Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 274992 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #570 dnia: Stycznia 11, 2009, 11:07:30 »
A czy jest to możliwe w jakiejkolwiek "wersji" Falcona na przykład Open Falcon albo Red Viper.

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #571 dnia: Stycznia 11, 2009, 16:22:27 »
A czy jest to możliwe w jakiejkolwiek "wersji" Falcona na przykład Open Falcon albo Red Viper.
Nie jest to możliwe w żadnej wersji Falcona. Wątpie żeby było to możliwe w rzeczywistości bo F-16 przenosi Mavericki w wersjach A/B/D/G i żadna nie jest naprowadzana laserowo.

Chociaż patrzcie co znalazłem tu http://www.f-16.net/f-16_armament_article2.html

AN/AAQ-13 & AN/AAQ-14 LANTIRN
Navigation & Targeting Pod
(...)The laser designator can "illuminate" targets for laser-guided bombs. It can also be used to automatically track moving targets on the ground as well as to designate them for AGM-65 Maverick missiles. It is even possible to designate targets for multiple Maverick shots in a single pass.(...)
In the case of the AGM-65 IR Maverick, the missile's seeker head can simply be cued on target by the aircraft's Fire Control computers and thus to LANTIRN (which feeds it data into the FCC). Target acquisition by the missile would be almost immediate after the AN/AAQ-14's FliR has acquired it. The pilot need only check that the Maverick has locked on, fire it, and slew the FliR to the next target after which he can directly fire another missile.(...)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2009, 16:32:02 wysłana przez Qba »

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

« Odpowiedź #572 dnia: Stycznia 11, 2009, 20:30:44 »
Przecież mówiłem że jest to możliwe w realu, z tym że żadnego podświetlenia nie trzeba no chyba że chcemy znać odległość od celu Lantirn ma jedynie "pokazać" maverickowi gdzie jest cel do momentu w którym on sam go nie "zobaczy" co pozwala na odpalenie go z maksymalnej odległości. :004:

« Odpowiedź #573 dnia: Stycznia 14, 2009, 22:16:51 »
Witam, tak to znowu ja :003: Mam pytanie odnośnie parametru bomb niekierowanych a dokładnie ARMING DELAY, na co wpływa dokłanie ten parametr bo przy różnych wartościach nie dostrzegam żadnej różnicy jeśli chodzi o cały przebieg bombardowania od zwolnienia bomby do samego wybuchu. Z góry dziękuje za pomoc.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #574 dnia: Stycznia 14, 2009, 22:44:46 »
To czas po jakim zrzucona bomba się uzbroi. Jeśli upadnie na ziemię przed uzbrojeniem się, nie wybuchnie.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

« Odpowiedź #575 dnia: Stycznia 15, 2009, 08:49:13 »
Witam,
obecnie zajmuję się panelem Landing Gear a konkretnie działaniem dźwigni.W symulatorze falcona można tylko wysunąć lub schować podwozie Landing Gear Up (Shift+G) oraz  Landing Gear Down (Alt+G).Nie ma możliwości blokowania dźwigni.
Jak jest w realu?Mam na myśli dwa przyciski jeden na dźwigni i drugi obok tzw.DN LOCK REL.
Drugie pytanie dotyczy symulatora.Jest alternatywny "przełącznik" Alt Gear Down (Shif+Ctrl+Alt+G).Kiedy go stosujemy,w przypadku awarii?
W jakich przypadkach stosujemy zerowanie tego  "przełącznik" (Shift+Ctrl+G)?

« Odpowiedź #576 dnia: Stycznia 15, 2009, 17:35:02 »
Witam,
BigMac odpowiedział na te pytania w innym wątku
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=9985.255
dzięki za wyjaśnienia

« Odpowiedź #577 dnia: Lutego 05, 2009, 15:06:21 »
siemka.

Ja jestem nowy i mam 14 lat :002:. Nie pisałem jeszcze na tym forum ale dużo ciekawych rzeczy znalazłem. Mam pytanie. Czy w Falcon 4.0 Allied Force  jest taka opcja jak free fly? tak jak w Lock ON, że można latać sobie dowolnie po planszy?

z góry dzięki

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #578 dnia: Lutego 05, 2009, 15:42:52 »
Hej !

Można tak powiedzieć jednak nie nazywa się to Free Flight. Możesz załadować sobie misję treningową np Basic Handling, czy Take Off, i dowolnie latać nad teatrem działań - domyślnie są to Bałkany, jest jeszcze prawdopodobnie Korea.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #579 dnia: Lutego 05, 2009, 15:46:13 »
dzięki. na razie ucze się ramp startu. kokpit jest cudowny szkoda, że nie ma modów do ulepszenia otoczenia:/

Pisz poprawnie. Zdania rozpoczynaj wielką literą. Dziadek Kos.
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2009, 15:51:43 wysłana przez Kos »

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #580 dnia: Lutego 05, 2009, 16:14:19 »
dzięki. na razie ucze się ramp startu. kokpit jest cudowny szkoda, że nie ma modów do ulepszenia otoczenia:/

Nie do końca jest tak jak mówisz... Poszukasz to znajdziesz, było na pewno na tym forum o HiTiles'ach czyli dodatkach poprawiających jakoś tekstur ziemi. Ponadto jeżeli chodzi Ci o efekty wizualne to warto się zainteresować Open Falconem, czy "bliskim"  :118: wydania FF5 (FreeFalcon), w tej wersji szczególnie kładziony jest nacisk na efekty wizualne. W Open Falconie zaś dysponujemy najładniejszym kokpitem 3d, a do tego otoczenie też jest dość ładne.

Powstają nowe teatry działań, niektóre są beznadziejne i nie warto ściągać, ale niektóre są warte uwagi (poniżej lista do Open Falcona):
http://www.grovdaltech.com/of/category.php?id=1
Izrael oraz teatr Egejski są naprawdę warte polecenia (w drugim z wymienionych super wyglądają tekstury ziemi  :021: ).

Pozdrawiam

« Odpowiedź #581 dnia: Lutego 05, 2009, 18:25:56 »
Sorki za moje błędy.

No właśnie o co chodzi z tym Free Falcon? Co to jest? Coś takiego jak dodatek Open Falcon czy co?

Sorki za moje pytania ale właśnie zacząłem grać w Falcona i nic właściwie o nim nie wiem... przyciągnął mnie ten kokpit F-16  :002:

Dzięki za udzielaną mi pomoc. :001:

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #582 dnia: Lutego 05, 2009, 18:45:07 »
Nie będę prowadził jakiegoś zbytniego wywodu na ten temat, ponieważ nie czuję się w pełni kompetentny w tym temacie. Więc pewnie ktoś dłuższy stażem w temacie Falcona mnie poprawi.

10 lat temu postało coś co zapoczątkowało dalsze prace. Tym czymś był Falcon 4.0. Od tego czasu do dzisiaj powstało wiele modyfikacji. Z tego jedna oficjalna i w pełni legalna czyli w/w Falcon Allied Force. Oprócz tego powstawały jeszcze nie w pełni legalne/nie legalne, modyfikacje. Do nich zaliczają się między innymi Open Falcon, Free Falcon, które jednak w pewnych względach pozostawiają Allied Force daleko w tyle.

Żeby z nich korzystać musisz posiadać Falcona 4.0. Ważne aby to była wersja pierwotna (ta z 1998 roku), a nie Allied Force.

To wygląda na tyle, więcej na pewno znajdziesz na forum. Trzymajmy się tematu, czyli stricte pomocy dla początkujących (Falcon Allied Force).

« Odpowiedź #583 dnia: Lutego 05, 2009, 19:18:35 »
Możesz mi jeszcze podać linka do ściągnięcia Open Falcona? Bo wyskakują mi same nieczynne:/ i kilka stronek z dodatkami fajnymi do Falcona?

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #584 dnia: Lutego 05, 2009, 20:45:10 »
Proszę bardzo, tu masz zebraną większość dodatków do Opena, włącznie z instalatorem:

http://www.grovdaltech.com/of/

Pamiętaj że Falcon to nie Lock On, i nie ma stron gdzie jest masa dodatków, z patchami zmieniającymi dosłownie wszystko.
Pozdrawiam