Dzieki Iceman!
Odpowiedzi, które mowia o tym, jak to jest w praniu, są najbardziej przydatne!
5. Dmuchać nie dmuchałem

, ale długo ich nie używałem (zaraz na początku misji). Zauważyłem dziwne zachowanie niedziałającego Uncage w jakimś innym trybie niż Dgfght. Sprawdzę później i dam znać, co z tego wyszło.
6. Chętnie obejrzałbym sobie ACMI z takiego pojedynczego wydymania 19-ki - udanego i nieudanego. Poświęci się ktoś?

To Corner Speed to całkiem niezła sprawa. Wchodzę na niski pułap, kładę na skrzydło, prędkość 210kts, ciągnę na maks. i tracę przeciwnika, oddaję lekko drążek, prędkość zaczyna powoli rosnąć, 290...300...350...390 i woooo! patrz mamo, jak się fajnie kręci

Na F-18 wystarczy cierpliwość

Na MiGa-19 już nie bardzo to działa, bo chociaż udaje mi się skierować na niegi dziób szybko, to on robi strasznie ciasne zakręty i przelatuję koło niego, a czasami nawet prosto przed jego dziobem

Popróbuję z tym verticalem, bo wstyd. Stoi to na byle stacji benzynowej

3. :012: Działko znowu. Wszystko zaczyna nabierać kształtu, ale w jednym elemencie softu F-16...echh . Chodzi o to, że okrąg symbolizujący odległość do celu pojawia się tylko wtedy, kiedy cel jest w obrębie HUDa, a sam znacznik jest przy samej górnej krawędzi HUDa. W innych układach pożytek z niego żaden. "Atak na górce" za pomocą "tego czegoś" to pomyłka. Tak samo ostrzał z kursu kolizyjnego. Mam nadzieję, że się mylę.
Pytanie do kogoś ważnego: Można by dodać do tytułu tematu "AF", coby rzucić kilka porównań?
Narazie napiszę o samym działku w F4 Allied Force (moja opinia, jak wszędzie):
- dużo lepsze niż we Free Falconie wykrywanie trafień pociskami z działka,
- pociski z działka dobrze widoczne (w FF chyba w ogóle),
- nieokopcona owiewka w widoku 3D (padlock).
- w FF dym z silników jest przesadzony i wystarczy, że taki MiG-25 odwróci się rurami i działko F-16 mu nie straszne (brak znacznika >>>na samym celu<<< ; podobnie w nocy

).
Podsumowując działko w F4 AF w porównaniu do FF:
Koniec ze zgadywaniem i przeciwnikiem przelatującym przez ścianę pocisków, z "zasłoną dymną" stawianą przez MiGi i palaczem ukrytym gdzieś w zakamarkach kokpitu F-16 i ogólnie sama przyjemność :023: