Autor Wątek: Słuchawki i mikrofon  (Przeczytany 26107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: Słuchawki i mikrofon
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 11, 2006, 21:24:34 »
Nie słuchałeś Kelso i Mazaka - żałuj. Ja posłuchałem - jest git.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 12, 2006, 00:58:54 »
Może nie do końca się dobrze wysłowiłem. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Wtyczka okazała się w porządku jakieś 15 minut po napisaniu postu - to gniazdo w TV było zbyt luźne i nie kontaktowało gdy się ruszało wtyczką, na komputerze jest OK. Zapomniałem poprawić posta, mea culpa  :005:.
Te wady co wystukałem to moje czepianie się, już taki mam charakter  :004:.
Kabelki - przeważnie wszędzie są takie cienkie, przejrzałem jeszcze u kilku znajomych słuchawki w ten weekend i stwierdziłem, że niczym się nie różnią. Długość kabla do komputera wystarczy w zupełności, chyba że ma się pudło dalej niż 2 metry. Z TV już jest gorzej, trzeba by jakiegoś przedłużacza robić., ale nie do TV je kupiłem.
Co do mikrofonu to faktycznie trochę przegięli, ale już dorabiam uchwyt i będzie super.
Ostatnio zasiedziałem się z tymi słuchawkami na głowie ponad 5 godzin. Po zdjęciu żadnego bólu uszu, głowy czy czego tam jeszcze. Okładzina z weluru jest idealna, poza tym są leciutkie. Przeważnie na starych słuchawkach uszy miałem czerwone jak tyłek pawiana i w szczecinie na głowie odciśnięty pas startowy. Na tych nic podobnego nie ma. No i poza tym dźwięk... na 60% BFka nareszcie ma niski dźwięk. Dla mnie w 100% wystarczy  :001:.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 12, 2006, 20:40:28 »
Z TV już jest gorzej, trzeba by jakiegoś przedłużacza robić.,

Nie łatwiej kupić? ;)

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 12, 2006, 21:24:25 »
:002: Łatwiej, ale wolę długość kabelków sobie dopasować. Po ostatnich okablowaniach zostało mi trochę przewodu głośnikowego, wtyczki i gniazda też gdzieś się walają po pudłach - wszystko na miejscu. Jak tylko będzie potrzeba to sobie zrobię. Ale jak ktoś nie ma ochoty na dłubanie sklepy czekają otworem...  :004:

Solo

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 03, 2007, 21:09:10 »
Odświeżę temat, bo potrzeba mnie zmusza, przed chwilą padł mi mikrofon przy próbie konfiguracji Ventrilo.
Do tej pory miałem (w sumie to wciąż mam( słuchawki z mikrofonem Logitecha.
Co byście mi teraz polecili, powiedzmy maksymalnie do 150-200 zł? Koniecznie z mikrofonem, koniecznie dobre do gier i do rozmów.
Z góry dziękuję za porady - sprawa jest bardzo pilna, bo nie mogę latać bez tego sprzętu. :)

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 03, 2007, 21:12:14 »
Ja mam słuchawki niejakiej firmy E5 za 15 złotych od ponad roku i nie narzekam
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Solo

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 03, 2007, 21:44:29 »
Tanie słuchawki mają tę zaletę, że są tanie. :)
Ja bym chciał coś na lata, specjalnie dla gier.
Co sądzicie o czymś takim:
http://www.komputronik.pl/Sluchawki/Sennheiser/seria_PC/Sluchawki_Sennheiser_PC_35_USB/pelny,id,40575/
Sennheiser PC 35 USB?

« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 04, 2007, 09:38:26 »
Tanie słuchawki mają tę zaletę, że są tanie. :)
...ale drogie wcale nie oznacza , że najlepsze  :001: , Sennheiser to ...Sennheiser i rekomendacja zbędna.
Spokój cechuje Mistrza.

