedoczesnie.ROZUMIE ZE TO SYMULATOR ALE * NI RADARU W EFIE TO PRZEGIECIE.
JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM ZA AGRESYWNA  WYPOWIEDZ
PRZEPRASZAM I POZDRAWIAM

[Nie przepraszać tylko pisać bez wulgaryzmów (gwiazdka jest pod 8 ), bez błędów i z ogonkami, już 5 dni urlopu od pisania (za gramatykę) dziś wystawiłem, mam nadzieję, że tutaj nie będzie potrzebna powtórka z rozrywki. - Udejt: ojciec prowazdący był mniej łagodny, tydzień urlopu od pisania. Jos  ]
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2006, 22:46:06 wysłana przez Josiv »

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 27, 2006, 22:28:12 »
Mav, drogi przyjacielu,

Czasami każdy ma słabszy dzień... Może faktycznie f15 jest nieco niedopracowana, ale zawsze masz wybór - przesiądź się na su27/33, same plusy, mocny radar, kop, uzbrojenie. Napalileś się na te f15 jak szczerbaty na suchary, po co się tym katujesz?!
Od siebie dodam, że migi też nie mają najlepszego radaru, który bardzo często nie widzi celu, który ja widzę wzrokowo i który dodatkowo mnie lokuje. Zresztą kilka razy tak mnie zestrzelileś. Tak więc ja widzę 2 opcje:
- siadasz w miga, np. A,
- jeśli chcesz mieć coś zbliżonego w osiągach i możliwościach do 15, to su27/33, i masz działającego IFF i plenum pocisków pow.-pow., dodatkowo to widać cię ze 100km  :020:
- wracamy do 1.11 i po sprawie.

pozdrawiam,
qrdl

ps. Zostawiłem błędy, żeby zachować ekspresję Twojej wypowiedzi, a nie przez znajomości ;)
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2006, 22:33:19 wysłana przez qrdl »

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 27, 2006, 23:27:26 »
Ale z Was Baby. NO I CO??? Zmieniły się modele urządzeń, NO I CO? Co z tego ? Radar chodzi teraz gorzej, NO I CO??? Tak samo chodzi gorzej w Su'ce i w MIG'u jak i w eFie NO I CO Z TEGO? Może w rzeczywistości z tamtych czasów właśnie TAK to pracowało, może to wcześniej, to było właśnie przemodelowane? Pilotasso na HL lata prawie tylko F-15 i ma ponad 300 kill'i na 504, generalnie facet jest "rozpoznawalny", radzi sobie. F-15 ma 120'stki więc po oddaniu strzału może z miejsca przejść w beamingowanie, a SU'ka musi trzymać wiązkę, której nie da się ustawić na 90 stopni w bok, to jest jego plus, TWS też, a że u QRDL'a jest sztuczne ograniczenie do IR'ów krótkich i eF ma tyły, to trudno, no jest nierówno, NO I CO? Będziecie tak psioczyć i wracać ciągle do 1.11? Oni tego na 100% nie "przywrócą" w następnym puch'u, więc dajcie sobie spokój i zmieńcie przyzwyczajenia, techniką, nawyki i tyle. Szczerze mówiąc mi nie przeszkadzają zmiany, tylko do celu bliżej trzeba podlecieć, bo ECM'y są sprawniejsze. NO I CO? No i gitez! Przestańcie biadolić, bo uszy więdną!!!

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 27, 2006, 23:37:50 »
Mav Po pierwsze: spokojnie, pamiętaj co tobie pisałem – Lock to symulator maszyn rosyjskich! Po drugie : W rzeczywistości F-15C ma lepszy stosunek ciągu do masy niż Su-27 i MiG-29, ma też ciaśniejszy od nich promień skrętu i tak też jest w Locku.

F-15 ma 120'stki więc po oddaniu strzału może z miejsca przejść w beamingowanie, a SU'ka musi trzymać wiązkę, której nie da się ustawić na 90 stopni w bok, to jest jego plus,
Otóż nie, w Locku gdy odpala się Slamera  przeciwnik dostaje dźwiękowe ostrzeżenie o odpaleniu rakiety, którego to nie powinien usłyszeć, więc ma dość czasu na wykonanie manewru - jeżeli w tym czasie F-15 również wykona manewr obronny tracąc kontakt radarowy z celem to rakieta na 100% spudłuje.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 27, 2006, 23:52:16 »
Hi,

Ja jak na razie nie dostrzegam żadnych zmian w efektywności radaru miga (jest słabo jak było), co mi osobiście nie przeszkadza.

Sznowny McHaronie, proponuję rozróżniać tutaj dwie kwestie:

1. Merytoryczną związaną z pracą różnych urządzeń oraz zmianami wprowadzanymi przez ED plus nasze wyobrażenia na ten temat. 
2. Błędów samego "pucza" 1.12/1.12a, które nie dotyczą istoty symulucji, tylko niefortunnego puczowania.

