Autor Wątek: Słuchawki i mikrofon  (Przeczytany 26143 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Słuchawki i mikrofon
« Odpowiedź #120 dnia: Lipca 24, 2018, 21:43:57 »
No i jest już możliwość zamówienia słuchawek od Thrustmaser ze swoimi T.Flight U.S. Air Force Edition:

http://www.thrustmaster.com/en_US/products/tflight-us-air-force-edition

Cena 100$.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #121 dnia: Maja 04, 2020, 11:14:08 »
Cześć. Ktoś je testował? Są u nas dostępne i cena nie powala.
Bo generalnie chcę zmienić moje już dość mocno wysłużone słuchawki bezprzewodowe. I raczej na przewodowe. Mile widziane opinie i rekomendacje. Pozdrawiam.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Maja 04, 2020, 12:33:21 »
Ja mam takie HyperX Cloud II KHX-HSCP-GM co prawda przewodowe, ale lekkie i nie ma z nimi problemów.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #123 dnia: Maja 04, 2020, 12:37:27 »
Cześć. Ktoś je testował? Są u nas dostępne i cena nie powala.
Bo generalnie chcę zmienić moje już dość mocno wysłużone słuchawki bezprzewodowe. I raczej na przewodowe. Mile widziane opinie i rekomendacje. Pozdrawiam.
Mam je od kilku miesięcy. Trafiłem w X-KOMie w promocji za 200 PLN. Wygodniejsze od BigBena. Ta samo spektrum ustawień plus demontowalny mikrofon.
Dźwięk - mi odpowiada :)

Odp: Sluchawki i mikrofon
« Odpowiedź #124 dnia: Maja 04, 2020, 13:56:16 »
Dobra promocja:

https://www.euro.com.pl/sluchawki/sennheiser-hd-4-50-btnc.bhtml

Aczkolwiek nie wiem jak by się sprawdziły w grach.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2020, 14:02:28 wysłana przez Jascha »

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Maja 04, 2020, 15:04:50 »
Mają zbyt duże opóźnienia przez Bluetooth do szybkich gier. W symulatorach pewnie da radę.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #126 dnia: Maja 04, 2020, 15:10:34 »
HyperX Cloud II nabyte i powiem szczerze, że jak za 289,- pierwsza klasa.

« Odpowiedź #127 dnia: Maja 04, 2020, 15:41:55 »
Mają zbyt duże opóźnienia przez Bluetooth do szybkich gier. W symulatorach pewnie da radę.

Jest opcja podłączenia po kablu, ale nie wiem co z mikrofonem wtedy.

Ogólnie do uniwersalnego zastosowania - do słuchania muzyki i oglądania filmów również, to wydaje mi się ciekawa pozycja i sam się nad nią zastanawiam (dlatego podlinkowałem, udziałów w Sennheiser ani RTV AGD nie mam ;) ). Aczkolwiek, wiadomo że nie jest to rozwiązanie dedykowane do gier. Tylko niestety ja na słuchawkach "gejminowych" już się raz przejechałem (SteelSeries Siberia v2) i jakoś zrażony jestem do tych produktów, których z reguły najmocniejszą stroną jest agresywny marketing czy młodzieżowy wygląd.

« Odpowiedź #128 dnia: Lutego 19, 2022, 21:26:36 »
Szukam alternatywy do swoich słuchawek HyperX Cloud Alpha.
Jakość dźwięku jest super, mikrofon zbiera nieźle a nawet za dobrze... Posiadają wadę konstrukcyjną - słuchawki i mikrofon są na tym samym przewodzie masy, stąd "mikrofon" zbiera dźwięki ze słuchawek. O ile do singla, do słuchania muzyki, nawet i FS/multi z PTT jest OK, o tyle do multi z aktywacją mikrofonu głosem się zupełnie nie nadają. Dźwięk z gry włącza mikrofon i sygnał idzie w świat...

Teraz na promocji jest SteelSeries Arctis 1, które wiele się nie różnią od SteelSeries Arctis 3. Były by do takiego grania jako drugie obok HX.
Ewentualnie rozważałbym wymianę słuchawek na coś w stylu Logitech G Pro bądź innych z mikrofonem.
Macie jakieś doświadczenia pod tym kątem?
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #129 dnia: Lutego 19, 2022, 22:08:46 »
Cześć

Syn używa SteelSeries Arctis 1. Bardzo fajne słuchawki. Namiętnie używa ich w grach sieciowych i jest zadowolony.
Jakbyś miał co do nich jakieś konkretne pytanie, wal śmiało. Na pewno są wygodne, nie cisną w uszy. Dźwięk na moje ucho też w porządku (a słuchawek już sporo miałem i pod tym kątem jestem wybredny ;) ).
Bartek
Aztec.pl

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #130 dnia: Lutego 20, 2022, 12:08:38 »
Ja mam Arctis 7 i mogę polecić, miałem wcześniej kilka innych (Corsair, Logitech, KOSS) ale te zostaną na dłużej. Są wykonane bardzo solidnie (metalowy pałąk!), nie szumią, fajna opcja regulowania pokrętłem balansu chat/gra, mikrofon chowający się w obudowiem. Na razie wad nie znalazłem.
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

« Odpowiedź #131 dnia: Lutego 22, 2022, 22:18:30 »
Zacznę od tego, że audiofilem nie jestem. Mam jedynie SB Audigy Fx na PCI-X bez żadnych custom DAC-ów czy innych złotych kabli. Audigy, bo Cloudy grały paskudnie na integrze.

Syn używa SteelSeries Arctis 1. Bardzo fajne słuchawki. (...)Na pewno są wygodne, nie cisną w uszy. Dźwięk na moje ucho też w porządku (a słuchawek już sporo miałem i pod tym kątem jestem wybredny ;) ).
Zacznę od końca - spróbuj HyperX Cloud Alpha i porównaj dźwięk oraz wygodę noszenia. Przy czym Cloudy to "port" konstrukcji audio z dorobionym mikrofonem. No i w tym dorobieniu jest problem konstrukcyjny...
Dźwięk w Arctis 1 jest jakby wytłumiony, nie ma takiej przestrzeni (czy jak to nazwać), czegoś mu brakuje. Bass też nie jest jakoś wybitnie głęboki.
Pierwsze 15 minut mnie zupełnie nie przekonały pod kątem muzyki. Pozycjonowanie przeciwników w grach muszę dopiero potestować. Mikrofon na pierwszy rzut oka (ucha ;)) jest OK. Przetestuję przez weekend i raczej oddam.
Moje stare Creative HS600 lepiej "grają", ale mają kiepski mikrofon.

Patrząc na ceny zestawów słuchawkowych, to chyba trzeba poszukać osobnego mikrofonu...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #132 dnia: Marca 01, 2022, 20:49:28 »
Arctisy odbywają podróż powrotną, a tu niespodziewanie morele podsunęło pomysł na testy:
https://lowcygier.pl/sprzet-gamingowy/sluchawki-logitech-g-pro-x-za-365-zl-w-morele-net/
W pakiecie są słuchawki, karta dźwiękowa USB, kabelki i zamienne welurowe pady.
No więc jak zwykle pierwsze 30 minut na szybko.
Zacznę od niesamowitego mikrofonu - no po prostu niesamowity. Przy podpięciu przez kartę dźwiękową USB normalnie niesamowity brak szumu plus super jakość zbieranej mowy. W przypadku podpięcia przejściówką i przedłużaczem mini-jack są trzaski. Jeszcze tę technologię Blue coś tam muszę przetestować w takim przypadku.
Pierwszą rzeczą w przypadku słuchawek jako takich była wymiana padów na welurowe, bardziej mi odpowiadają. Słuchawki raczej cięższe niż HyperX Cloud Alpha, mocniej "ściskają" uszy, ale nie jest to ucisk.
Pod względem jakości dźwięku, śmiało można powiedzieć że idą łeb w łeb z HyperX. Dźwięk wyraźny, nietłumiony, hmmm... "soczysty" jakkolwiek by to dziwnie nie brzmiało. ;) Raczej nastawione na płaską charakterystykę, tak że w oprogramowaniu - korektorze musiałem delikatnie podbić 80 Hz by odpowiadało to dźwiękowi z Cloudów.
Chociaż mam wrażenie, że najniższe basy lepiej przenoszą Cloudy. Zwłaszcza dobrze to słychać w EXGF - We Are The Hearts.
Sprawdzenie po odsłuchu by to potwierdzało - Cloudy grają od 13 Hz, Logi od 20 Hz.
Dźwięk przestrzenny w oprogramowaniu w ogóle do mnie nie przemawia, chociaż spróbuję w wolnej chwili w grach.

No te Logi już dają mocno do myślenia...

PS Arctisy 1 też mają wspólną bazę głośniki - mikrofon. Audacity zbiera dźwięk/muzykę ze słuchawek nawet przy odłączonym mikrofonie.
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2022, 21:29:29 wysłana przez KosiMazaki »
Taaaa...

« Odpowiedź #133 dnia: Marca 01, 2022, 21:39:31 »
Mam Logitech Pro X od roku i jestem bardzo zadowolony. Do szewskiej pasji doprowadza mnie natomiast kabel (ten opleciony, materiałowy). Każde otarcie o ubranie itp. przenosi się na słuchawki. Strasznie mnie to irytuje. Jest też dołączony kabel zamienny - tradycyjny z osłonką gumową, ale nie ma sterowania głośnością.

Ogólnie jakość TOP. Poza tym uwielbiam oprogramowanie Logitecha G HUB. Mam wszystko ładnie w jednym miejscu (KB+M+słuchawki). Aplikacja jak dla mnie rewelacyjna jeśli chodzi o interfejs i intuicyjność obsługi.

Byłem prawie zdecydowany na droższą wersję bezprzewodową tych słuchawek, ale było sporo opinii, że słychać delikatny szum (w momentach gdzie akurat nic nie gra). Dlatego jednak zdecydowałem się na wersję "po kablu".

« Odpowiedź #134 dnia: Marca 01, 2022, 22:07:51 »
Do szewskiej pasji doprowadza mnie natomiast kabel (ten opleciony, materiałowy). (...) Jest też dołączony kabel zamienny - tradycyjny z osłonką gumową, ale nie ma sterowania głośnością.
To ja obydwa kabelki mam gumowe. Ten do kompa z regulacją głośności i ten do smartfona.
Widocznie ktoś w Logitechu posłuchał skarg. ;)
Taaaa...