Witam.
Jestem nowym użytkownikiem Forum, wiec chciałbym napisać dwa słowa o sobie i o moim projekcie.
Interesuję się lotnictwem pasażerskim (niestety nie wojskowym) i jestem w trakcie budowy domowego kokpitu Bombardiera CRJ-200 -pod X-plane 10.
Wcześniej uczestniczyłem w projekcie Boeinga 777-300 we Flightgear, natomiast ze względu na jakość i wydajność Opensurcea, przerzuciłem się na coś moim zdanim lepszego.
Projekt rozpocząłem w grudniu 2012, tuż przed świętami.
W dużej mierze bazuję na możliwie tanich materiałach oraz prostych technologiach obróbki - sklejka, spienione PCV, plexi itp.
Co do elektroniki to poza kupionymi komponentami Saiteka (które wcześniej mi całkowicie wystarczyły), to przede wszystkim M-joy16+M-joy encoders, a ostatnio plan podpięcia modułu SimOUT XL (jestem pod wrażeniem pomysłowości zarówno twórców tych projektów, jak i HSC by Codeking - wielki szacunek!!).
Tutaj zamieszczam link do mojego projektu - niestety - prace nie idą za szybko - praca/rodzina/obowiązki
http://www.arminair.darmowefora.pl/index.php?topic=1171.0Mam nadzięję, że trochę zainteresuję was moimi wypocinami, a przy okazji skorzystam z Waszego doświadczenia i pomocy.
Mocno podrawiam
Leszek