Ankieta

KIEDY ZLOT FANÓW IL-2 w Polsce ?

1 polowa maja
4 (14.8%)
2 polowa maja
6 (22.2%)
1 polowa czerwca
4 (14.8%)
2 polowa czerwca
11 (40.7%)
inny termin
2 (7.4%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Stycznia 27, 2003, 10:06:11

Autor Wątek: KIEDY ZLOT FANÓW IL-2 w Polsce ?  (Przeczytany 23161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 28, 2003, 16:56:55 »
Tak, też tak mysle.... heh no ale po są tu posty by wpisywac : ) i przede wszystkim je mysle bedziemy brać pod uwagę ...  :P ,ale i tak cosik mało chetnych ....  :roll:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Graf

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 28, 2003, 18:40:30 »
Myśle że chętnych nie zabraknie ale myślę, że ustalenie takiego spotkania na Warszawę to deko szowinistyczne posunięcie ze strony jej mieszkańców. Wydaje mi się że milej byłoby ustawić coś takiego w centrum Polski tak aby było sprawiedliwie. Poza tym - powiem panom szczerze, że ceny popiwczenia w Warszawce też mogą lekko odbiegać od ogólnie w kraju przyjętych norm i dam głowę że trafią nam się przypadki niewydolności finansowej u ludzi, którzy by przyjechać chcieli.
Inna sprawa, że ja niespecjalnie wyobrażam sobie spacer kilkunastoosobowej (stawiam tu na pesymistyczny wariant:P) grupy po tramwajach i ulicach zatłoczonego miasta. Jakoś mi to nie leży, chociaż od siebie obiecuję dołożenia wszelkich starań do uczestnictwa w tak chlubnym przedsięwzięciu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 29, 2003, 10:45:07 »
Dok wbrew panujacej opinii Wawa az tak zatłoczona nie jest-zwłaszcza wieczorami (na chodnikach  :wink: ) poza tym piatek / sobota wieczoreom jakos sie przepchniem przez te metro, tramwaje i wesole autobusy. Zreszta znajac życie bedzie do 12 osob. Co do Cen, fakt, pub normalan cena 8-9zeta, ale sa tez i pubiki z cena za 5zeta, a jesli bylaby kafejka internetowa, moze dali by wniesc wlasny (o ile bedzie tyle luda ze zamkna kafejke tylko dla nas - ale to tak tylko glosno mysle).pzdr

www.yoyosims.pl

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 29, 2003, 16:52:00 »
ze mną jak z dzieckiem

ale zupelnie sie nie zgadzam na to zeby zrobic ten zlot w otoczeniu komputerow, bo zeby se pograc to niekoniecznie musze sie tluc 300 km moim Emilem.
Ma byc piwo i mamy sie bratac oraz integrować nawiązując kontakty interpersonalne.
Pozatym żądam osobnego pomieszczenia dla niemieckich oficerów i własciewgo oznakowania go tabliczkami "Nur fur deutschland"
lol

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 29, 2003, 17:14:09 »
:D  Ale kto powiedział ze my tam bedziemy w Ila grać  :D może w jakąś odmurzdarzajacą strzelankę  :lol: no ale pewno, tak czy siak naszych merytorycznych wywodów nie moze broń boziu zabraknąć  :wink: po to sie widzim by sie bliżej poznać ...... szmajs zabierz rekę z kosiego kolana : PPPP

www.yoyosims.pl

Qtik

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 29, 2003, 18:59:02 »
Myśle że chętnych nie zabraknie ale myślę, że ustalenie takiego spotkania na Warszawę to deko szowinistyczne posunięcie ze strony jej mieszkańców. Wydaje mi się że milej byłoby ustawić coś takiego w centrum Polski tak aby było sprawiedliwie. Poza tym - powiem panom szczerze, że ceny popiwczenia w Warszawce też mogą lekko odbiegać od ogólnie w kraju przyjętych norm i dam głowę że trafią nam się przypadki niewydolności finansowej u ludzi, którzy by przyjechać chcieli.
[/size]

Zgadzam się z Tobą panie profesorze :D:D:D.

Też nie za bardzo mam ochotę na siedzenie w tym mieście, natomiast popieram ideę spotkania w centrum kraju (choć osobiście jest mi obojetne gdzie się spotkamy, jak dla mnie moze być w górach czy też nad morzem :D:D ). Wiem, że jest mozliwość wynajęcia domków nieopodal W - wki za całkiem rozsądne pieniądze, ale więcej informacji musiałbym się dowiedzieć od znajomych, którzy własnie tam organizowali zloty.

Jeśli chodzi o alkoholizowanie się :):) w ten sposób bedzie najtanij gdyz ominą nas narzuty jakie stosuja knajpy ;):):)

Co do Szmajsa zgodzę się również - żadnych komputerów, odsapnijmy nieco od iła, no moze jedem mały laptopik coby na bieżąco informować tych, co nie pojechali o ekscesach jakie bedą miały miejsce :):):), zwłaszcza że domagam sie apartamentu małżeńskiego dla nas dwóch :D:D:D:D

Co do terminów, to proponowałbym kwieceń :):) lub maj, gdyż ci co mieli kłopoty w sesji poprawkowej powinni się  z nimi uporać :):), natomiast do sesji letniej jak i lipcowych wyjazdów byłoby jeszcze troszkie czasu.

Teraz krótkie słówko do lubelaków (wiem, że Dziadziuś Kos) oraz tych co mieszkają w pobliżu:) w sprawie transportu :):). Jeśli dojdzie do w/w zjazdu/zlotu proszę o kontakt, gdyż wybieram się autem i mogę kogoś zabrać :).

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 29, 2003, 18:59:50 »
Cytat: Schmeisser
ze mną jak z dzieckiem

ale zupelnie sie nie zgadzam na to zeby zrobic ten zlot w otoczeniu komputerow, bo zeby se pograc to niekoniecznie musze sie tluc 300 km moim Emilem.
Ma byc piwo i mamy sie bratac oraz integrować nawiązując kontakty interpersonalne.
Pozatym żądam osobnego pomieszczenia dla niemieckich oficerów i własciewgo oznakowania go tabliczkami "Nur fur deutschland"
lol

Dokładnie bym to tak samo widział jako Szmajs rzekł.  :D  Precz z komputerami! Precz z panienkami! Precz z dyskryminacją Radia Maryja! Precz z cyklistami! .... hm.... hm... hm..... eeeeeee chyba się trochę zagalopowałem..... :oops:  :lol:  
Lepiej chyba bez kompów to zrobić. Popiffkować sobie troszku... podebatować sobie troszku... etc. itd. itp.  :D

Ger0nim0

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 29, 2003, 19:35:34 »
A ja mam propozycje aby zrobić zlot bez komputerów a jeżeli ktoś będzie chciał w Ila pograć należy skombinować odpowiednią ilość rowerów najlepiej marki "ural" ze wzgędu na swoją znaną wytrzymałość i zorganizować mecze tak jak był to w ostatnim czeskim filmie o myśliwcach (jeżeli mnie pamięć nie myli). Acha mecze zaczną się dopiero po powiedzmy 3 piwie wcześniej nie będzie taki pilot dopuszczony do "lotów"   :lol:  :lol:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 29, 2003, 19:52:27 »
No to proponuję Kalambury p.t. "Jaki to samolot z Il-2",
zasadY:
mozna tylko pokazyawc jak lata (na sobie)
ale bez wydawania żadnych dzwięków

Domki jednorodzinne moga byc pod warunkiem ze nie bedzie innych w pobliżu  :wink:

www.yoyosims.pl

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 29, 2003, 20:04:30 »
Cytat: Ger0nim0
A ja mam propozycje aby zrobić zlot bez komputerów a jeżeli ktoś będzie chciał w Ila pograć należy skombinować odpowiednią ilość rowerów najlepiej marki "ural" ze wzgędu na swoją znaną wytrzymałość i zorganizować mecze tak jak był to w ostatnim czeskim filmie o myśliwcach (jeżeli mnie pamięć nie myli). Acha mecze zaczną się dopiero po powiedzmy 3 piwie wcześniej nie będzie taki pilot dopuszczony do "lotów"   :lol:  :lol:

