Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 261870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #435 dnia: Lipca 06, 2008, 23:44:40 »
Mogę się mylić - wydaje mi się, że od blk 40/42 każda go posiada.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #436 dnia: Lipca 07, 2008, 00:18:04 »
Co ciekawe, block 40/42 nie ma TFR w AF. Zdaje mi się, że powinien mieć w LANTIRNie. Nowe CCIP chyba mają zintegrowane z APG-68, nie wiem co ze "starymi" block 50/52 (w grze mają TFR).

« Odpowiedź #437 dnia: Lipca 07, 2008, 09:57:17 »
Zrobiłem kilka testów w misji 19 Bombs with CCIP w celu uruchomienia opcji TFR ale bez powodzenia.Na str.394 manuale do AF jest szczegółowy opis przycisków na MFD dla TFR,dlatego jest dziwne,że to u mnie nie działa.Jest przycisk na MFD opisany TFR,ale jego uruchomienie powoduje na ekranie komunikat TFR OFF.Prawdopodobnie należę do nielicznych na tym forum,którzy mają jeszcze AF.Jeśli ktoś ma wersję AF czy może u siebie sprawdzić czy działa TFR.Może trzeba jeszcze ustawić jakiś dodatkowy przełącznik?

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #438 dnia: Lipca 07, 2008, 13:08:49 »
CCIP ma dwa znaczenia:
Constantly Computed Impact Point - metoda służąca do celowania bombami
Common Configuration Implementation Program - rozłożony na kilka faz upgrade F-16 do nowszego standardu: nowy komputer misji, kolorowe MFD, datalink, celownik nahełmowy, Sniper XR, IFF, TFR i parę innych drobiazgów.

My mówimy o tym drugim, trening bombardierski nie ma z tym nic wspólnego.

W Allied Force tylko wersje C (jednomiejscowe) mają TFR. Dlatego w Treningach nie działa. Nie wiem czemu tak jest... W każym razie, właśnie sprawdziłem, że wszystkie wersje C (block 40, 50, 40 CCIP i 50 CCIP) mają TFR (tzn. nie pojawia się TFR OFF), a chyba żadna z wersji D.

W edytorze misji można wybrać wersje CCIP, wtedy chyba dodają możliwość noszenia AIM-9X i celownika nahełmowego do tychże.

Kolorowe MFD i datalink jest już w starszych blockach (w AF jest lekki miszmasz z wersjami F-16...)

« Odpowiedź #439 dnia: Lipca 07, 2008, 14:31:48 »
Dzięki BigMac teraz wiem o co chodzi,mogę podłączyć ADV MODE do sterownika i powinno działać.

mich3331

• Gość
« Odpowiedź #440 dnia: Sierpnia 03, 2008, 22:18:22 »
witam.
probowalem chyba juz wszystkiego. Otoz brak mi dzwieku podczas lotu..tzn brak odlosow silinik ,dzialak , awioniki itp.
natomiast jest muzyka w tle w menu gry..
mam najnowsze patche. gra falcon . gra nie dziala jesli sie nie odpali -nomovie. windows vista 64bi. hp. 2xgefroce 8800gt. plyta asus zintegrowany dzwiek
2 pyatnie czy da sie zmapowac pedaly od kierownicy ? latam logitechem freedom ze skretnym drazkiem, ale fajnie byloby miec pedaly. kierownica driving force pro.

Rany. Temat już odpowiedni jest, nie ma potrzeby tworzyć kolejnego. Pisownia ! Pisownia ! Pisownia !!!

Sundowner
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2008, 22:26:40 wysłana przez Sundowner »

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #441 dnia: Sierpnia 04, 2008, 10:56:54 »
Otoz brak mi dzwieku podczas lotu..tzn brak odlosow silinik ,dzialak , awioniki itp.  natomiast jest muzyka w tle w menu gry..

Sprawdź ustawienia suwaków w Setup/Audio.

mam najnowsze patche. gra falcon . gra nie dziala jesli sie nie odpali -nomovie.
Zapewne brak CI jakiegoś kodeka. Ale dzięki -nomovie Falcon wczytuje się o wiele szybciej.

2 pyatnie czy da sie zmapowac pedaly od kierownicy ? latam logitechem freedom ze skretnym drazkiem, ale fajnie byloby miec pedaly. kierownica driving force pro.

Da się. Podpinasz kierownicę pod USB, a w Setup/Controllers tam gdzie masz napisane Rudder wybierasz z listy kierownicę, wciskasz Detect i depczesz na pedały. Wskaźnik (czerwony pasek) powinien zareagować.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

mich3331

• Gość
« Odpowiedź #442 dnia: Sierpnia 04, 2008, 21:48:36 »
oki wielkie dzieki za odpowiedz. kierownice juz opanowalem i pedaly..
ale glosu nie ma. dziwna sprawa jak wciskam w menu glosniczek od np "engine" to on sie potem sam wyciska jak przechodze dalej.
poza tym zainstalwoalem falcona 4.0 i w tej starosci tez nie ma glosy w czasie lotu, natomiast jest muzyka w menu.
jakich sterownikow/kodekow moze mi brakowac?

Przypominam Szanownemu Koledze o stosowaniu w swoich postach poprawnej pisowni. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2008, 14:49:37 wysłana przez Kos »

rowluk

• Gość
« Odpowiedź #443 dnia: Sierpnia 14, 2008, 14:46:59 »
Witam wszystkich. Właśnie trenuję misję z niekierowanymi rakietami typu LAU3.
Radzę sobie z tym w miarę, ale mam jedno pytanie. Jak można odrzucić pusty zasobnik? Wertowałem instrukcje od góry do dołu, ale nie znalazłem pożytecznej informacji na ten temat.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #444 dnia: Sierpnia 14, 2008, 15:00:19 »
Selective jettison (strona S-J na MFD). Zaznaczasz zasobniki z rakietkami i naciskasz Pickle, powinny odpaść.

rowluk

• Gość
« Odpowiedź #445 dnia: Sierpnia 14, 2008, 15:43:15 »

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #446 dnia: Sierpnia 14, 2008, 15:45:26 »
Przycisk Pickle, to jest ten sam którego używasz do odpalenia choćby tych rakiet.

rowluk

• Gość
« Odpowiedź #447 dnia: Sierpnia 14, 2008, 15:56:24 »
Teraz działa. Dzięki za pomoc.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #448 dnia: Sierpnia 14, 2008, 16:12:26 »
Selective jettison (strona S-J na MFD). Zaznaczasz zasobniki z rakietkami i naciskasz Pickle, powinny odpaść.
Trzeba jeszcze pamiętać, że master arm musi być w pozycji ARM.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Rejbal

• Gość
« Odpowiedź #449 dnia: Sierpnia 15, 2008, 14:33:26 »
Witam ;]

Przede wszystkim chce wszystkich powitać bo jestem nowy na tym forum;]

Kiedyś latałem na flight simulator A century of flight ale teraz przerzuciłem sie na loty wojskowe FALCON AF i mam z nim niemałe problemy:

Konkretnie chodzi mi o wykonywanie treningów może pytanie będzie wydawać sie troche głupie i pewnie takie jest ale jak przechodzi się trening np trening nr 1 "Basic Handling" czy leci się wyznaczoną trasą czy postępuje sie według punktów opisanych w manualu jeśli tak tak kiedy wiadomo czy dany punkt został zaliczony

kombinowałem już wszysystko pierwsze treningi mam w zasadzie opanowane ale w teoretyce nie są one zaliczone co zrobić

Z góry dzięki za pomoc