Autor Wątek: Konkurs  (Przeczytany 3381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Graf

• Gość
Konkurs
« dnia: Lutego 07, 2006, 13:35:33 »
Wyczytałem sobie własnie na uOnecie taki ciekawy motyw:

"Czołowy irański dziennik, prawicowy "Hamszari" rozpisze międzynarodowy konkurs na najlepszy satyryczny rysunek ilustrujący hitlerowską zagładę Żydów - napisał na pierwszej stronie "The Guardian". Właścicielem "Hamszari" jest rada miejska Teheranu.
Dziennikarz gazety Farid Mortazawi, odpowiedzialny za jej szatę graficzną, chce wystawić na próbę przytaczane na Zachodzie twierdzenia o wolności prasy, którymi uzasadniono opublikowanie w duńskiej prasie i niektórych innych europejskich gazetach rysunków proroka Mahometa uznanych przez społeczność muzułmańską za obraźliwe...."

Więcej tutaj: http://wiadomosci.onet.pl/1255891,12,item.html

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Konkurs
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2006, 13:44:50 »
Cały mój stosunek do świata arabskiego, arabów, ich extremistów i wiernych poddanych allaha świetnie ilustruje taki dowcip:

"Rok 2056.
Ulicami Nowego Yorku spaceruje syn z ojcem.
Nagle z jakiegos zakatka wypada bardzo stary plakat z gdzie widac wieze WTC.
Syn pyta ojca:
-Tato, - co to jest ??
-A... to były takie wieże, zostały zburzone w wyniku ataku arabów na poczatku wieku ...
Syn usłyszał odpowiedz, pomyślał chwilę i z zainteresowaniem pyta:
-Tato ... kto to jest "arab" ???? "

I tyle w temacie.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 07, 2006, 13:56:09 »
"Rok 2056.
Ulicami Nowego Yorku spaceruje syn z ojcem.
Nagle syn pyta ojca:
-Tato, - co to jest  Polska??
-A... to synku jest jedyny kraj katolicki w europie.
Syn usłyszał odpowiedz, pomyślał chwilę i z zainteresowaniem pyta:
-Tato ... kto to jest "Rydzyk"

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2006, 14:05:13 »
Nie bluźnijcie, sprawy religijne to bardzo, bardzo grząski grunt. Arabowie dali nam szachy, algebrę, astronomię i wiele innych rzeczy. Religia w rękach głupich ludzi jest straszną bronią. Ja do muzułmanów nic nie mam i ich szanuję. Ci których znam są pobożnymi muzułmanami i w miarę porządnymi ludźmi.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2006, 15:13:33 »
Ciemna masa, może kiedyś nam coś dali ale było to dawno. Teraz możemy im dać Chucka Norrisa niech zrobi z nimi porządek. Na takich ludzi zazwyczaj mówię brudasy bo nie zasługują na lepsze traktowanie patrząc na ich wybryki. Sami szukaja zwady. Niech się najlepiej odgrodzą od świata i będzie święty spokój bo inaczej dojdzie do kolejnej wojenki - prędzej czy później. A jak się ropa skończy to się wzajemnie pozjadają bo nikt się nimi nie będzie interesował.

Żeby nie było niedomówień to nie twierdze że każdy arab w moich oczach to zła osoba. Nie są tez porządni ale sorry ta ciemna masa która w tej chwili robi zadymy w imię własnego Boga wystawia świadectwo wszystkim arabom i to się zemści.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 07, 2006, 15:33:48 »
Cytat z GW:
"W niedzielę w najważniejszym programie CNN o sprawach międzynarodowych "Late Edition" pokazano kilka opublikowanych w ostatnich miesiącach rysunków z gazet arabskich. Na jednych w gwiazdę Dawida wpisano swastykę, na innych pokazano Żydów pijących krew małych dzieci."

To pozostawiam bez komentarza...

Nie popieram tej duńskiej publikacji, ponieważ moim zdaniem nie powinno się obrażać cudzej religii...
Wydaje mi się, że ta sprawa została wyciągnięta przez kogoś, kto chciał podburzyć muzułmanów(pewnie niektórym rośnie popularność wraz ze wzrostem nienawiści wobec USA, Izraela czy Europy). W końcu te karykatury nie zostały opublikowane teraz, ale już kilka miesięcy temu.

Co do "Rzeczpospolitej", to dziwi mnie, że wszyscy rzucili się tylko na nią. Jestem pewny, że wcześniej widziałem te karykatury w kilku naszych telewizjach (najazdy kamery na jakąś gazetę).

Ice

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 07, 2006, 15:44:28 »
Ja tez znam kilku i nie moge powiedzieć złego słowa na nich a sama wiara jest nie tak odmienna od naszej. Cała prawda zawarta jest w wypowiedzi  Religia w rękach głupich ludzi jest straszną bronią. Sami tez mamy na sumieniu nie jedno zaczynając od wojen w imie wiary a kończąc na inkwizycji i paleniu na stosie.

Nazywanie ich tez czarną masą czy inaczej .... jakos nie pasuje mi do wizerunku osoby jaki
wyrobiłem sobie po lekturze innych postów.

