Autor Wątek: To jest kolekcja  (Przeczytany 2005 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
To jest kolekcja
« dnia: Lutego 26, 2006, 21:47:01 »
http://www.simhq.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=145;t=002600;p=0
Ten gość to raczej bana by na tym forum nie dostał !
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Bladerunner

• Gość
Odp: To jest kolekcja
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2006, 21:51:01 »
Nasuwa się pytanie... Czy zagrał w nie wszystkie?

Robi wrażenie :)

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 26, 2006, 22:43:14 »
Pewnie grał - te gry są z okresu ostatnich chyba 15 lat ;). Jak nie więcej - tam nawet jest pierwszy Red Baron:).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 27, 2006, 11:11:33 »
Ale półkę to już musi kupić nową  :002:. Kolekcja fajna, a w niej też masa starych smakołyków.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 27, 2006, 11:17:22 »
Pozazdrościć takiej kolekcji... Ciekawe czy w CNN/Fox News itp. będzie taka informacja:
"Nieznani sprawcy ukradli bezcenną kolekcję symulatorów lotniczych" :021:
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 27, 2006, 11:33:59 »
Ładna kolekcja ale ja mam lepszą i na większą skalę ale z pewnych przyczyn nie pokaże Wam zdjęcia ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 27, 2006, 11:46:40 »
Eeee tam, nie ma się czym podniecać... jakbym żył w Stanach, to jeśli nie miałbym takiej kolekcji, a mienił się "symulotnikiem", to znaczy że nie zasługiwałbym na takie miano...

Nie mam cyfraka, stare pudełka powyrzucałem z braku miejsca (zostawiłem sobie okładki, instrukcje itd.), ale mój stos oryginalnych simów (bo nie-lotnicze też tam miał) wyglądałby mniej więcej tak:

Heroes of 357th
Aces of the Pacific
Silent Service II
F-117 Nighthawk
Gunship 2000
Chuck Yeager's Air Combat (nie mylić z Norrisem!)
Hind
M1 Tank Platoon II
European Air War
Enemy Engaged: Apache vs Havoc
Enemy Engaged: Commanche vs Hokum
B-17 II: The Mighty 8th
Flanker 2.0
Microsoft Train Simulator
Microsoft Combat Flight Simulator 2
IL-2 Sturmovik
LOCK-ON

...i pewnie więcej, bo mam sklerozę..

Proszę wziąć pod uwagę, że żyję w biednej Europie Wschodniej, gdzie pensja to $200-250, a cena gry z MS to $50. I kto tu jest "miszczu"? Kansas boy - you didn't impress me, pal!
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 27, 2006, 15:47:15 »
Eee tam, ja mam fajniejszych kolegów:
http://www.simhq.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=print_topic;f=12;t=003151

I co powiecie? :002:

P.S.: Czy ktoś może mi dać info na temat tego sima (to jest sim?) "Tornado"? Pudełko jest na dole http://img397.imageshack.us/img397/6012/simcollection22zu.jpg
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2006, 15:54:53 wysłana przez Sherman »
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 27, 2006, 16:56:52 »
P.S.: Czy ktoś może mi dać info na temat tego sima (to jest sim?) "Tornado"? Pudełko jest na dole http://img397.imageshack.us/img397/6012/simcollection22zu.jpg
To jest "Tornado: Operation Desert Storm" czyli drugi z cyklu. Mam gdzieś płytkę.. ale pudełko i instrukcję gdzieś wcięło przez te lata.

damos

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 27, 2006, 18:39:59 »
Heh... "Tornado" to był sim, w którym się "zakochałem" :)
Nie wiem jak FM, ale grywalnosc byla super. Mission planner do dzis moze byc wzorem  a szeroka paleta uzbrojenia mogla by zawstydzic LOMAC'a ;) No i bomby kasetowe rozpadajace sie na kawaleczki i kamera, ktora za nimi podazala... Za kazdym pociskiem mozna bylo umiescic kamere. Swietny system oswietlania wiazka laserowa oraz naprowadzania w podczerwieni.. I to w czasach 386...
Szkoda, ze DI juz nie robi simow :)

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 01, 2006, 18:51:48 »
Witam

Poszukaj w internecie na stronach ze starymi grami myślę że będzie do sciągnięcia za darmo.

A ja że sie tak pochwalę w jakie simy grałem i dlaczego mnie urzekły wymienię te przy których najwięcej czasu spędziłem.

1 Flanker -  wspaniała grafika wektorowa mnóstwo budynków itp. wolałem to niż rozmyte tekstury  (czasy gdy nie było jeszcze kart graficzny 3dfx voodo)

2 Fa 18 Hornet 3.0 - jak wyżej oraz operacje na lotniskowcu oraz za fajny kokpit i  tryby radarów które trzeba było nauczyć sie obsugiwać i nie tak jak miało to miejsce w F22 Novalogic  wybór cel "T"  i fiu rakieta leci i BUM !:)

3 Fa 18 Korea - jak wyżej oraz obsługa kart 3dfx wspaniałe jak na tamte czasy efekty wizualne .

4 EF2000  - Dobry  klimat dynamicznej kampani ,oraz Tankowania w powietrzu itp.

5 F22TAW - No tam to sie w powietrzu działo wszystko gdzieś leciało miało jakiś cel . No i zabawa na stanowisku AWCS'a

6 DID FA18 -  Możliwość  przełączenia prawie wszystkiego w kokpicie , oraz operacje na lotniskowcu (chyba jedyna gra gdzie po płycie lotniskowca biega obsługa naziemna )

7 Jane's Fa18  - Hmm w tej grze to chyba najlepsza komunikacja ze skrzydłowymi ,baza, tankowcami itp. jaka kiedykolwiek widziałem.A także duży wybór samolotów (AI)

8 War Birds - Swojego czasu moja ulubiona gra o oldtimerach.

9 Falnker 2.0\2.5 - Jak grałem w pierwsza cześć to musiałem zagrać w druga . No i nie żałowałem fajny model lotu
no i odskocznia od szerszeni :)