Ad 1. Nie wiem jak pracuje radar miga w wersji S... ale na pewno ktoś z naszego Forum mógłby tutaj uchylić rąbka tajemnicy, czy choćby odpowiedzieć na pytanie, czy stacja miga łapie bezbłędnie loka, powiedzmy z przedniej półsfery w odległóści do 30km, dla celów lecących na podobnym pułapie, czy nie jest to tak "oczywiste". Tego na pewno nie wiem ja, ani Ty. Podobnie posty z jakiegoś tam forum zaczynające się słowami "jestem technikiem w USAF i z przerażeniem patrzę... bla, bla, bla", można między bajki wkładać, bo sam takiego posta mogę wygenerować choćby jutro :-) Co innego nasze Forum... tutaj jest ktoś godny zaufania  :002:
Przypuszczam, że jeśli pójdziemy drogą wykłócania się o radary i inne bajery w 15, to szybko wejdziemy na poziom dyskusji o PF i jego "tempestach ze szpitfojerami"...

Ad 2. Pucz 1.12 był kompromitajcą. Został poprawiony, tylko nie wiadomo czy nie zakradło się do niego więcej bugów, niż ewidentny bug z berjozą. A co dalej z faktem, ze SAMy w misjach zrobionych po 1.11 tracą praktycznie całkowicie skuteczność w 1.12?! Mam dowody, zrobiłem od 0 misję w 1.12 i samy magicznie odzyskały sprawność, a ze "starej" misji pod 1.11 do niczego się nie nadają. Czy zatem przeskoczenie z 1.11 na 1.12 uczyniło wcześniejsze misje niekompatybilnymi? Jeśli tak, to nieźle to świadczy o puczu.. Skoro ED dało plamę, to mogę zakładać, że 1.12 jednak nie przeszło odpowiednich testów (osobiście sądzę, że za sprawą pajaców z 169, bo widzę, że teraz co drugi z nich, to beta team :005:). A to, że Pilotasso w niego gra, wcale nie czyni pucza Buglesso. Dodatkowo HL nie jest dla mnie wyrocznią czy pucz jest dobry, czy nie jest. Bo jeśli szedłbym za zdaniem większości, to musiałbym zgodzić się ze stwierdzeniem "że miliardy much nie mylą się odnośnie tego, co jest smaczne".  :020: Jeśli będzie potrzeba, to wrócę do sprawdzonego rozwiązania, czyli 1.11, nie mam aż takiej presji na 1.12 i sądzę, że mogę poczekać w ostateczności na 1.2, albo nawet zaprzestać grania na jakiś czas. Na razie za krótko gram w 1.12, żeby się ostatecznie wypowiadać... ale jakbym miał stracić przyjemność latania z Maverickdanem, to wrócę do 1.11 bez mrugnięcia okiem.

pozdrawiam,
qrdl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 28, 2006, 00:04:33 »
Samy w 1.12a nie są dlatego kompatybilne z 1.11, że zostało w nich coś tam zmienione, więc siłą rzeczy nie będą działać. Tylko te elementy, które zostały po staremu nie będą kolidować. Więc najlepiej zrobić nową misję pod 1.12a a pózniej wydawać sądy na temat np. F-15 w którym de facto także pozmieniali parę rzeczy i stąd mogą wynikać problemy...
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 28, 2006, 00:12:58 »
Ale w misji nie jest zawarty sam, tylko opis typu, doświadczenia i ruchu - tak zakładam, że misja jest skryptem, w którym wyszczególnione są obiekty + ich zachowanie. Zresztą misja została re-save`owana pod 1.12/1.12a, a nawet samy zostały ręcznie "dotknięte" przeze mnie i... nic. Dopiero zrobienie całkowicie nowej misji od zera, dało efekt. To jak się czują kolesie, którzy zrobili całe kampanie pod 1.1/1.11?? Wszystko muszą robić od zera, gratulacje dla ED i ich beta teamu  :118:

Nawet jeśli coś poprawili w pracy samego zestawu, to dlaczego ten zestaw stracił całą skuteczność w misji i to z wersji na wersję, która różni się 1 cyferką na drugim miejscu po przecinku?
Jedzie sobie Tor w 1.11, lokuje, odpala i jest diabelnie skuteczny, ten sam Tor na tej samej drodze, w tej samej misji w 1.12/1.12a jedzie, lokuje, odpala, a rakieta wybucha 20m nad ziemią - skuteczność 1/20 odpaleń - porażka, można bezkarnie nad nim latać do 10 minut? WTF?  :021:

pozdrawiam,
qrdl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 28, 2006, 08:44:44 »
Nie wiem czy testowałeś ten nowy pucz online na misji zrobionej od nowa, ale ja zrobiłem sobie misję offline i TOR jest diabelsko skuteczny. Musisz lecieć poniżej 5m (dość trudne do zrealizowania na dłuższym dystansie) żeby mieć jakieś szanse na przeżycie.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 28, 2006, 11:44:42 »
Panowie, temat jest o "Orzełku" w LO:FC i chciałbym aby tak zostało więc w miarę możliwości wyluzujmy z dyskusją na temat putcha 1.12a i misji. Jest przecież temat o putchu i tam moąna te sprawy poruszać. To tak na marginesie ode mnie.