Autor Wątek: Klub Bombardiera.  (Przeczytany 38095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Teed

• Gość
Odp: Klub Bombardiera.
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 20, 2009, 12:27:09 »
Witam

Podrzucam link do strony

http://mission4today.com/index.php?name=Downloads&c=1

Jest tam zestaw instrukcji zarówno do atakowania celów naziemnych z lotu poziomego jak i szturmowego.
pozdrowienia

Teed

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 20, 2009, 14:21:27 »
Witam

W czasie lotów nocnych samoloty ( moje i obce )mają włączone światła nawigacyjne. 
W mojej maszynie mogę je wyłączyć. Czy jest to możliwe także w maszynach mojego klucza ?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 20, 2009, 14:31:34 »
Ten mod http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=8324 wyłącza w nocy światła nawigacyjne u AI.

Teed

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Maja 08, 2009, 09:11:29 »

Witam wszystkich.
Pragnąłbym podziękować Minamirowi za wskazanie linku do strony. Patch pozwala pogasić światła nawigacyjne samolotów AI latających w nocy.

Przy okazji na tej samej stronie znalazłem liczne mody do IŁ 1946, w tym nowe samoloty. Jednym z nich jest Me-410. Piękna maszyna... :003:
Niestety, powiem szczerze nie poradziłem sobie z zainstalowaniem. Wydawało się, że postępuję po kolei.
Tak więc: * wgrałem MOD-Activator * wrapper ( obydwa pobrałem z tej strony – patrz poniżej ). * następnie próbowałem pobrać AC INSTALLER lecz komunikat mówi wtedy, że „ This file does not exist”.
No i bęc! Wgranie reszty bez tego drobiazgu wkleiło plik misji, pliki skórek ale nie odpala symulacji.
Czy ktoś z doświadczeniem w modowaniu podpowie ?                                                         

You will need either SOUND_MOD or MOD-Activator first before you download this

PLEASE FOLLOW INSTRUCTIONS CAREFULLY

1. First make sure have downloaded & installed this first !
Download > wrapper.exe

2. You must then make sure you download & install this
it will ask you for your Sound Mod version or wether you use Mod Activator
Download > AC_INSTALLER_v3_1.exe

3.
=====AUTOMATIC-INSTALLER=======================================
Download > Me410_IL2_MOD.exe
====================================================================

=====MISSION======================================================
Download > Me410Mission.rar
====================================================================

=====UNINSTALLER=================================================
Download > Uninstall_Me410_v1.exe

« Odpowiedź #109 dnia: Maja 08, 2009, 16:55:40 »
...Czy ktoś z doświadczeniem w modowaniu podpowie ? ...
To nie chodzi o "doświadczenie w modowaniu", tylko o znalezienie odpowiednich tematów na Forum.
Tu: http://il2ultrapack.net46.net/ masz mod zawierający trzy wersje  Me - 410.
Tu: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=11624.0 masz "nasz" temat o tym modzie.
Leszek

Teed

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Maja 09, 2009, 14:57:40 »
Wielkie dzięki za wsparcie. O to własnie mi chodziło...
pozdrowienia

« Odpowiedź #111 dnia: Października 30, 2010, 10:05:29 »
Witam
Takie pytanie: czy można i jeśli tak to w jaki sposób zrucać bomby/torpedy pojedynczo (np z Ju88/He111)?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #112 dnia: Października 30, 2010, 16:31:58 »
Bomby raczej nie torpedy jak najbardziej tak. Już przy wyborze torped można wybrać zrzucane pojedynczo (spread) lub obie naraz (salvo) oczywiście mówię o wersji gry zmodowanej do Mega mod 2.01 a nie gołe 4.09m. Pozdrawiam
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #113 dnia: Października 31, 2010, 00:44:05 »
Dzięki
Mam 4.09m plus kilka zmodowanych samolotów między innymi Ju88 (w tym torpedowa) i bardzo mi się spodobało pojedyncze zrzucanie bomb. Zastanawiałem się czy można coś tam poprzestawiać lub zmodować aby również np. w gołym Ju88 taki zrzut był możliwy. Jest to jednak trochę trudniejsze niż mi się wydawało.

