Ankieta

KIEDY ZLOT FANÓW IL-2 w Polsce ?

1 polowa maja
4 (14.8%)
2 polowa maja
6 (22.2%)
1 polowa czerwca
4 (14.8%)
2 polowa czerwca
11 (40.7%)
inny termin
2 (7.4%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Stycznia 27, 2003, 10:06:11

Autor Wątek: KIEDY ZLOT FANÓW IL-2 w Polsce ?  (Przeczytany 23188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #60 dnia: Lutego 05, 2003, 17:14:31 »
Lag .... Lag jest dla słabych nikt nigdy nie widział niemieckiego żołnierza skomlącego jak kufajman o lagach.
Ja daje liberum veto, i na kontusz mój szlachecki a przywileje się klne Waćpany, że jakom 12 sejmów zerwał tak i z tym postąpie.
czyli inaczj mówiąć keine kafeja, keine komputery

Macio79

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Lutego 05, 2003, 17:27:38 »
miło mi za odzew...  :D

napisałem długiego posta z zaletami Krakowa ale mi go coś zeżarło   :x  :?  :x  :?  :x  :?  :x  :x  :cry:  :cry:  :cry:  a teraz nie chce mi się pisać od nowa....   :evil:  :evil:  :evil:

proponuję zrobić ankietę dotyczącą miejsca zlotu i to szybko bo czas mija....

Malcik

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Lutego 05, 2003, 20:42:06 »
Nie radym zamet wprowadzac ale warcholow my nasza osoba jako szlachta lubelska bedziem bigosowac!!!Asumpt ten daje jako ze wacpan Szmajser starym swem zwyczajem zamierza sejmik bizunami rozpedzic.A Korona stac za nami bedzie,jako straznikami prawa,co sie nie godza na naduzywanie naszej zrenicy wolnosci.Nierzadem Rzplita stoi wiec ratowac ja trza a nie przez liberum veto porzadek popsowac. ;)
Pozdrawiam Malcik.
PS.Zartowalem nie umiem robic bigosu.

Micho

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Lutego 05, 2003, 22:15:27 »
Cytat: Schmeisser

czyli inaczj mówiąć keine kafeja, keine komputery

Tak jest a najlepiej jeszcze z dala od centrum miasta, jak Kochanowski w Czarnolesie pod lipą .

Micho

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 06, 2003, 11:24:48 »
Cytat: ręka
LIPA, to dopiero będzie, jak nie przestaniecie odwracać uwagi od tematu i schodzić z wątkiem na "boczne tory"  :evil: Weźcie się w garść Panowie! Dość wygłupów. To samo dotyczy mnie!! Głupol jestem, że daję się podpuszczać...  :evil:  :evil:

Reczunio kochany pod lipą znaczyło tyle, że sugerowałem spotkanie z dala od miasta( jakiegokolwiek ), "pod drzewkiem" przyjemniej się spożywa napój chmielowy.

pozdr

Macio79

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 06, 2003, 19:42:58 »
Ręka ma rację...  :!:  :!:  :!:  Pier... o różnych duperelach a czas biegnie nieubłaganie aż przyjdzie maj a "my" się obudzimy z ręką w nocniku...  :lol:  :lol:  :lol:  (bez skojarzeń proszę, u nas się tak mówi)  :lol:  :lol:  :lol:  nie wytrzymam buhahahahaha  :lol:  :lol:  :lol:  już jestem poważny.

Co do Krakowa, mogę załatwić noclegi za 15-20 zł w komfortowych warunkach w okolicach ulicy Karmelickiej. Muszę wiedzieć tylko wcześniej ile i kiedy. Spanie byłoby w internacie szkoły ale warunki są super. Musicie mi tylko przysięgnąć że nie zrobicie bajzlu bo to ciągnęło by się za mną...  8)  

Co do atrakcji to zostawiam wam pole do popisu... Muzeum Lotnictwa za darmo z możliwością zwiedzania nawet tego co nie jest wystawiane. Rozmowa z dyrektorem (gościu ma ogromną wiedzę z zakresu historii lotnictwa). Spróbuję załatwić że będziemy mogli sobie zrobić picnic na terenie lotniska w otoczeniu samolotów  :popcorn:
Niestety co do kafejki to musiałbym się rozglądnąć nie mam żadnych namiarów ale miłoby było zrobić sobie zawody  :olympic:
 Inne atrakcje.... byłem na lotnisku w Balicach kiedyś i mógłbym spróbować to załatwić. Są tam tylko transportowe jak się nie mylę Il 18, coś tam 26 (mały samolot transportowy) i śmigłowce. Jest lotnisko aeroklubu krakowskiego w Pobiedniku ale nie ma tam nic ciekawego. Jest wiele miejsc ciekawych ale zostawiam wam pole do propozycji.
Wspomnę o jednej jeszcze: zawody paintball'a  :snipersmile:  fajnie byłoby postrzelać do Szmajsa z "prawdziwej" broni  :D  :D  :D

No to się rozpisałem...  :wink:  czekam na odzew i na może na jakieś konkretne informacje.
S!
macio79

