Ciekawa propozycja. Moje początki to próby zrobienia namiastki kokpitu a raczej paneli czyli udogodnienia dla zabawy z symulatorami. Początek był na tym forum, ale byłem sam, dlatego szukałem wsparcia na innych forach Viperpits oraz OpenCockpits. Tam znalazłem prawdziwych pasjonatów i tak się zaczęła przygoda z moim kokpitem. Miałem szczęście poznać na forach wspaniałych ludzi z całego świata, którzy chętnie pomagali. Punktem przełomowym w moim przypadku było poznanie Intrudera, który budował swój kokpit w nietypowy sposób ("skorupa" z żywicy co jest trudne do wykonania). Elektronikę oparł na płytkach z OpenCockpits. Ja się włączyłem do współpracy w końcowym etapie jego projektu zajmując się elektroniką. Niestety w jakimś momencie zniknął z forum i zostałem sam, chociaż nie do końca ponieważ pojawił się EGHI. Od tego momentu sprawy nabrały tempa. Można byłoby na ten temat dużo pisać, ale jest to opisane na stronie EGHI oraz na naszym forum.
Projekt Drejku to nowa jakość, przypomina projekty profesjonalne z Viperpits. Co do Raidera to szkoda, że unika kontaktów z rodakami a skupia się raczej na stronie handlowej, ale może teraz są takie czasy gdzie liczy się bardziej pieniądz. Optymistyczne jest to, że są inni, którzy potrafią bezinteresownie pomagać.