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: Października 31, 2010, 20:49:03 »
Po przesiadce z XPka na Windowsa 7 (Home 64 bit) pojawił mi się taki mały problem ze Shturmanem.

W windowsie:
1. Uruchamiam Shturmana,
2. Przełączam na OnTop (pojawia się OffTop)
3. Wciskam Shift+Home, szare okienko z danymi się pojawia.
4. Wciskam ponownie Shift+Home, szare okienko z danymi znika

Włączam Iłka, siadam do Heńka i... lipa. Wciskam Shift+Home, okienka nie ma. Przechodzę Alt+Tab do windowsa - jest.
Próbowałem trybów zgodności i innych rzeczy jakie są w tej zakładce, kolejności uruchamiania aplikacji i nic.

Wie ktoś jak sprawić żeby okienko było i w Iłku?

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: Listopada 01, 2010, 18:35:20 »
No to sam sobie odpowiem.

Trochę gmerania w sieci, przypomnienia sobie nieco języka rosyjskiego i znalazłem rozwiązanie: program GAME OVERLAY. Triala można pobrać na przykład stąd: http://www.brothersoft.com/games/game-overlay.html

Z tego co się w nim zorientowałem to żeby były mniejsze opóźnienia, trzeba w zakładce Adv. Settings zmienić dwa pierwsze lub tylko drugi parametr. Ja ustawiłem oba na 100 ms. Inaczej, gdy się już jest w Iłku, trzeba czekać, żeby Shturman zareagował na zmianę parametrów.
Do tego warto jeszcze zmienić skróty w "Game Overlay", żeby nam się nie pokićkało z Iłkowymi tudzież, jak w moim przypadku, z TrackIRem.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #116 dnia: Listopada 02, 2010, 13:01:34 »
SG4_Rush, a w Win7 nie jest tak jak w XP, że robisz OnTop, potem wciskasz przycisk aby *pokazać* okienko ustawień Shturmana, i dopiero wtedy ALT+Tab by wrócić do Ił-a? Wtedy w Ił2 Shturman jest widoczny i jego znikanie / pojawianie działa OK. W innym przypadku jest zawsze "pod" grą i go nie widać. Warto sprawdzić.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Listopada 02, 2010, 14:08:04 »
Robiłem też dokładnie tak jak napisałeś i efekt ten sam: w windzie okienko jest, w Iłku nie ma. Wygląda to tak jakby gra była na innej płaszczyźnie niż pulpit, a raczej aplikacje pod OpenGL i te nie pod OpenGL (nie wiem jak to sprecyzować, nie znam się za bardzo na tym) miały oddzielny tryb  "Always On Top".
Jeszcze w ramach testów nie sprawdziłem czy z innymi programami pod OpenGLem lub DirectXem było by podobnie, czy tylko problem Iłka.
Być może u mnie z Windowsem jakieś problemy są. Dare podpowiedział, że może taka akcja dzieje się przez Pulpit Areo, ale zmiana na Standardowy Windows niestety nie pomogła.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 01, 2010, 13:45:10 »
Informacja dla ludzi (zdecydowna mniejszość wszechświata), którzy posiadają klawiaturę Logitech'a z wyświetlaczem (G15 i ta druga) - jest wersja Bombsight Table, która obsługuje wyświetlacz, a nie program-nakładkę na monitorze. Do zassania z forum Logitecha (trzeba się zarejestrować).

PS: Ciekawe, czy ma ktoś kontakt (towarzyski) z tymi dwoma Czechami od Bombsight Table 2. To jeden z nich zrobił, lub obaj zrobili, ten program na G15 - czyli kod nadal gdzieś żyje. Szczerze jestem zainteresowany źródłami...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 13, 2010, 23:07:23 »
Witam wszystkich. Ja również wolę latanie bombowcem , niż wykonywać misje myśliwskie. Mam o wiele lepsze rezultaty. Niestety tak mało jest takich misji. Mam prośbę - podajcie linki z misjami bombowymi lub kampanie . Traum - podaj proszę link do pobrania kampanii hiszpańskiej. Bardzo chętnie podłączę się do jakiejś grupy lataczy bomberami. Leon