Solo

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 04, 2007, 09:46:38 »
Po głębszej analizie zdecydowałem się w końcu na te Sennheisery w wersji PC 151. Co prawda u nas ich cena dochodzi nawet do ponad 300 pln, ale już w Pixmanii.com zamówiłem je za 198 zł (do tego jeszcze douszne słuchaweczki też S.). Co prawda Pixmania ma dość średnie opinie jeśli chodzi o dostawę, ale zaryzykuję. Słuchawki parametry mają w porządku no i to jest właśnie Sennheiser, więc mam nadzieję, że polatam w nich trochę Falconem. :)

« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 04, 2007, 10:00:21 »
Osobiście odradzam kupowania słuchawek z mikrofonem. Sam takowe posiadam (chyba firmy Logitech), z których jestem zresztą zadowolony lecz w trakcie użytkowania doświadczyłem dwóch awarii spowodowanych przetarciem się kabelka od mikrofonu. Mikrofon zamocowany jest na ruchomym wysięgniku przy słuchawkach i właśnie te kabelki w środku ulegają przetarciu.
Po ostatniej awarii poszedłem do supermarketu i za 18 zeta kupiłem stacjonarny mikrofon Manta. Podobno wyłapuje wszystko co się dzieje u mnie w domu (tak twierdzą chłopaki na ventylu) a do tego stoi nie ruszany więc odpada możliwość przetarcia kabelków.

Solo

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 04, 2007, 10:17:39 »
Teraz to trochę za późno, bo już zamówiłem. Zresza zdaje się, że właśnie podobna usterka przytrafiła się moim słuchawkom wczoraj. W trakcie rozmowy po prostu nagle przestał działać mikroforn i mimo kombinowania na wszystkie strony, nic nie pomogło. Podejrzewam właśnie kabel od mikrofonu, bo chyba szanse na to, że nagle nawaliła karta dzwiękowa, bądź wyjście mikrofonowe, są niewielkie.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 04, 2007, 15:10:07 »
Mi także niedawno rozwalił się mikrofon w słuchawkach po kilku- kilkunastu dniach :)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 04, 2007, 15:32:33 »
Jeżeli chodzi o dobre słuchawki to ja polecam firmę AKG. Są 3 modele warte wg. mnie uwagi a mnianowicie: K24P, K26P oraz K27i.

Te pierwsze można kupić za 90 - 100 zł, K26P (które sam posiadam i jak dla mnie są rewelacyjne) są nieco droższe bo ceny kształtują się od 120 do 140 zł. Ostatni model czyli K27i pojawił się na rynku w tym roku i jest już znacząco droższe niż 2 starsze modele. Za mniej niż 200 zł się ich nie kupi. Poniżej wrzucam linka z Bazaru Cen:

http://www.bazarcen.pl/product_361647.html

Przed zakupem czytałem opinie w necie i można zauważyć, że jeżeli chodzi o jakość dźwięku to jest ona porównywalna albo nawet lepsza niż w przypadku produktów Sennheisera czy też Kossa. Jak dla mnie jest świetna, ale tam się nie znam bo nie jestem zbyt uzdolniony muzycznie. :D Jedyną wadą jest to, że są to słuchawki przeznaczone do sprzętu przenośnego (discmany, odtwarzacze Mp3) więc nie każdemu mogą pasować. Ja jednak pozwalam sobie je polecić. :)
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Solo

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 04, 2007, 15:38:23 »
Ale tu chodziło o słuchawki z mikrofonem.

« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 06, 2007, 14:45:03 »
Witam.
Ostatnio moje słuchawki Technicsa poległy po pięcioletniej służbie. Kupiłem sobie nowe firmy Philips (SHP2500) i są git. Też miałem dylemat czy kupić ze zintegrowanym mikrofonem. Nie kupiłem. Za to kupiłem sobie mikrofon:http://sklep.vobis.pl/oferta/audio_video/mikrofony/843629_mikrofon_mt-384_clip.aspx
Jest na miękkim kablu więc po przypięciu do koszulki praktycznie go nie czuję. Jego czułość jest na tyle dobra, że po wyregulowaniu właściwości audio mogę swobodnie mówić "przed siebie" i jestem doskonale słyszany przez mojego rozmówcę po drugiej stronie kabla. Testowałem to na skype i na ventylu.