Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 261820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #195 dnia: Czerwca 07, 2007, 02:02:10 »
Ostatnio postanowiłem uzupełnić swój profil do X52 o obsługę programów EWS. Toggle 1-6 idealnie się do tego nadaje, jednak nigdzie nie mogę znaleźć kombinacji klawiszy dla poszczególnych programów. Jedyne co jest w klawiszologii to o jeden program do góry/na dół. Niestety ogólnodostępnych profili nie mogę otworzyć bo mam najnowsze oprogramowanie, w którym zmienił sie format pliku z profilem. Mógłby ktoś podać jakie to kombinacje klawiszy, ewentualnie podzielić się swoim profilem (w formacie .pr0)?
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #196 dnia: Czerwca 08, 2007, 10:47:10 »
W jaki sposób można dodać dodatkowe waypointy dla fligtha ? Jest mi to potrzebne  w celu tworzenia odpowiednich target waypointów. Wiem, że tego typu zabiegi dokonuje się w przed lotem, w okienku na mapce. Tutaj moja wiedzy zaczyna wyć z bólu  :banan

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #197 dnia: Czerwca 08, 2007, 17:50:05 »
Whiskey - przez to, że jesteś stary wyjadacz musiałem Twoje pytanie trzy razy przeczytać nim się zorientowałem o co Ci biega, bo nie chciałem na początku uwierzyć, że o taką oczywistą sprawę pytasz :118:

Masz białe kwadraciki na linii pomiędzy steerpointami? A "chwyć" no myszką za któryś i przesuń go, po czym puść LPM. Co Ci się pojawiło?  :004:

« Odpowiedź #198 dnia: Czerwca 08, 2007, 19:18:41 »
Cieszy mnie to, że czasem uda mi się kogoś zaskoczyć  :banan
A na swoje usprawiedliwienie mogę napisać jedynie tyle, iż zaczynając zabawę w AF nigdy się nie bawiłem w waypoint target, potem był OF a tam się inaczej to robi  :004:

Jako ciekawostkę mogę też dopisać, że nawet najwięksi wirtuozi jakiegokolwiek instrumentu muzycznego  uczą się go przez całe życie  :020:

W każdym razie, nie wypadało by mi nie podziękować za udzieloną mi pomoc tak znakomitemu wyjadaczowi jak Ty Wacha   :002:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #199 dnia: Czerwca 08, 2007, 19:32:27 »
Touche !  :003:

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Czerwca 21, 2007, 22:50:06 »
Witam !

(jestem przerażony, bo przeczytałem właśnie, że zajmie mi około 15min uruchomienie f-16 na zimno...)

Ja sobie będe go włączać, a Wy, drodzy forumowicze powiedzcie mi, prosze, jakie funkcje przyporządkować do klawiszy. Mam ich 8 i po tym co zobaczyłem w opcjach sterowania, mam kompletny mętlik w głowie. Co jest na tyle potrzebne, że powinno być zawsze pod palcami ?

Pozdrawiam i prosze o życie dla kolan ;)

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #201 dnia: Czerwca 21, 2007, 23:02:48 »
Wg mnie: oczywiscie hat, hamulec aerodynamiczny, spust, gun, padlock, zmiana trybów radaru, system obronny (chaff flare), unlock dla AIM9 i możesz jeszcze dorzucić uchwycenie celu. Konfigurację najlepiej wypracować samemu.

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 21, 2007, 23:05:52 »
acha. poszukam tego w sterowaniu. Teraz kolejne pytanie  - hamulec postojowy to jest przycisk C ? To raz, dwa - jak nazywa sie po angielsku taki hamulec ktorym moge sobie hamowac jadac po plycie lotniska.

no i najwazniejsze :
czemu podczas treningu nie moge wybrac misji, zeby zaczynac od zera ? mam tylko taxi albo take-off, opcja ramp jest niedostępna
(wybaczcie za brak polskich liter, pisze szybko po już raz wystartowałem z taxi ; ) )

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 21, 2007, 23:20:35 »
Gra jest tak skonstruowana, ze w zasadzie w treningu nie ma startu z rampy. Przeważnie zaczynasz już w powietrzu i robisz to co trzeba. Co do hamulca na płycie lotniska to chyba "k". Postojowy nie wiem bo zawsze ustawiam w kokpicie myszka  :001:  Radze Ci kupić sobie jakiś zestaw Hotas i ustawić sobie dobry profil żebyś mógł korzystać z najważniejszych funkcji mając je pod rękoma. Długaaaa droga przed Tobą. Trzymam kciuki i Good Luck.

Check six!
F-16C Block50 driver...

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 21, 2007, 23:33:26 »
Wiem że długa, ale jakoś się nie lękam ;)

na razie będe ciachać na "black widow"

co do startu z rampy - czyli nie da się go ustawić w treningu ? Bo bardzo chciałbym się nauczyć tak rozpalać tą machinę piekielną...

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: Czerwca 21, 2007, 23:41:17 »
No w treningu mozesz wybrac Take Off i wtedy masz rampe - poza tym mozesz wybrac sobie uzbrojenie jakie chcesz i zrobic co tylko chcesz  :021:  Ucz sie ucz - potem zabawa robi sie super. Masz linka do mojego filmu z Open Falcona - jak juz bedziesz smigal na Allied Force szybko przesiadziesz sie na OF - tu dopiero zabawa sie zaczyna  :karpik

http://www.youtube.com/watch?v=fx7CCs7gmvY

Salute!
F-16C Block50 driver...

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Czerwca 21, 2007, 23:46:16 »
Wybacz jankes, nie zrozumialem. Przeciez jak biore take off, to juz stoje na pasie i wystarczy ze popchne przepustnice do przodu ?

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: Czerwca 22, 2007, 00:00:46 »
Sorki chodzi mi o trening startu - czyli Tactical engangment - misja 01 Take Off i tam masz 30 min do startu - czyli mozesz wybrac rampe i uzbroic Falcona tak jak tylko chcesz  :021:
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #208 dnia: Czerwca 22, 2007, 00:32:03 »
BRAWO JANKES!!! Wiekie brawa za promowanie naszego "lotniczego światka" - dobry film :)
Pozdrawiam, Banan.
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Czerwca 22, 2007, 13:29:52 »
Kurka. Na razie czytam jak lądować po ludzku, ale nie daje mi sprawa z wystartowaniem samolotu od zera. Nie moge takiej misji znaleść, sam tez nie wiem jak to zrobić (daje swoj samolot na take off, ale jestem na taxi a nie na rampie) ...