Autor Wątek: Nie przegap w TV  (Przeczytany 143105 razy)

qrdl

• Gość
Odp: nie przegap w TV
« Odpowiedź #255 dnia: Sierpnia 22, 2009, 19:52:50 »
TVP 1, g. 22:30, Ostatni pociąg pancerny, produkcja rosyjsko-białoruska z 2006 r. Rzecz dzieje się w 1941 i dotyczy pociągu pancernego, zapewne ostatniego.

Ale Kino!, g. 21:55, Wieczór specjalny dla i z gejami - Top Gun, USA 1986, o pilocie co latał nad Libię albo coś takiego. Dobrze grał w kosza, lubił to. Wszystko w muzyczce wyciskającej ostatni pocisk z łuski.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: Sierpnia 22, 2009, 20:03:20 »
Dobrze grał w kosza, lubił to.

W siatkę Qrdl, w siatkę ;)...

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #257 dnia: Sierpnia 22, 2009, 20:04:41 »
Dobrze grał w kosza, lubił to.

Na zdjęciu: niejaki IceMan ( w tej roli Val Kilmer) kręcący na palcu piłkę od kosza:

:021:

Bis zum bitteren Ende.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #258 dnia: Sierpnia 22, 2009, 20:09:18 »
W kosza też  :118:

Dlaczego gej?

Przecież to PRAWDZIWY mężczyzna :P

:D

« Odpowiedź #259 dnia: Sierpnia 22, 2009, 21:27:30 »
Dziś - TVP2 23:25 - "Dzień Szakala" - bardzo dobry film na podstawie powieści Forsytha (duuuużo lepszy od nowszego "Szakal" z Brucem Willisem).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #260 dnia: Sierpnia 24, 2009, 19:56:41 »
W siatkę Qrdl, w siatkę ;)...

Myślicie że qrdl oglądając te sceny akurat zwracał uwagę na piłkę  :118:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 24, 2009, 22:19:38 »
Powszechnie wiadomo, że armia USA zanim udostępni sprzęt, to dokładnie weryfikuje scenariusz. Top Gun ma wszystko co armii potrzeba. Kontynuacją tego filmu są Steel Eagle czy jakoś tak to się nazywało i miało z 5 części (ulubione filmy Schmeissera). Zresztą, wierzcie lub nie, zapuściłem Ale Kino! w odpowiednim momencie i prawie się wyhaftowałem po pierwszych 10 minutach "walki" z mig-28.... Jeszcze Tommi Krus strzełił fotkę polaroidem. Rewelka. Jak dla mnie ten film utożsamia wszystko co "dobre" za czasów regana (tak, tego co zdelegalizował maryśkę i pacyfikował studenckie protesty gwardią narodową) ;-) Proszę tego nie traktować jako OT :-)

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 25, 2009, 19:47:55 »
i prawie się wyhaftowałem po pierwszych 10 minutach "walki" z mig-28.... Jeszcze Tommi Krus strzełił fotkę polaroidem. Rewelka. Jak dla mnie ten film utożsamia wszystko co "dobre" za czasów regana

Fotkę strzelił Tosiek Edwards alias Goose, a nie Tomi. Poza tym ja ten film mogę oglądać co 2 lata, ze względu na okoliczności zobaczenia go po raz pierwszy. Było lato roku 1987 (chyba sierpień), byłem niedawno po studiach, właśnie mijał pierwszy rok mojej pracy, rozpocząłem swój pierwszy urlop, nie byłem jeszcze żonaty, wind of changes zaczynał już wiać bardzo mocno, a pogoda była piękna tego wieczora (tyle szczęścia na raz - to se uź ne vrati :(). No i idę sobie koło Kino-Teatru X w Gliwicach, a tam plakat TOP GUN. Poszedłem, a jakże. Nawet nie było to normalnie puszczone na ekran kinowy, tylko na taki mniejszy, na stelażu, za pomocą jakiejś kombinacji VCR i projektora. Miga 28 rozpoznałem od razu ze względu na moją modelarską przeszłość, ale wtedy mi to zupełnie nie przeszkadzało. F-14 i lotniskowiec tak z bliska i w ogóle, do tego doskonała muza. No szok po prostu. W tej samej serii seansów obejrzałem wtedy "Predatora" i choć nie jestem fanem Arniego, ten film też mogę oglądać raz na jakiś czas. Zdaję sobie sprawę, że oba filmy do Oscarów, Ludwików, Fryderyków, czy innych palm i niedźwiedzi raczej nie pretendowały, ale dla mnie mają wielką wartość sentymentalną i zawsze będę je lubił :).

Wiem, że TO jest OT, ale bardzo serdecznie proszę szanownych moderatorów o wybaczenie - po prostu nie mogłem się powstrzymać.

~S~

Booze

PS: Film na Ale Kino oczywiście obejrzałem ponownie (razem z córką i bez haftu ;))

« Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 25, 2009, 21:26:01 »
Dziś o 21:50 na TVN drugi odcinek serialu fabularno-dokumentalnego "Generał". Pierwszy przegapiłem a ten obejrzę z ciekawości.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 26, 2009, 00:06:52 »
Poza tym ja ten film mogę oglądać co 2 lata, ze względu na okoliczności zobaczenia go po raz pierwszy.

Też mam sentyment do tego filmu. Pierwszy raz oglądałem go, kiedy byłem jeszcze w przedszkolu... Nie muszę chyba dodawać, że wtedy robił na mnie duże wrażenie :). W każdym razie DVD stoi u mnie na półce i nie wstydzę się tego, choć oczywiście z tej tematyki wolę Speed & Angels :D. Poza tym niektóre sceny są dla mnie kultowe, chociażby:

"I fell the need..."

;)

Online Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 26, 2009, 08:47:16 »
Dziś o 21:50 na TVN drugi odcinek serialu fabularno-dokumentalnego "Generał". Pierwszy przegapiłem a ten obejrzę z ciekawości.

Zdaje się, że w czwartek powtórka obu odcinków.
@tomek1988 - chyba mylisz film fabularny z tym dokumentem - to jest premiera.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

MPizlo

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 27, 2009, 10:33:35 »
Witam serdecznie Wszystkich. :001:

Ranwers masz rację w czwartek 27.08.2009 na kanale TVN - trochę późno, ale komu to przeszkadza  :004:- oba odcinki filmu:
23:40 Generał Operacja "Mur"
00:40 Generał Kurier z Polski

Salute! :021:

Online Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 27, 2009, 12:36:40 »
Dzisiaj w kioskach  :001:
"Złoto Dla Zuchwałych" - polecam, 2 dyszki
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #268 dnia: Sierpnia 27, 2009, 13:57:43 »
Dzisiaj w kioskach "Złoto Dla Zuchwałych" - polecam, 2 dyszki

A jaka gazeta?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #269 dnia: Sierpnia 27, 2009, 17:35:50 »
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "