Autor Wątek: F-15 w Lock On / FC  (Przeczytany 24575 razy)

McHaron

• Gość
Odp: F-15 w Lock On
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 28, 2006, 12:21:00 »
Sund'i, no wybacz, ale o ile pamiętam w chwili, kiedy to przeciwnik dostaje informację na bieriozie o odpaleniu (nie zalockowaniu) 120'ki w jego kierunku przez F-15, to już znaczy, że rakieta naprowadza się samodzielnie i eF spokojnie może zerwać wiązkę z własnego radaru i iść w 90 stopni. Ta taktyka od dawna jest stosowana w LO ...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 28, 2006, 12:35:07 »
Niestety Sund'i ma rację.

Przynajmniej jeśli chodzi o walkę z AI.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 06, 2006, 08:20:44 »
Witam.
Po długich i żmudnych treningach udało mi się opanować technikę likwidowania samów za pomocą F-15 i jej rakietki [AIR-AIR] AIM9. Ściąganie SAMów za pomocą tego sprzętu jest niebezpieczne i często kończy się spotkaniem z matką ziemią lub z rakietką SAM.
Mi jednak udało się wypracować 80% skuteczność takiego nalotu. Zabawa super :021: .
Polecam spróbować tym, którzy potrafią latać tym klamotem. :020:

« Odpowiedź #48 dnia: Marca 09, 2006, 13:27:36 »
Witam.
Po długich i żmudnych treningach udało mi się opanować technikę likwidowania samów za pomocą F-15 i jej rakietki [AIR-AIR] AIM9. Ściąganie SAMów za pomocą tego sprzętu jest niebezpieczne i często kończy się spotkaniem z matką ziemią lub z rakietką SAM.
Mi jednak udało się wypracować 80% skuteczność takiego nalotu. Zabawa super :021: .
Polecam spróbować tym, którzy potrafią latać tym klamotem. :020:

Możesz dokładnie opisać tą technikę?
Bo jakoś nie chce mi się w to uwierzyć. W każdym razie wątpię abyś zastosował ją do SAMów średmiego/dalekiego zasięgu na wysokim poziomie umiejętności. Na average to raczej cienizna jest i latać sobie w kółko nad nim nawet można.
Tak więc sprecyzuj proszę o jakie SAMy chodzi i jaki jest ich skill level, bo to ma imho decydujące znaczenie...
A przy okazji, szacunek za pomysłowość. :001:

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 09, 2006, 15:05:26 »
Witam
SAM’y,  które eliminuje to: 2S6 TUNGUSKA i TOR 2933. Moje naloty możesz obserwować włażąc do Qrdla na server. Co do ustawień ich poziomu umiejętności, to nie wiem, nie chciał bym skłamać.  Ja ćwiczyłem na exellent.
 ps. wszystko co zdaje się być nie możliwe jest dla mnie wyzwaniem. :118: :021:

« Odpowiedź #50 dnia: Marca 09, 2006, 15:45:40 »
SAM’y,  które eliminuje to: 2S6 TUNGUSKA i TOR 2933. Moje naloty możesz obserwować włażąc do Qrdla na server. Co do ustawień ich poziomu umiejętności, to nie wiem, nie chciał bym skłamać.  Ja ćwiczyłem na exellent.
:003: LOL Tunguska i Tor i do tego exellent!?!?
Nie mam powodów aby twierdzić, że przesadzasz, więc pozazdrościć tylko umijętności mogę.  Szacunken! :020:
Jako, że on-line jest aktualnie poza zasięgiem mych możliwości, jeśli znajdziesz czas, może jakiegoś tracka nagraj to sobie obaczę tą technikę.

ps. wszystko co zdaje się być nie możliwe jest dla mnie wyzwaniem. :118: :021:

Tja.... jak to się mówi w SAS: "Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne" :020:

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 12, 2006, 19:08:30 »
Ja to mogę potwierdzić, Mav zawsze miał "hopla" na punkcie ładowania z Aim-9 do SAM'ów. Chłopak należy do krańcowo zdeterminowanych, a jak wiadomo w eFie nie sposobna znaleźć nic lepszego. Powszechnie wiadomo, że praktyka czyni mistrza, nawet w najbardziej zadziwiających sztukach.

« Odpowiedź #52 dnia: Marca 13, 2006, 16:37:54 »
Ja to mogę potwierdzić, Mav zawsze miał "hopla" na punkcie ładowania z Aim-9 do SAM'ów. Chłopak należy do krańcowo zdeterminowanych, a jak wiadomo w eFie nie sposobna znaleźć nic lepszego. Powszechnie wiadomo, że praktyka czyni mistrza, nawet w najbardziej zadziwiających sztukach.

