Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 275290 razy)

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #615 dnia: Lutego 13, 2009, 20:35:14 »
... Szczególnie jeżeli ktoś był chętny na Dogfight...

Tia, no właśnie. To przypomnij proszę publiczności na jakim to ACE factor byłeś - 10 czy 11? Zapraszamy w takim razie do polatania z nami ;)

Ambrzyk

• Gość
« Odpowiedź #616 dnia: Lutego 14, 2009, 05:33:51 »
Nie przesadzaj, nawet do ośmiu nie doszedłem. Nie bałem się też latać z takimi co mieli po 9 (wtedy nie było ace factor 10 - nie przypominam sobie). Nie bałem się też dostać w tyłek. A mulitplayerem się zainteresuję. W AF jeszcze nie spróbowałem.

« Odpowiedź #617 dnia: Lutego 16, 2009, 12:36:47 »
Witam. Ostatnio włączyłem sobie trening "Aim-9 Sidewinder", zniszczylem jakiegoś Suchoja, przestrzeń była pusta.
Dobra, mówie, wracam do bazy... ale...
Nie wiem jak powrócić do trybu NAV'igacji. Na MFD włączam tryb HSD ale mam tylko okręgi, brak trasy...

Drugie pytanie, kiedy pytam się AWACS'a o drogę do "domu", dostaje współrzędne np: 240. Gdzie je wpisać? Co się stanie jak je wpiszę ?

Pozdrawiam

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #618 dnia: Lutego 16, 2009, 12:51:50 »
Witaj

Co do aim9 - czy wchodzisz w tryb dogfight? Jeśli tak to wracasz do trybu nav  za pomocą klawisza "c"

Co do kursu - na HSI lub na HUD masz wyświetlone podziałki kursu. Ustawiasz się na kurs 240 i jedziesz nim rozglądając się na runwayem.

Pozdrawiam

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #619 dnia: Lutego 16, 2009, 14:15:52 »
Drugie pytanie, kiedy pytam się AWACS'a o drogę do "domu", dostaje współrzędne np: 240. Gdzie je wpisać? Co się stanie jak je wpiszę ?

A może być zaczął od przeczytania instrukcji do gry? Albo może od przyswojenia sobie kilku elementarnych pojęć z zakresu lotnictwa w ogóle.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

« Odpowiedź #620 dnia: Lutego 16, 2009, 14:19:19 »
Syringe dziękuje.
Meehau nie dziękuje.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #621 dnia: Lutego 16, 2009, 14:26:53 »
Wiesz Meehau ma rację. W podręczniku masz opisane wszystko w odpowiednich działach.

« Odpowiedź #622 dnia: Lutego 16, 2009, 15:08:41 »
Owszem. Zaglądam tam bardzo często, jednak mój angielski nie jest na tyle zaawansowany, żebym zrozumiał tamtejsze pojęcia związane z lotnictwem. No ale dzięki podręcznikowi potrafię poprawnie lądować i naprowadzać pociski.
Gorzej tylko z Maverikami, ponieważ trudno znaleźć np. kolumnę pojazdów (tak jak w treningu). A połowa tych kropeczek(potencjalnych celów) na radarze, to zabudowania.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #623 dnia: Lutego 16, 2009, 15:47:32 »
A połowa tych kropeczek(potencjalnych celów) na radarze, to zabudowania.

....

A słyszałeś może o trybie GMT ?

« Odpowiedź #624 dnia: Lutego 16, 2009, 15:50:20 »
Owszem, ale jakoś nie wypróbowałem...
Niezapominajcie, że gram w Falcona od 4 dni :)

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #625 dnia: Lutego 16, 2009, 17:21:02 »
Coś czuję że z bieżącym podejściem pograsz 4 kolejne i na tym skończysz. Zobacz na posty wcześniej pisane na forum. Wszyscy co latają na Falconie na poważnie, przebrnęli przez ten podstawowy manual, a następnie przez wiele innych opracowań.

Pozdrawiam

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #626 dnia: Lutego 16, 2009, 17:57:56 »
(...) jednak mój angielski nie jest na tyle zaawansowany, żebym zrozumiał tamtejsze pojęcia związane z lotnictwem(...)

Będziesz miał pretekst do intensywniejszej pracy nad tym językiem,a zaufaj mi - przyda Ci się to na przyszłość.

« Odpowiedź #627 dnia: Lutego 16, 2009, 22:10:16 »
Syringe wie co mówi. Też doradzili mi podejść intensywniej do angielskiego. Narazie czytam manuala ze słownikiem. Jakoś mi idzie.

« Odpowiedź #628 dnia: Lutego 16, 2009, 22:17:20 »
No to macie złe przeczucia ... nie dobrze, bo ja prędko nie popuszczę z Falconem...  macie rację, biorę się za manuala i już nie zadaje pytań. DZIĘKI !

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #629 dnia: Lutego 17, 2009, 10:40:21 »
No to macie złe przeczucia ... nie dobrze, bo ja prędko nie popuszczę z Falconem...  macie rację, biorę się za manuala i już nie zadaje pytań. DZIĘKI !

Twój problem Koman to fakt, że "testujesz" misje treningowe, że tak powiem "na pałę".
Świadczy o tym choćby to, że próbowałeś namierzać ruchome cele (kolumnę) w trybie GM, co nie ma absolutnie sensu. WIedziałbyś o tym, gdybyś się zastosował do powtarzanych wcześniej wielokrotnie w tym wątku wskazówek:
1. Rób misje treningowe po kolei.
2. Z MANUALEM w łapie - jak masz problemu z ang. to najpierw weź słownik do ręki i pojedynczo sobie te misje tłumacz (albo skopiuj tekst z pdf-a, wklej do internetowego tłumacza i sobie druknij).

Po wiecej szczegółów i dobrych rad odsyłam do wcześniejszych stron w tym wątku.. :/
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel