Autor Wątek: [FILM] Wykorzystanie Kobry Pugachev'a w walce  (Przeczytany 5160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[FILM] Wykorzystanie Kobry Pugachev'a w walce
« dnia: Kwietnia 13, 2006, 15:21:42 »
"Nadejszła wiekopomna chwila"...  :icon_cool:

Chciałbym zaprezentowac Wam moje dzieło - filmik z Lock-On. Trwa ok. 3,5 minuty i zajmuje 45 MB (trochę dużo, ale zależało mi na jakości).

Oto link:

>>>> http://rapidshare.de/files/17896290/Lock-On_-_Cobra_Hits.wmv.html <<<<

Może o filmie słów kilka.

Tytuł filmu to "Pugachev's Cobra - Combat Use in Lock-On" (skrócony tytuł pliku - Lock-On Cobra Hits).
Jak nazwa wskazuje, filmik traktuje o wykorzystaniu Kobry Pugachev'a w trakcie walki (w Lock-On oczywiście). Ot takie tematyczny filmik, z moimi 4 "perwersjami" jej wykorzystania  :582:.

Korzystajac z okazji, oświadczam, że wiem iż to co zostało przeze mnie pokazane na filmie jest mało realne i wykonalne (w rzeczywistości). Wiem, że takie manewry są raczej niepotrzebnym komplikowaniem prostej z pozoru sytuacji i że trzeba być mocno zdesperowanym by się na to porwać (że o potrzebnym łucie szczęścia nie wspomę).
Ale za to wygląda to wsystko IMHO czadowo i dlatego zrobiłem o tym filmik.  :027:

Od razu też zaznaczę, żeby nikomu nie robić nadziei, że do filmów pokroju dzieł Glowing_Amraam's czy bsr.LOCsty bardzo mu daleko. :541: Powód jest prozaiczny - to mój pierwszy film (z LO i w ogóle). Program, którym edytowałem scenki mam dopiero od kilku tygodni i nie znam jeszcze w pełni jego możliwości. Kolejnym powodem przeciętności jest czas w jakim powstał - ot 3 wieczory ("tylko" ok. 10 h).
Ale dosyć. Jeszcze trochę i tak "zareklamuję" moje dzieło, że nikt nie będzie chciał go zobaczyć. :020: Co tu duzo gadać, ostatecznie dumny jestem z mojego "dziecka".  :003: W końcu to coś swojego. Udowodniłem sobie, że też takie filmy robić potrafię, a osiągnięcie wyższego poziomu byłoby głównie kwestią czasu i ćwiczeń.

Mam nadzieję, że tym którzy zdecydują się zassać filmik, oglądanie go sprawi choć w części tyle przyjemności ile ja miałem w trakcie jego tworzenia.

Salute!  :001:

PS. Aaaaa. One more thing. Filmik jest "po angielsku". Powód jest prosty - być może zdecyduję się "puścić go w świat." Ale na razie specjalnie dla członków il2forum pra-premiera. :002: W końcu lepiej narobić sobie wstydu na "swoim podwórku" niż przed większą grupą ludzi.  :ponury Tylko proszę nie wywnioskować z tego, że "mi zwisa" (wybaczcie kolokwializm) czy Wam się spodoba...

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: [FILM] Wykorzystanie Kobry Pugachev'a w walce
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 13, 2006, 15:51:55 »
Świetne! Gdzie Wy mi się ukrywaliście Jascha?  :002: Muzyczka fajnie dobrana. Co do zawartości merytorycznej  :003: to sztuczki 2 i 3  strasznie naciągane  :118: no i SKANDAL!!!(TM) dlaczego samoloty wroga były uzbrojone jedynie w działka  :004:  :118:
Czekamy na kolejne  :564:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 13, 2006, 16:16:39 »
Ufff... Co za ulga. :001: Skoro choć jednej osobie się podoba, to znaczy, że było warto. Dodam, że przez robienie tego filmu, prawdopodobnie zawalę egzamin, który miałem wczoraj... Ale co tam. :003:

no i SKANDAL!!!(TM) dlaczego samoloty wroga były uzbrojone jedynie w działka  :004:  :118:

Hehe Skandal, Skandal... Powód jest prosty - przy wyposażeniu ich w kpr'y to ja bym w tym filmie spadał na ziemię. :002: Przecież manewr nr. 3 i 4 byłby niemożliwy do zrealizowania, bo na dzień dobry bym w "płonący otwór" (czy jakoś tak, jak to Schmeisser pisał...) dostał. Ja chciałem tylko pokazać różne wariacje z kobrą. Samoloty wroga występują tu tylko w roli przynęty i dlatego są uzbrojone tylko w działko. To tylko film, a jak wszyscy wiemy telewizja kłamie.  :118:

pozdrawiam :001:

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 13, 2006, 16:21:01 »
Widziałem ... hmm ... powiem tak ... nie obrażając nikogo ... ten filmik jest ... jakby to powiedzieć ... ZaJeFaJnY  :021:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 13, 2006, 17:16:22 »
Technicznie filmik fajnie zrobiony, co do wartości merytorycznej się nie będe wypowiadał  :021:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 13, 2006, 17:25:25 »
Jak już ktoś wcześniej napisał - zajefajne :) ale w realu bym takich ewolucji nie próbował - automatycznie zmieniłyby mojego grata w latający cel :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 13, 2006, 17:32:06 »
Mam dwa zasrzeżenia ale to czepialstwo ;]

1. Brakuje mi tam sampli z kleja ]|[ czyli: Impressive!, HOLY SHIT!!, itp. uważam że by były na miejscu :D
2. Mile bym widział na końcu w podziękowaniach adres albo bannerek do forum ;D

Pozatym bardzo mi się podobał i zaraz sobie go jeszcze raz obadam ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 13, 2006, 17:36:47 »
Ja już 2 razy widziałem, a teraz oglądam od tyłu :)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 13, 2006, 18:08:25 »
Co do treści merytorycznej: jest ok, naprawdę ok, biorąc pod uwagę zalew monumetalnych/napompowanych/żałośnie patetycznych produkcji ku czci np. kapitana Johna Fuckiraka, który nomen omen poległ 100 000km od fatherlandu  :021:
Jak dla mnie +4
Podobało mi się, aż sam się zdziwiłem  :118:

pozdrawiam,
qrdl

« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 13, 2006, 18:31:57 »
2. Mile bym widział na końcu w podziękowaniach adres albo bannerek do forum ;D

Błagam dyrekcję o wybaczenie. :003: Powiem tak - zastanawiałem się nad tym, ale ostatecznie stwierdziłem, że co będzie jak film za totalną kaszanę zostanie uznany? Dobra reklama dla forum by to raczej nie była... Tak więc co złego to nie ja. :004:

pozdrawiam  :001:

PS. I dziękuję wszystkim za tak ciepłe przyjęcie. Cóż... szczerze mówiąc powiedziałem sobie, że to będzie mój pierwszy i ostatni film. Ale teraz jak na to patrzę... może coś się jeszcze "spłodzi". Mam w głowie taki jeden zboczony pomysł...  :021: Się zobaczy. Ale to raczej kwestia miesięcy.

Storm

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 13, 2006, 18:40:53 »
ZAJE..........!!!

(jak na 1 film to ZAJE^2) ;)

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 14, 2006, 00:48:22 »
Super filmik, dobrze wykonany, bardzo przyjemnie się ogląda!

Co do samego manewru: nie miałem wcześniej okazji się z nim zapoznać jakoś (poza samą świadomością że na rosyjskich maszynach da się coś takiego zrobić), ale naprawdę robi wrażenie. Używany w Lock-on skojarzył mi się nieodparcie ze sztuczkami z Quake typu rocket-jump :D
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Storm

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 14, 2006, 17:46:17 »
Ja wczoraj wykorzystałem... Musiał być sporym zaskoczeniem dla polującego dla mnie Su... Zwalniający MiG, robiący gdzieś pod nim kobrę i.... Nagłe zniknięcie mu z pola widzenia... Niestety nie znalazłem w jej trakcie na '3' Su i potem się mi gdzieś zgubiła... :/

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 14, 2006, 19:58:05 »
jakoś tak, jak to Schmeisser pisał...)

Pan Dr Qrdl :D a nie Szmajser :D
Filmik naprawde ładny

« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 16, 2006, 00:31:21 »
Ja jeszcze tylko tytułem małego updajta. Filmik można pobrać również ze strony http://www.lockonfiles.com/, dzięki uprzejmości Thomasa.

pozdrawiam  :001: