Autor Wątek: [1.02] Latanie on-line Lock On 1.02  (Przeczytany 94180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomek1988

• Gość
Odp: [1.02] Latanie on-line Lock On 1.02
« Odpowiedź #180 dnia: Maja 03, 2006, 23:26:01 »
Dzisiaj latało się świetnie, szkoda tylko, że pierwsze pół godziny spędziłem kombinując z TS-em. Na szczęście rozwiązałem już ten problem. Słychać mnie dopiero po zrobieniu testu w Skype (albo włączeniu na chwilę tego programu). Dziwne :).

Nastawiałem się na misję w Mig-29, a nie na dogfight w F-15, ale też było ok. Nawet kilka razy kogoś zestrzeliłem :).

Oczywiście zgłaszam się na piątkowe latanie :).

Pozdrawiam,
Tomek

DrDEATH

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Maja 03, 2006, 23:48:15 »
Czy można się do Was dołączyć? Od niedawna pogrywam w Lock On, także jeszcze mało umiem.

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Maja 04, 2006, 07:45:27 »
Wczoraj było fajnie. Wreszcie widziałem trochę piętnastek w powietrzu.
Przyjemna u was atmosfera
pozdrawiam

« Odpowiedź #183 dnia: Maja 04, 2006, 14:34:44 »
Dziiiwne, napisałem wczoraj posta i go tu nie ma...czy ktoś coś o tym wie? :021:

No cóż, w skrócie:

Pada mi joy, wkurza grafika LOMACa (4FPSy na najniższych detalach) i wkurzam się jak ktoś zamyka serwer po zalokowaniu Muska :020:.

Słowem, chyba rezygnuję.

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #184 dnia: Maja 04, 2006, 14:55:06 »
Jeśli chodzi o dydykowany serwer to ja się poddaję, LockOn odmawia współpracy z HP DL380. Problemem jest chyba brak karty muzycznej :(. Sorry panowie, niestety nie mam w tej chwili w robocie czasu na drążenie tematu.

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Maja 04, 2006, 17:43:35 »
Hehe Hpeki dobrze znam - jutro znowu musze jechać do Łodzi - znowu DL570 tylko, że G2 ;/
Co do tego jak masz dostep to lepiej HP ML350 G4 - można obsadzić kartą dźwiekową i dodać grafe na Pci-Ex;D (rackowymi nie ma sie co bawić jesli chodzi o Lock On'a).
No i właśnie, jutro muszę jechać więc nie wiem o której wrócę - zależy czy wymiana płyty ;) i testy będą OK (ale dam z siebie wszystko, aby być już w domu o 19.00).
Pozdrawiam

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #186 dnia: Maja 04, 2006, 20:00:48 »
dam z siebie wszystko, aby być już w domu o 19.00

Spokojnie Balc3r i tak bez serwera nie polecimy ;)
Lepiej nie wracaj na dopałce bo jeszcze się rozbijesz po drodze :021:

DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #187 dnia: Maja 04, 2006, 20:51:21 »
Spoczko , spoczko. Poczekamy , jak cuś. Jutro może byśmy coś wreszcie na powaznie polatali???  Bo już powoli tracę w to nadzieję :021:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

musk

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Maja 04, 2006, 22:58:34 »
Polatacie na poważnie, bo muska nie będzie, o 19 juz mnie obowiązki wezwą...
Szkoda bo chetnie zrobiłbym troche zamieszania znowu...

KaKa

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: Maja 05, 2006, 16:22:50 »
Po dość długiej nieobecności jeśli wszystko wypali to też sobie z wami polatam :)

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Maja 05, 2006, 17:27:21 »
Jeśli dobrze rozumiem, to dzisiaj w okolicy 1900 latanko, tak?

Tex1992

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Maja 05, 2006, 21:48:46 »
Można jeszcze dołączyć bo ja też bym potrenował troche. Moje umiejętności w LO oceniam na 3,5/10 :)

« Odpowiedź #192 dnia: Maja 06, 2006, 14:06:47 »
Bardzo to miło i cieszy ten fakt ,że w dalszym ciagu zgłaszają się chętni do wspólnych lotów. Analiza ostatnich poczynań w sieci pozwoliła zarówno mi jak i co niektórym z nas latających na pewne drobne przemyśłenia odnośnie organizacji lotów online.
O co biega? Wszyscy prezentujemy różne "stopnie wtajemniczenia " jeżeli chodzi o umiejętności w LO , stąd postaramy się aby każdy, kto zechce a nami wspólnie latać a nie będzie umiał czegokolwiek, aby mógł swoje umiejętności podciągnąć a my chętnie podzielimy się swoją skromną wiedzą, po to aby razem się lepiej latało. Wiadomo , nie każdy od razu wszystkiego się "naumiał"  :004:.
Postaram każdemu z chętnych podesłać na PW pliczek z pewnymi drobnymi informacjami  na temat tego - jak latamy , jakich zasad się trzymamy i tak dalej. To  pomoże nam uniknąć nieporozumień i bałaganu. Poza tym chłopakom którzy mają małe doświadczenie w lataniu LO ,ciężko jest się niekiedy odnaleźć w misji na serwerze, gdzie trwa lot  , w którym trzeba wykonac pewne zadania- wiem to po sobie ;).
Ja to ma wyglądać?
Latający z nas  wspólnie najdłużej, najcześciej i regularnie (Balcer , IQ85 i ja) mając wolną chwilę z chęcią  będziemy spotykać się z osobami , które chcą sie przyłączyć do wspólnych lotów i poćwiczymy niezbędne podstawy (loty w parze prowadzący -wingman , lądowanie ILS, lądowanie ILS w parze, loty w parze prowadzący-wingman z jednoczesną obsługa np. radaru czy EOS-a i tak dalej). Opanowanie tych niby zdawałoby się prostackich zagadnień to podstawa do tego aby w pełni cieszyć się klimatem w wykonywaniu jakiejkolwiek misji , gdzie jest jakiekolwiek zadanie do zrobienia . 
Jakie są tego zalety? Ano takie, że w momencie kiedy przykładowo zaczęliśmy latać (patrz pierwszy post w temacie)-czyli raptem kilka lotów wspólnych wtecz- kiedy przypadkowo dobraliśmy się w parę ja i IQ85 , to na dzień dzisiejszy IQ85 jest tak zgrany jako wingman ,że instynktownie wie jak się zachowam , jak będę leciał w jaki sposób będę kaleczył ten albo inny manewr i stosownie będzie tak działał aby zawsze być z boku jak taki powietrzny anioł stróż. Aż sami byliśy zdziwieni jak można w kilka lotów dojść do takiego zgrania. Ale to dopiero początek!. Tak czy owak  Balcer potrzebuje wingmana , a my wszyscy potrzebujemy kolejnej pary ;) .
Zaproponuję w tym miejscu kolejny termin lotów-  w poniedziałek 8 maja o godzinie 18.30. Poświęcimy ten czas na naukę niezbędnych podstaw .
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Maja 06, 2006, 14:24:45 »
Wczoraj zgubiłem Balcera, gdy wchodziliśmy na 5000. Przez przerywanie TS'a nie usłyszałem chyba,że zmniejszamy prędkość i wyjechałem do przodu, a przy takiej mgle ciężko było odzyskać orientację.

Dwie uwagi:
1. Balcer - jak określasz, ile procent przepustnicy masz ustawione? U mnie na joysticku podziałka jest dziwna, a w LO nie wyświetlają się napisy jak w Sturmoviku.
2.Przydałoby się, żeby radar działał ok.

W poniedziałek postaram się polatać.

KaKa

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Maja 06, 2006, 15:16:26 »
ja myślę że balcer określa procent przepustnicy patrząc na zegary :) ale do końca nie jestem pewny bo czasem trochę faktycznie muszę się wpatrzeć żeby lecieć równo z nim... no właśnie.. co do wingmanów to przecież balcer ma już jednego ( :) zdawało mi się że zawsze z nim latałem... no chyba że mnie nei było). No ok, wiem że latam kiepsko i każdy wolałby mieć jakiegoś lepszego wingmana hahaha.

Co do wznoszenia na 5000 i zwalniania... to ja też nie słyszałem że zwalniamy, słyszałem tylko że "wchodzimy na asdpsdasdkads"

:D
Regulamin ciekawy... nie wiem tylko czy wyrobie te 2 oficjalne loty co tydzień