Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 275255 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #645 dnia: Marca 04, 2009, 20:00:46 »
:011: A co to za problem?
Wydaje mi się, że facon może korzystać jedynie z jednego kontrolera mam podpięte rudder pedals i cougara ale falcon czyta albo jedno albo drugie pozatym nie mogę zmienić ustawień osi jedynie istnieje możliwość przypisania klawiszy których w pedałach chyba nie znajdziemy.

« Odpowiedź #646 dnia: Marca 04, 2009, 20:02:36 »
 545,00zł :012: :012: :012: :011: :011: :011: To ja sobie te pedały odpuszcze...
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2009, 20:08:31 wysłana przez Falcon »

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #647 dnia: Marca 04, 2009, 20:24:41 »
Wydaje mi się, że facon może korzystać jedynie z jednego kontrolera mam podpięte rudder pedals i cougara ale falcon czyta albo jedno albo drugie [...]

No to źle Ci się wydaje, chyba że facon to coś innego niż Falcon
Jeżeli masz Allied Force, to na pewno w najnowszym patchu jest umożliwione przypisanie na poszczególną oś, określonego kontrolera, w zakładce controlers, w opcjach. O tak:

Nie wiem jak jest we wcześniejszych wersjach Allied Force, ale w Open Falconie, czy Red Viperze tudzież Free Falconie, jest zakładka "Advanced" gdzie masz kolejne 3 zakładki. Między innymi są to "Flight Controls", oraz "Avionics Controls". Pedały ustawiasz we Flight controls. Podpisane to będzie ładnym słowem "Rudder"  :021:
O tak :

[...] istnieje możliwość przypisania klawiszy których w pedałach chyba nie znajdziemy.
Naprawdę ?
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2009, 20:46:41 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #648 dnia: Marca 04, 2009, 20:39:56 »
Na cukierki nie mnie jednak dziękuję bardzo za pomoc zainstalowałem nowego pache i jest ok

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #649 dnia: Marca 04, 2009, 23:46:43 »
Na cukierki nie mnie jednak dziękuję bardzo za pomoc zainstalowałem nowego pache i jest ok

Co??

« Odpowiedź #650 dnia: Marca 08, 2009, 10:10:23 »
Witam. Jest możliwość ustawienia w misjach treningowych, porę dnia ? Głównie chodzi mi o noc... Nocne loty trzeba by było przećwiczyć, tylko jak ustawić ?

W ogóle się da?

Pzdr

« Odpowiedź #652 dnia: Marca 10, 2009, 18:50:08 »
Mam pytanie, można zoomować widok z głowicy z Maverika ?

« Odpowiedź #653 dnia: Marca 10, 2009, 18:55:22 »
SHIFT + V

« Odpowiedź #654 dnia: Marca 12, 2009, 18:29:50 »
Hmm, doszedłem wolnymi krokami do treningu AIM-9 Sidewinder i posiadam wiedzę, jak z tej broni korzystać, ale...
Dzisiaj, jak to w walce manewrowej, na ogon wszedł mi MIG-29 i bardzo trudno mi się uwolnić od niego, robię różne akrobacje, beczki, wszystko co możliwe, w dodatku szybko gubię prędkość, a nie chcę używać dopalania, bo jak każdy wie, dochodzi do sytuacji "jest paliwo, nie ma paliwa"... Proszę o jakieś rady dot. walki manewrowej, jeśli możecie. Dzięki

« Odpowiedź #655 dnia: Marca 12, 2009, 18:45:41 »
Walki manewrowej uczy się stosunkowo długo. Niestety, trzeba troszkę poczytać o podstawowych zasadach, no i najważniejsza rzecz - ćwiczyć. Mig 29 rzeczywiście jest ciężką sztuką do pokonania. Trzeba użyć sprytu ;). Dobrym sprawdzianem jest pokonać tą samą F-16 co Ty na poziomie ACE. Jeżeli to będzie Ci się udawało w większości przypadków, to można przystąpić do Miga. A manuali do BFM jest sporo, nawet w nowym manualu do FF5 jest coś. No i warto polatać też z ludźmi on-line. Powiedzą Ci co źle robisz, co poprawić.
Życzę wytrwałości i dużo wygranych pojedynków :).

« Odpowiedź #656 dnia: Marca 13, 2009, 23:42:01 »
Kolejne pytanie z mojej strony... Chodzi o obronę przed wrogimi pociskami. Flary są przypisane do klawisza "Z", a Chaff'y do "X". Jednak i X i Z to same Chaff... w ten sposób wywalam 60 Chaff, a 30 flar jest nie naruszonych.... W takim razie, jak wyrzucić flary ???

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #657 dnia: Marca 14, 2009, 09:17:03 »
Poczytaj w manualu o programach EWS: przypisanie klawiszy takie jak opisałeś występuje w ustawieniach trudności innych niż ACE. Ty masz po prostu ustawiony program EWS 1, z domyślnym ustawieniem 0 FLAR i dlatego jest jak jest. Manual i strona EWS się kłania.
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2009, 09:24:52 wysłana przez Wacha »

« Odpowiedź #658 dnia: Marca 14, 2009, 10:57:53 »
Ok, najwyraźniej przez przypadek umknęło mi to w manualu. Dzięki

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #659 dnia: Marca 14, 2009, 12:47:55 »
Gwoli ścisłości to o ile mnie pamięć nie myli, X i Z używa się tylko w F16A, wyrzucamy wtedy pojedyncze śmieci bądź flary w zależności od tego co wcisnęliśmy. Zaś w F16C, nie ma znaczenia co wciskamy gdyż X i Z odpalają tylko programy o których napisał Wacha.