Macio79

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Marca 08, 2003, 14:34:34 »
ja tak się starałem zaprezentować jako Kaowiec z jak najlepszej strony a tu żadnego odezwu...  :cry:  :cry:  :cry:  

Najwyższa pora aby podjąć jakąś decyzję  :!:  :!:  :!:  
Czas ucieka a my dalej stoimy na dywagacjach "po co :?: , gdzie :?:  itp"

Kanalkrank

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Marca 22, 2003, 18:29:34 »
Cytat: Schmeisser
....i po czwarte to 90 km dlamnie :D

czyli jesteś w zasięgu posiadanej przeze mnie rakiety AL SAMUD (tak się to chyba pisze)  :lol:  :lol:

Kanalkrank

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Marca 22, 2003, 18:43:24 »
[.... byłem na lotnisku w Balicach kiedyś i mógłbym spróbować to załatwić. Są tam tylko transportowe jak się nie mylę Il 18, coś tam 26 (mały samolot transportowy) i śmigłowce.

Mój kolega z pracy jakieś 3 miesiące temu załatwił wycieczkę dzieciom właśnie na lotnisko w Balicach - dzieci płakały ze śmiechu, jak pewien pracownik opowiadał o tych samolotach i samym lotnisku.

Dzieciaki bowiem oglądały na kanale Discovery program o "nieco większym" lotnisku O'HARE w Chicago.

Jedyną pozytywną stroną wycieczki było oglądnięcie pasażerskiego samolotu przede wszystkim  kabiny pilotów.

Darth'D_W'Worm

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 23, 2003, 11:46:26 »
Pozdrawiam wszystkich użytkowników :)
Jężli mógłbym tu dorzucić swoje 3 feningi to obstawałbym za Krakowem
wydaje mi się to ciekawa propozycja ,a brak kafejki internetowej nie wydaje mi się problemem ,przecież zlot powinien zbiżyć nas pasjonatów lotnictwa w real live ,a virtualne potyczki to tylko dokładka do naszego hobby.
Ciekawym kąskiem wydaje się być możliwość zobaczenia krakowskiego Bf 109 i możliwość skrupulatnej oceny konstrukcji (jeżeli oczywiście będzie to możliwe do załatwienia)
W każdym bądź razie nieomieszkam się z wami spotkać gdziekolwiek  odbędzie sie zlot :)
Z lotniczym SALUTE !
Pozdrawiam DW

elabor

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Marca 24, 2003, 15:26:53 »
Propozycje widzę są różne tak jak różni jesteśmy wiekiem, temperamentem, wiedzą, poczuciem humoru no i oczywiście miejscem zamieszkania.
Łączy nas natomiast napewno zamiłowanie do lotnictwa, które urzeczywistniło się dzięki niesamowitemu symulatorowi jakim jest (mimo wszystko) niewątpliwie IŁ-2 STURMOVIK.

Dlatego ewentualny zjazd miłosników tej gry nie powinien stać się tylko zwykłą morderczą popijawą, ale również dobrą okazja do wymiany doświadczeń.

Myslę ,że taki zjazd mógłby zawierac te wszystkie elementy, które do tej pory proponowaliscie. Czyli...
Trochę historii (jakieś właśnie Muzeum i wspólne fotografie)....Trochę komputerów (np. chciałbym mieć okazję przynajmniej zobaczyć grę na max. ustawieniach wydajności...  popatrzeć jak latają inni bardziej doświadczeni piloci...itd.)
... no i oczywiscie bezwzględnie część artystyczno-konsumpcyjna!!! Chyba trzeba dążyć do tego aby wszystko to znalazło się w programie przyszłego zjazdu.

Ciekawą propozycją jest  KRAKÓW.
LUBLIN  mam pod nosem, można zahaczyć o Świdnik. (Może by załatwił wejście do PZL-Świdnik..???)

Spróbuję pojechać wszędzie gdziekolwiek ustalimy.
------------------------------------------------------------------------------------
Jeśli zjazd będzie poza Lublinem chciałbym się zabrać z Tobą Qtik'u. Chyba masz jeszcze jedno miejsce w samochodzie.

Kos

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Marca 24, 2003, 16:53:32 »
Drogi Elaborze, jesli chcesz zobaczyc i ew. polatac w gre IL2 w ustawiwniach maksymalnych, to nie musisz od razu jechac gdzies daleko, zapraszam do mnie. Rozdzielczosc 1920x1440 i ustawienia na full powinny Cie chyba zadowolic.

Natomiast nasz zjazd, obojetnie gdzie sie by nie odbyl, po czesci oficjalnej, zacznie sie rzadzic swoimi prawami co jest rzecza zrozumiala sama przez sie. I chyba to dobrze.

elabor

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Marca 24, 2003, 21:06:05 »
DROGI DZIADKU KOSIE!!!
Dzięki za zaproszenie. Chętnie zobaczę grę w takich ustawieniach.
Jestem ciekaw ile tracę. Mam nadzieje że niebawem się spotkamy.

WIĘC ŻADNYCH KOMPUTERÓW NA ZJAZD...  ...ha ha ha  

A tak naprawdę chodziło mi o to, że jestem za a nawet przeciw ale tylko w jakichś edukacyjno-poglądowych celach.