Cała ta afera jest poprostu nakierowaniem nienawiści na jakiś cel, jak naród ma taki cel łatwiej jest nim kierować.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 07, 2006, 16:28:45 »
Wiecie co? Może niektórzy z was zakrzykną, że Rola [autocenzura] głupoty, i że się naczytał za dużo Clancy'ego albo coś, ale powiem wam, że IMHO wszystkie te ostatnie cyrki z Arabami i Iranem (bo już wcześniej Iran zachowywał się prowokacyjnie, kiedy Żydzi wycofywali się z terenów... - pamiętacie?) wyglądają podejrzanie wyreżyserowane, albowiem stanowią jakby czytelne zaproszenie dla kilkunastu tysięcy doradców wojskowych z Amierikanskogo Sajuza  :icon_wink:
No sami się proszą o odwiedziny Chucka Norrisa...
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Graf

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 07, 2006, 16:31:02 »
Panowie, zwróćcie w tym wszystkim uwagę na bardzo (moim zdaniem) fajny aspekt tej akcji, jakim jest bicie naszej dekadenckiej demokracji po gołej d...e naszym własnym kijem. Akcja jest brzydka, sposób realizacji skandaliczny, ale pomysł - jak dla mnie - wart głębokiego pokłonu.

Bez wdawania się w głębszą dyskusję o fanatyzmie religijnym (który zawsze jest zły bo porusza najprostsze instynkty u glupich odbiorców) - goście pojechali cały zachodni świat po rajtach.
Ja ten pomysł podziwiam właśnie za to, że wsadzili nam kija w oko na nasza własna prośbę (któż nie widział w gazecie karykatur o muzułmanach... A przeciez one obrażają i tych kilku fanatyków i te kilka milionów normalnych ludzi...)

A co do odwiedzin Chucka Norrisa - owszem - mozna uznać, że się o nie proszą, ale to właśnie w tym punkcie wystaje nam słoma z butów. Zasłaniamy się demokracją, a jak siegają po jej dobrodziejstwa ci, co są "be", to jedziemy ich bombczyć. Mówcie co chcecie, ale mnie jest za to bombczenie wstyd. Dla mnie to jest hitleryzm/stalinizm (niepotrzebne skreślić).
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2006, 16:42:56 wysłana przez Graf »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 07, 2006, 16:32:50 »
...Coś jak World Trade Center?. Tyle, że tam po prostu pozwolili działać. A teraz widzą jakie były z tego korzyści więc...

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 07, 2006, 16:40:00 »
Skandal z karykaturą anty-muzułmańską też się w to wpisuje - skoro zdarzyło się to kilka miesięcy temu, a wrzawa wybuchła dopiero teraz, jest to wrzawa sterowana.

Mimo iż nie popieram obrażania uczuć religijnych, nie potrafię przymknąć oka na reakcję Arabów - demolowanie ambasad, wyroki śmierci itd. Powiedzcie, czy nie zdarzyło wam się ostatnio zobaczyć gdzieś karykatury chrześcijańskiego Boga, Jezusa etc.? Bo mnie tak. I czy wtedy ktoś z tego powodu ostrzelał jakąś ambasadę lub wydał zaocznie karę śmierci? Śmiejemy się z naszych rodzimych "moherów", ale zważmy, że te przynajmniej ograniczają się do gromadzenia się i zanudzania oponentów gadką "na śmierć"...

Graf

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 07, 2006, 16:44:29 »
Nie zdarzyło sie to większości, Rola. Ale dam głowę, że jest kilku takich, co pomysleli w takich momentach o Chucku Norrisie i deszczyku z bombsztali....

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 07, 2006, 16:51:29 »
Trzeba się też zastanowić czy to jest na rękę izraelowi. Unia zawsze krytykowała te ich mury w strefie gazy, zapowiedziała, że uzna Hamas po zwycięstwie w wyborach itp.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 07, 2006, 18:06:08 »
Nie zdarzyło sie to większości, Rola. Ale dam głowę, że jest kilku takich, co pomysleli w takich momentach o Chucku Norrisie i deszczyku z bombsztali....
Zgadza się. Czy Ty albo ja w swoim życiu nie życzyliśmy komuś - choć przez chwilę, w gniewie - śmierci? Albo czy na tym forum ktoś nie napisał czasem, że "tym wszystkim brudasom/pastuchom należy się bombka A"?

Jednak jest to drobna różnica między taką myślą, a wprowadzaniem jej w czyn, czy to przez skuteczne podburzanie tłumu do zamieszek, nie mówiąc już o samej próbie zabójstwa.

Także i kościół katolicki ma na swym sumieniu grzechy - ciężkie grzechy. Te wszystkie stosy i krucjaty... ale trzeba przyznać, że od jakiegoś czasu (sprawdź sam, nie mam czasu studiować jeszcze tej historii, mam dość roboty przy samolotach) jest jakby mniej wojowniczy... (onegdaj były nawet wypowiedzi świata arabskiego, że bardzo doceniają fakt, iż Jan Paweł II potępił amerykańskie działania przeciwko krajom muzułmańskim, czyli tym samym oddzielił od tego kościół katolicki i nie sprowokował ich do Jihadu) - a tymczasem jaką postawę obierają dziś ONI?

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 07, 2006, 20:16:58 »
Dla mnie wszyscy ekstremiści są równi lub prawie równi (może to kogoś urazi), taki o. Rydzyk i Hessbollach to dla mnie podobne organizacje którym bardzo blisko do siebie. Ogólnie ekstremizm w każdej religii jest to najgorsza światowa plaga która wiecznie w ogólnym rozrachunku wszystko niszczy. Czyli jak dla mnie ekstremizm religijny=ksenofobia
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...