A mam takie pytanie jeszcze, bo pewna nieścisłość odnośnie tej kwestii imho panuje....
Piszecie "atakowanie/likwidowanie SAMów". Teoretycznie powinienem rozumieć przez to strącenie kierowanego pocisku klasy ziemia-powietrze (Surface-to-Air Missile-SAM). Ale to przecież żadna nowość... Więc przyjmuję, że chodzi o wyeliminowanie wyrzutni SAM (SAM Site), a "atakowanie" SAMów to uproszczenie... Mam rację?

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 13, 2006, 17:43:20 »
Masz rację...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 13, 2006, 19:41:38 »
Jascha,

Zapraszam na wspólne loty. Jak mistrz Maverick będzie miał humor (i dostanie zielone światło  :004:), to ci zaprezentuje swoją taktykę. Samy są ustawione na exellent, a ich strefy rażenia się pokrywają, tak więc zobaczysz coś, co jest ci trudno zaakceptować  :001:

pozdrawiam,
qrdl

« Odpowiedź #55 dnia: Marca 13, 2006, 19:57:52 »
Jascha,

Zapraszam na wspólne loty. Jak mistrz Maverick będzie miał humor (i dostanie zielone światło  :004:), to ci zaprezentuje swoją taktykę. Samy są ustawione na exellent, a ich strefy rażenia się pokrywają, tak więc zobaczysz coś, co jest ci trudno zaakceptować  :001:

pozdrawiam,
qrdl

Dzięki, qrdl :001:
Ale ja niestety nie mam możliwości grać online... Taka już moja skomplikowana sytuacja z internetem - w akademiku neta niet, a do biblioteki przeca joya nie wezmę. :003:
A co do zaakceptowania, to jak pisałem wyżej: nie mam powodów, aby w to nie wierzyć... Po prostu mi to jeszcze nie wychodzi, ale to tylko kwestia czasu. :003:

m_ost

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Marca 14, 2006, 22:55:52 »
Może mi ktoś wyjaśnić i podpowiedzieć jak nie zestrzelić swojego samolotu jezeli lecę "orzełkiem" a po stronie blu oraz red są samoloty SU-27. Z tego co już udało mi się zaobserwować to jedyną różnicą jest na radarze kółko albo prostokąt. Problem jest taki że po zalokowaniu celu prostokąt staje się kółkiem. Przy walce na bliskie odległości cel może zostac zalokowany tylko z odległości około 10Mm co daje jakieś 18,5 km. Przez tą niedogodność zmuszony jestem zasiadac za sterami maszyn radzieckiej produkcji.

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 15, 2006, 13:38:22 »
Witam.
Sprawa wygląda tak: na radarze kółeczko pokazuje swój samolot a prostokącik wrogi samolot.
Po zalokowaniu radar przechodzi w STT i tam niema wskazań swój wróg. Takie małe utrudnienie. hehe   Musisz orientować się kto gdzie jest i na kogo najeżdżasz znacznikiem.
W skanowaniu pionowym nie masz możliwości identyfikacji. SUPER NIE?

« Odpowiedź #58 dnia: Marca 15, 2006, 16:45:45 »
No jest jeszcze jedna opcja oczywiście... Zawszę możesz poprosić miłą panią z AWACS'a o IFF celu. Jest w tym niezawodna :003: Tyle że nie zawsze jest dostępna...

A co do IFF w VS to porażka... Do dziś śni mi się po nocach jak skrzydłowego z AIM-9 zestrzeliłem. :002: Ostra walka kołowa, nie patrzyłem w góre niestety, jak tylko usłyszałem charakterystyczny dźwięk... sruuu...fox 1.... a skrzydłowy: "missile 3 o'clock"... BUUUM :020:

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Października 15, 2007, 10:31:05 »
poko24
Eagle może posłużyć jako "cel"  w rękach instruktora wirtualnej eskadry, latającej na Su lub MiGach, dla szkolących się młodych pilotów w walce ze zróżnicowanymi przeciwnikami.

Masz ochotę na mnie poćwiczyć? zapraszam :021: tylko weź kolegów :002:

Panowie ja latam również na Rosyjskich maszynach i w momencie kiedy lecąc SU27 strącam F-15 w walce na bliski kontakt nie czyje żadnej satysfakcji.

Groove
Ja nie rozumie debaty na temat "Jak BS będzie standalone" to nie kupuje.

Ja jako fan Helikopterów kupilem FC bo wiem ze trzeba ED wspierac zeby nadal produkowali gry dla nas

Ja jestem fanem samolotów SU27 i F15. Olanie tak prostej sprawy w F-15 jest dla mnie sygnałem że czas zbojkotować BS. Niechodzi mi tutaj o sprzęt amerykański, gdyby taka rzecz dotyczyła SU 27 tak samo bym się zdenerwował.

pozdrawiam