Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 261705 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #390 dnia: Listopada 12, 2007, 11:16:43 »
Jestem w trakcie uruchamiania Freetrack.Mam pytanie dotyczące działania FT w opcji padlock.Rozumiem,że podstawową opcją FT jest 3D.Bez FT w padlock po przechwyceniu celu,cel był śledzony i można było za nim lecieć a jak jest w FT? 

mmartin

• Gość
« Odpowiedź #391 dnia: Stycznia 08, 2008, 17:26:39 »
Wiem że to niekoniecznie dobry temat, ale skąd wziąść (albo kupić) Falcona 4.0 ? Chciałem także sprawdzić czy będzie chodziło, niestety w googlach nie doszukałem się dema (mile widziany link). To temat dla początkujących, a ja jestem bardzo początkujący (nawet bez gry ^^).

Pozdrawiam

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #392 dnia: Stycznia 08, 2008, 18:11:43 »
Witaj przyjacielu, na tym forum było wiele razy wałkowane pytanie skąd wziąć Falcona 4.0, jak się dobrze rozejrzysz to znajdziesz wątki o tym traktujące.

Demo możesz sprobowac tutaj
http://www.download.com/Falcon-4-0-demo-download-1-of-2/3000-7547_4-10230000.html
ale głowy nie daje bo nie probowałem.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #393 dnia: Stycznia 08, 2008, 18:47:17 »
Dobrze, że Ci Wspaniali Mężczyźni z lugerami w dłoniach rzadko tu zaglądają.  :banan

_Kylu_

• Gość
« Odpowiedź #394 dnia: Stycznia 16, 2008, 16:06:51 »
Witam.
Czy mógłby ktoś napisać co trzeba zrobić, aby uruchomić silnik?Wszytko po kolei...
P.S Wiem...manual jest...ale za bardzo go nie rozumiem.

kozak

• Gość
« Odpowiedź #395 dnia: Stycznia 16, 2008, 16:08:53 »
Nim wpadną panowie z lugerami, napisz na mój GG (1729914) i wyedytuj swojego posta, bo chyba nie będzie litości :002:

« Odpowiedź #396 dnia: Stycznia 17, 2008, 22:35:29 »
Witam.
Czy mógłby ktoś napisać co trzeba zrobić, aby uruchomić silnik?Wszytko po kolei...
P.S Wiem...manual jest...ale za bardzo go nie rozumiem.

Jest takie coś do ściągnięcia we fleszu :D
Szukaj od tego klawisze się nie męczą ..........

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #397 dnia: Stycznia 17, 2008, 23:42:10 »
Jasne, bo niby dlaczego nie sprawdzić strony http://www.13welt.pl/ (dzięki Bip3r ;)) i nie zajrzeć do działu plikownia, a w nim poszukać pliku sp4_ramp_start_trainer.exe  :005:

_Kylu_

• Gość
« Odpowiedź #398 dnia: Stycznia 18, 2008, 14:56:00 »
Dobra...sorka za głupie pytanie... :118:

« Odpowiedź #399 dnia: Stycznia 29, 2008, 16:03:42 »
Witam,nie jestem pewien czy pytam w właściwym wątku,ale pytanie jest nietypowe i dotyczy rozmiarów okna,w którym gramy np.Falcon.Czy można je zmniejszyć,po to aby widzieć inny program współpracujący z sim.Znalazłem na forum dwie wypowiedzi,ale nie bardzo rozumiem jak je interpretować.
First, you have to start Falcon with the "-window" option, so you can see the desktop
With a 1280x1024 screen there is quite a bit of room on the desktop to place the other windows somewhere
I build a new short cut on my Deskop and ad this parameter on the end of the target way : " "E:\F4 Allied Force\FalconAF.exe" -window "
-window is the parameter that you have to add at the end of the way , so you can move and rescale your Falcon Window

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #400 dnia: Stycznia 29, 2008, 16:23:21 »
Stwórz sobie skrót do pliku "FalconAF.exe" i dopisz w nim parametr "-window" zgodnie ze wzorem i odpali się w oknie.

"E:\F4 Allied Force\FalconAF.exe" -window
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2008, 16:32:34 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #401 dnia: Stycznia 29, 2008, 18:08:50 »
Dziękuję za informację.

Intruder

• Gość
« Odpowiedź #402 dnia: Stycznia 29, 2008, 19:23:25 »
Pod PPM skrótu do pliku egzekucyjnego falcona który sobie już chyba stworzyłeś masz "właściwości" które klikamy, wyskoczy okno z zaznaczonym wierszem elementu docelowego, na końcu po spacji trzeba dopisać bez cudzysłowu użytego tutaj przeze mnie
"-window".

« Odpowiedź #403 dnia: Stycznia 30, 2008, 23:19:13 »
Witam, od niedawna jestem posiadaczem Falcon Allied Force. W jednej z misji treningowej tj.24:Laser-Guided Bombs w pewnym momencie należy przejść na tryb CCRP zrzucania bomb.Proszę mi podpowiedzieć jak mam to zrobić ( gdzie lub co przełączyć) bo z moim angielskim cieniutko a i praktyki nie zawiele.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #404 dnia: Stycznia 31, 2008, 01:26:12 »
CCRP jest domyślnym trybem w A2G. Zazwyczaj przestawia się w niego z NAV kilkanaście mil przed celem (zależy od wielu czynników). Praktycznie jedyne co musisz zrobić to kliknąć okrągły przycisk A-G na ICP (ten panel pod HUDem). Żeby kierować LGB musisz jeszcze uzbroić laser - przełącznik nad master ARM. Bez przynajmniej podstawowej znajomości angielskiego nie widzę raczej jakiejkolwiek szansy nauczenia się czegokolwiek...
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."