veto
Ukrainy sa przemodelowane

Kos

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 29, 2003, 20:37:08 »
Moim zdaniem za wczesnie jeszcze na organizaje czesci "artystycznej" naszego zlotu czy spotkania, jak kto woli. A to z tak prostej przyczyny, ze jeszcze nic nie jest wiadome i ustalone,  co jest podstawa do dalszych rozwazan. Jeszcze nie wiadomo kto podejmie sie zorganizowania calosci. Musi to byc ktos, kto mieszka w danej miejscowosci lub bardzo blisko niej. Musi to byc ktos, kto dysponuje odpowiednio duza iloscia wolnego czasu aby podopinac wszystko na ostatni guzik. Musi to byc tez ktos, kto posiada zmysl organizacyjny, aby nie wyszlo to np. tak, ze zabraknie miejsc do spania - mowie przykladowo. Kiedy ustalimy juz miasto (chociaz nie musi to byc miasto) w ktorym sie spotkamy, to nastepna kwestia to finanse. Czyli znow ten "ktos" czyli organizator lub organizatorzy musza zadac sobie wiele trudu by ustalic co, gdzie i ile kosztowac bedzie, jakie miejsca ewentualnie odwiedzimy, czym sie bedziemy "zajmowac" i ile to pochlonac moze kosztow. A kiedy juz i to bedziemy wiedziec to nalezaloby ustalic skladke na kazdego uczestnika, ktora to skladke kazdy z nas zlotowiczow przekaze odpowiednio wczesniej na rece organizatorow. Nalezaloby rowniez wyznaczyc maksymalny termin do kiedy te pieniazki nalezy przekazac, a to po to aby organizatorzy nie musieli biegac za wszystkim w przeddzien imprezy. Jezeli juz uporamy sie z tymi wszystkimi niewiadomymi, ustalimy wszystkie terminy to bedziemy mogli zajac na naszym forum tym jak ten czas sobie spedzimy. Ja widze to tak. Jezeli ktos ma inne zdanie to jeszcze jest nieco czasu aby wszystko wyjasnic. Aha.....pamietajcie, ze wiek zlotowiczow tez trzeba wziac pod uwage z wiadomych wzgledow. No i konczac prosze rowniez pamietac o tym, ze czasu mamy nie tak duzo jak sie wydaje - prosze mi wierzyc. te dwa czy trzy miesiace to nie tak wiele.

303_Polrus

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 29, 2003, 21:08:40 »
hmm no niby tak, ja moze jestem troche mlodszy i dlatego mam troche inne do tego podejscie. MI sie wydaje ze wystarczy lokum znalezc jakies i cennik podac. Bo w sumie nie wszystko musi byc tak zapiete na ostatni guzik - jestesmy w koncu (w wiekszosci ;) ) polakami a to oznacza ze ammy predyspozycje do pelengo spontanu :) .

Tzn wiadomo ze lepiej by bylo jakby ktos to zorganizowal ale kto bedzie mial tyle czasu i checi?

Kos

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 29, 2003, 22:04:19 »
Wlasnie, drogi Polrusie, wlasnie! Kto bedzie mial tyle checi? Czy taki sie znajdzie?

A swoja droga ja nie mam nic do ludzi spontanicznych, bardzo ich lubie i cenie te ceche ale wybacz, jakos nie widze siebie w nieznanej miejscowosci, wieczorowa pora, po.... powiedzmy kilku piwach, snujacego sie ulicami w poszukiwaniu kata do spania. Chyba nikomu na czyms takim nie zalezy? Dlatego uwazam, ze pierwszy taki zlot powinien stac na odpowiednim poziomie, takze organizacyjnym. Ale to moje zdanie - zdecyduje wiekszosc.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 29, 2003, 22:06:35 »
Ehhhh nie bede sie powtarzal, no ale dobra jesli chodzi o Wawke - NP - dla mnie, jesli chodzi o inne miesciny albo domki - no to juz kto ma tam wyrobione kontakty... postujcie z prop. jakby co. Pzdr

www.yoyosims.pl

Micho

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 29, 2003, 22:17:26 »
A może rzeczywiśie lepiej zrobićs zlocik w plenerze ( jakaś leśniczówka, może nad jeziorkiem ).

Ja jestem z Poznania, w Wielkopolsce znam kupę takich fajnych miejsc zdaję sobie sprawę, że to nie centrum kraju ale może bordowicze z "Kongresówki" znają takie miejsca w swoim regionie.  

Pozdr