Autor Wątek: Nieznany błąd przy uruchamianiu  (Przeczytany 1865 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arkan93

• Gość
Nieznany błąd przy uruchamianiu
« dnia: Marca 14, 2006, 20:02:26 »
Witam wszystkich.Chciałbym Was prosić o pomoc.Pozwolicie,że przejdę do rzeczy.Otóż do tej pory grałem w FB.Wszystko było OK.Niedawno zakupiłem(oryginalny) zestaw FB+AEP+BoE no i zaczęło się.Po wgranie AEP i przy próbie stworzenie nowej kariery tylko mi coś zawyło w jednostce i utworzenie kariery raz za razem okazywało się niemożliwe.Postanowiłem wszystko odinstalować i zainstalować jeszcze raz.Od tamtej pory za każdym zainstalowaniem gry,przy próbie uruchomienia pokazuje mi się taki komunikat(na górnym niebieskim pasku napisane jest):il2fb.exe-Zły obraz,natomiast poniżej na białym polu obok czerwonego koła z białym krzyżykiem stoi:Aplikacja lub biblioteka DLL D:\ił-2\rts.dll nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT.Sprawdź to z dyskietką instalacyjną.
Próbowałem już podwójnych instalacji,umieszczania gry w sugerowanym dysku,wgrywania gry z wcześniejszych płyt i nic.Wciąż to samo.
Podam parametry mojego kompa:Pentium 4,procesor 2.4 GHz,512MB RAM.
Przejrzałem całe forum i niestety tego problemu nie zauważyłem.Proszę i błagam o pomoc.Każdy dzień na ziemii to wielka dawka cierpienia.DAJCIE MI ZNOWU SKRZYDŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam.

kaa

• Gość
Odp: Nieznany błąd przy uruchamianiu
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 14, 2006, 21:26:00 »
Cytat: readme
If you have a computer with a Pentium 4 processor, you may occasionally encounter game lock-ups or crashes to desktop. In order to solve that, copy your il2_core.dll into the il2_corep4.dll (for example, with the following command: "copy il2_core.dll il2_corep4.dll"; or, in Windows Explorer, navigate to your sim installation directory, delete the existing il2_corep4.dll, make a copy of the il2_core.dll, and rename the copy to il2_corep4.dll)
Próbowałeś tego?

« Odpowiedź #2 dnia: Marca 14, 2006, 21:36:51 »
Mniej więcej w środku pola w rubryczce :   File Attachments jest link do  rts.dll     Sciągnij go sobie i spróbuj zastąpić oryginalny. Umozliwia on działanie gry bez płyty cd w napędzie. Taka oficjalna witamina.

Może pomoże  :001:

http://ubisoft.custhelp.com/cgi-bin/ubisoft.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=10061
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Arkan93

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 14, 2006, 22:49:54 »
KELSO jestes boski.Po Twojej poradzie udało sie uruchomić gierkę,ale powiedz dlaczego teraz mi myszka nie chodzi.Bez niej bowiem nic się nie da zrobić dalej.Liczę na Ciebie bardzo.Jestem juz tak blisko.Pozdrawiam.

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 14, 2006, 23:32:51 »
W tym ci nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęcia. U mnie tak było jak odpalałem Szturmowca nie ze skrótu do ił2fb.exe a profilu Power Stripa (taki programik który np. podkręca sam kartę graficzną przy uruchamianiu danej aplikacji) Pomagało Ctrl+Alt+Del i przełącz na ....Ił2 sturmovik w menadżerze zadań. I to z tego co pamiętam nie za pierwszym razem a dopiero za drugim. Objaw był taki, ze gra sie odpalała, muzyczka grała a kursor myszki nieruchomy. Spróbuj odpalic gierkę nie z il2fb.exe a z il2.exe, wyłącz programy w tle, kombinuj...... Rozwiązanie jak się znajdzie okaże się banalne.    Powodzenia !

kornelcio

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 15, 2006, 15:05:17 »
Możesz też spróbować wyjść do Windowsa (Ctrl+Tab), później wejść do gry takim samym sposobem. Czasami trzeba to robić kilka razy :)

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 15, 2006, 15:09:56 »
Tak sobię myśle o Tobie nieboraku. Spróbuj zainstalować jeszcze raz sameg FB z WYŁĄCZONYM antywirusem i zobaczyć czy działa. Później to samo z AEP.

Arkan93

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 15, 2006, 16:45:11 »
Próbowałem  i znowu nic.Jak ruszyć tę cholerną mychę?Skąd wogóle takie nagłe problemy z tą grą?Może format C by pomógł?Ja juz nic nie rozumiem i jestem bliski szału !!!!!!!!
POMÓŻCIE BRACIA !!!!!!!!!!

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 15, 2006, 18:01:19 »
Spokojnie ! Tylko zimna krew może Cię uratować. Żadnych formatów ani innych drastycznych działań. Zapraszam do hangaru - cóś może poradzimy. Czekam ~19 na GG 9447458