Autor Wątek: Kto lubi komputerowe RPG?  (Przeczytany 107622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kto lubi komputerowe RPG?
« Odpowiedź #150 dnia: Stycznia 08, 2012, 23:13:38 »
Pre-Order Star Wars The Old Republic jest już dostępny. Kilka linków z polskiej strony o SWTOR:
No i jest już nawet gra, nawet ten MMO zbiera dobre oceny, nawet coś koło 9/10. Ktoś może ma ? Cena jak na PL dość spora 160-199 zł.
Bo ja bym chciał tak :D :

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Stycznia 09, 2012, 13:46:18 »
Yeah right:

http://www.youtube.com/watch?v=S8KOcgS4c4Y&feature=relmfu

Warto poczytać komentarze ;)

« Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 09, 2012, 14:13:06 »
Warto poczytać komentarze ;)

Myślę, że komentarze na YT to ostatnia rzecz jaką warto czytać.
Sam w SWTOR jeszcze nie grałem, ale z opinii kumpla - fana SW, któremu mocno nie leżał WoW, wynika że gra jest dobra i warta uwagi.
Myślę, że miłośnicy Gwiezdnych Wojen dużo pozytywniej odbierają tą grę niż ci, dla których to jest po prostu kolejny MMORPG.

« Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 09, 2012, 14:18:27 »
Dość długi materiał na temat SWTORa: http://www.youtube.com/watch?v=e1ls5L4blYM

Z tego co mówią gra jest dość ciekawa. Zastanawiam się nad kupnem dla samego głównego wątku. Przejść i zapomnieć jak singleplayera :D
Walka wygląda dość podobnie do tej ze starego KOTORa.

« Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 09, 2012, 15:09:12 »
Cena jak na PL dość spora 160-199 zł.

Plus abonament miesięczny, który wynosi 59,99 zł.  :008:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Stycznia 09, 2012, 23:01:34 »
Wspomniałem o czytaniu komentarzy, bo o ile filmik, który zamieściłem to ewidentna zgrzewa, to ludziska piszą, że wiele z tych problemów wciąż nie zostało naprawionych. Skoro nastawiacie się na zakup, to nie zaszkodzi wiedzieć. :)

Ja mam zamiar ominąć to szerokim łukiem - Lucasfarts to dla mnie banda leni, która ma gdzieś fanów swoich gier. Gdzie do ciężkiej francy jest nowy Tie Fighter?! I jakim cudem, po tylu apelach i prośbach wydaje się kolejne Force Unleashed, teraz jakieś MMO, zamiast nowego Jedi Knighta? Miłośnicy SW dobrze odbierają tę grę, bo nie mają żadnej alternatywy - Force Unleashed też się dobrze sprzedało, chociaż było chałowatym hack'n'slashem i to dużo gorszym, niż jakieś Devil May Cry czy inny God of War. Lucasarts żeruje na fanach Star Wars, bo mają na to wyłączność i siłą rzeczy fani są skazani na cokolwiek wypuszczą. Nawet jeśli jest kiepskie, to ludzi i tak kupią, bo nie ma alternatywy. Smutne to ale prawdziwe i właśnie dlatego Lucas i spółka nie robią już nic innego niż SW.

Aha, jeszcze jedno, jeśli zastanawia was, czemu ta gra jest taka droga i jeszcze śpiewają niemały hajs za abonament w czasach kiedy większość MMORPG przechodzi na darmowy model rozgrywki lub umożliwia uniknięcie lub zmniejszenie opłat jak choćby EVE, to odpowiedź jest prosta - chcą szybko zarobić, żeby chociaż koszty produkcji się zwróciły, bo pomimo gadania dziennikarzy, nie są w stanie konkurować z WoWem, a ta część publiki, którą Blizzardowi podkradną, po kilku miesiącach wróci na stare śmieci. Będzie dokładnie ta sama historia co z Age of Conan - po roku giera będzie zdychać.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 09, 2012, 23:16:39 »

Lucasfarts to dla mnie banda leni, która ma gdzieś fanów swoich gier.
Podobnie jak Lucasfilm wydając co parę lat dokładnie te same fimy :D

Aha, jeszcze jedno, jeśli zastanawia was, czemu ta gra jest taka droga i jeszcze śpiewają niemały hajs za abonament
Bo wydali na stworzenie tej gry ponad 150 mln baksów :D

w czasach kiedy większość MMORPG przechodzi na darmowy model rozgrywki lub umożliwia uniknięcie lub zmniejszenie opłat jak choćby EVE, to odpowiedź jest prosta - chcą szybko zarobić, żeby chociaż koszty produkcji się zwróciły, bo pomimo gadania dziennikarzy, nie są w stanie konkurować z WoWem, a ta część publiki, którą Blizzardowi podkradną, po kilku miesiącach wróci na stare śmieci. Będzie dokładnie ta sama historia co z Age of Conan - po roku giera będzie zdychać.
Niech zdycha. Dla mnie gatunek mmo to największa abominacja w branży gier.  :587:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 10, 2012, 12:19:33 »

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:51:33 »
Niech zdycha. Dla mnie gatunek mmo to największa abominacja w branży gier.  :587:
Właśnie kulę się w kącie, bo zniszczyłeś mój mały świat :P.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:55:11 »
Właśnie kulę się w kącie, bo zniszczyłeś mój mały świat :P.

Dlaczego? Zwracam uwagę na słowa 'dla mnie'.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:17:50 »
Bo gram i jednocześnie zgadzam się z tym co piszesz ;D. MMO przyciąga i nie wypuszcza z sideł...

_michal

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:29:55 »
Ja próbowałem kilka tytułów, ale od każdego się odbiłem. Po prostu nie potrafię takiej rozrywki pojąć, ale nie jestem targetem. Jako jednostka aspołeczna wolę dobry single player. :)

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #162 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:31:46 »
Też jestem aspołeczny... dlatego gnębię (czyt. gankuję) niskolevelowe n00by w krainach początkowych ;D.

« Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 10, 2012, 17:12:28 »
Michał, jak będzie jakiś trial to może się zainteresuj. Podobno akurat w tego MuMOrpegera można zagrać jak w singleplayer. Jest główny wątek fabularny dla każdej klasy osobno z dialogami i cutscenkami i można zlać na cały aspekt MMO. Jedynie questy poboczne dalej wyglądają "zabij 10 tego i przynieś" ale dostajesz przy niech scenki dialogowe z kontekstem po co, scenki po wykonaniu questa jak w singleplayer, itp., a jak w ogóle nie chcesz tego robić to można odmówić takim questom.
Ja bym się chętnie skusił ale może zaczekam aż trochę stanieje.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 10, 2012, 17:31:57 »
Tak, wiem o tym. Ale nie za tę cenę.