witam
Jestem nowy na tym forum. Od miesiąca rozgryzam Falcona 4.0 i prawie mi się udało. Postanowiłem sobie, że pytanie na tym forum zadam w ostateczności. I w końcu nadszedł ten czas...
Otóż mam kilka problemów, i nie mam zielonego pojęcia jak je rozwiązać. Odnoszą się one do misji treningowych numer 18 (bomby CCRP), 19 (bomby CCIP), 20 (Dive Toss) i 25 (HARM). Prosiłbym żebyście jako Starzy Wyjadacze napisali w jaki sposób używać tego sprzętu (w sposób, w jaki wytłumaczyliście używanie Mavericków i LGB-dzięki tym poradnikom udało mi się tego typu uzbrojenia użyć). Pewnie robię jakiś podstawowy błąd, ale niestety nie wiem jaki.
Na początek, jeżeli "rozgryzasz" Falcona bez manuala, to zabierz się za niego jak najszybciej, w nim jest wszystko opisane w taki sposób że zrozumiesz co i jak działa, a nie wyuczysz się na pamięć głupich procedur które zastosować można tylko w odpowiednich momentach.
Nie ma czegoś takiego jak bomby CCRP czy bomby CCIP. CCRP, CCIP, czy DTOS, to tryby zrzucania bomby, zaś HARM to pocisk do niszczenia radarów. Jeżeli opanowałeś LGB, to CCRP nie będzie żadnym problemem, gdyż zrzucasz bombę w trybie CCRP, a samo precyzyjne naprowadzanie laserem ma miejsce już po zrzucie.
Kolejną rzeczą, której ni w ząb nie mogę zrozumieć to nawigacja. Proszę AWACSa o "Wector to tanker" i słyszę w słuchawce wymianę zdań, ale nadal nie wiem dokąd lecieć, żeby tego AWACSa spotkać i zatankować.
Pierwsza opcja: "There is no tanker available".
Druga opcja: "Tanker, (Texaco1) is bearing (250), for (25) miles, (25 thousand) feet. Tacan chanel (126)Y. W nawiasach rzeczy zmienne, nie ma chyba możliwości usłyszeć coś innego.
No i tak, albo lecisz kursem 250 i szukasz przed sobą kontaktu na 25tys, albo wrzucasz TCN i lecisz po HSI, ale skoro piszesz o problemach z nawigacją, to się powtórzę, zacznij od manuala.
Co do katapultowania to nie wiem, nikt takiego problemu nie miał chyba. Spróbuj ctrl+e.
Jeżeli przeglądałeś forum, to pewnie zauważyłeś że niechętnie pomaga się osobom które nie przeczytały manuala, także radzę wziąć to pod uwagę przed napisaniem kolejnego posta
Hoho, widzę że zostałem "ubiegnięty".