Autor Wątek: "Tri Poliaka, Gruzin i sobaka"  (Przeczytany 28775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lukas

• Gość
Ja stąd chyba spadam !!!
« Odpowiedź #75 dnia: Lipca 08, 2006, 08:01:40 »
http://film.onet.pl/0,0,1352601,wiadomości.html

Co się dzieje w tym popapranym kraju ?!
Za  chwilę zaczną likwidować wszystkich tych, którzy pamiętali tamte czasy, a czynnie nie walczyli z "komuną". Zakażą słuchać Lady Pank, Perfectu, Oddziału Zamkniętego TSA itp., bo przecież to zespoły z PRL-u (vide - wycofanie "Wideoteki Dorosłego Człowieka").
A co z Reksiem, Misiem Uszatkiem, Krecikiem, Rumcajsem - czy moje dzieci zostaną pozbawione przyjemności oglądania jedynych porządnych bajek bez przemocy, tylko dla tego, bo jakiemuś idiocie z rządu wydaje się, że te bajki  zostały wyprodukowane w czasach PRL??
Ludzie, przecież w tym kraju dochodzi do paranoii!!

Przepraszam, że stworzyłem nowy wątek - jeśli już jest gdzieś ten temat (do LOL się nie nadaje  :008:)  to przepraszam i proszę Szanownych Panów Moderatorów o przesunięcie. Ale ja po prostu nie mogłem - już mi ciśnienie skoczyło na 180/180 i moje stare otłuszczone serce może tego nie wytrzymać. W razie czego wyślijcie chociaż maila z kondolencjami  :020:

Połączyłem Twój temat z tematem, w którym już nad tą sprawą dyskutujemy
Pozdrawiam Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2006, 08:28:41 wysłana przez Razorblade1967 »

Waylander

• Gość
Odp: "Tri Poliaka, Gruzin i sobaka"
« Odpowiedź #76 dnia: Lipca 08, 2006, 08:08:32 »
Pozostaje tylko poczytać książkę "Czterej pancerni i pies"  :021: Mam takową, szara okładka z malunkiem RUDEGI i Szarika. Dodam że ta książka to dość gruba cegła  :021: :021:

Molzey

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Lipca 08, 2006, 10:12:59 »
Jedyny (potencjalny) plus tej całej paranoi, jest taki że może objawi sie nam kolejny Stanisław Bareja. I będziemy mogli obejrzeć coś na kształt "Misia", "Alternatyw 4" etc. :002:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #78 dnia: Lipca 08, 2006, 11:33:00 »
Proponuję żebyśmy napisali protest, że nie chcemy oglądać więcej Zmienników i Alternatywy 4 :012:
Uzasadnienie: Seriale pana Bareji zakłamują totalitarną rzeczywistość lat 80 PRL. W latach osiemdziesiątych w Polsce aktywne były środowiska wyzwoleńcze, których zabrakło w rzeczonych serialach, co w sposób radykalny wypacza obraz tamtych czasów. PRL nie był nigdy tak roześmiany. Młody widz, oglądające te wykwity beztroskiego kina PRL, odnosi wrażenie, żę uśmiechniętym ludziom tamtego okresu nie brakowało niczego oprócz wódki, a problemem była krzywo położona rura w mieszkaniu. Całkowicie wypacza to obraz tamtych czasów, w ktorych śmierć była jak kromka chleba, czasy w których strzelano do górników, a oddziały ZOMO pacyfikowaly bojowników o wolność. My, młodzi obywatele 4RP protestujemy! Prostestujemy przeciwko PRLowi z alternatyw, protestujemy przeciwko kłamstwom jakoby mieszkanie w tamtym okresie mogło być zabawne, pozbawione łez cierpienia za poległych w walce o demokrację rodakach!

pozdrawiam,
qrdl

Odczep się od moim ulubionych seriali  :118: :118: :118: Oba te seriale są demonstracją potęgi gospodarczej PRL gdzie w pierwszym ukazana jest solodność polskiego przemysłu motoryzacyjnego w szczególności FSO i jak to pionierzy z korporacji taxówkarskiej starają się umacniać pozycję na froncie o nową lepszą Polskę. Natomiast w drugim masz to samo tylko zajeli się gałęzią zwaną budownictwo, ważnym aspektem jest również ukazanie ruchów obywatela który uczestniczy w róznych akcjach społecznych które to sprawiają że Polska tamtych czasów staje się w oczach miedzynarodowych kolejnym gigantem budownictwa mieszkalnego....kekekeke a jak nie przestaniesz siać defetyzmu to już więcej nie będziesz mógł do mnie odpalić rakietki :020: :021:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 08, 2006, 12:28:00 »
Co się dzieje w tym popapranym kraju ?!
A co z Reksiem, Misiem Uszatkiem, Krecikiem, Rumcajsem - czy moje dzieci zostaną pozbawione przyjemności oglądania jedynych porządnych bajek bez przemocy, tylko dla tego, bo jakiemuś idiocie z rządu wydaje się, że te bajki  zostały wyprodukowane w czasach PRL??
Ludzie, przecież w tym kraju dochodzi do paranoii!!

Panowie ostrożnie z opiniami. Przecież wiadomo, że to są pseudonimy PRL-owskich konfidentów i sprzedawczyków :003:. „Miś Uszatek” to przebiegły donosiciel (wielkie ucho), donosił na swych kolegów (Prosiaczka, Tygryska, że nie wspomnę o Krzysiu) do psa z UB o pseudonimie Reksio. „Krecik” to agent zakonspirowany w KOR i robiący tam krecią robotę z informacji, jakie posiadam dość znana obecnie persona. Rumcajs to agent naszych południowych sąsiadów, który przeniknął to władz Solidarności a informację przekazywał bezpośrednio do KGB.  :002:
Wszystkie te „demoralizujące” nasze dzieci i młodzież seriale należy natychmiast wycofać z programu TV. :021:
Dodam jeszcze, że jest również „teczka” na Koziołka Matołka a na temat „Bolka i Lolka” to sza.....
Jedynym legalnym rządem polskim był zawsze Rząd Londyński.
Jednak problemem tego rządu było to, że znajdował się w Londynie a społeczeństwo było w Polsce. Obecnie nastąpiła poprawa sytuacji i rząd mamy w Polsce tylko, że społeczeństwo już za niedługo będzie w Londynie. :002: :002:
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #80 dnia: Lipca 08, 2006, 12:45:02 »
Obecnie nastąpiła poprawa sytuacji i rząd mamy w Polsce tylko, że społeczeństwo już za niedługo będzie w Londynie. :002: :002:

:564:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #81 dnia: Lipca 08, 2006, 13:29:31 »
Jedynym legalnym rządem polskim był zawsze Rząd Londyński.
Jednak problemem tego rządu było to, że znajdował się w Londynie a społeczeństwo było w Polsce. Obecnie nastąpiła poprawa sytuacji i rząd mamy w Polsce tylko, że społeczeństwo już za niedługo będzie w Londynie. 

:576: :576: :576: :576:
Po prostu tekst miesiąca. Bueheheheheh....zaraz znów z krzesła spadnę....

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Lipca 15, 2006, 19:34:29 »
włąsnie leci sobie Kloss na programie drugim telewizji polskiej :D
polecą głowy buahhahaa

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 11, 2006, 18:23:06 »

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #84 dnia: Września 25, 2006, 11:11:27 »
Dzisiaj "Czterej pancerni i pies" obchodzą swoje 40 lecie :D.
http://film.onet.pl/seriale/0,1408162,wiadomosc.html
Pozdrawiam
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Września 27, 2006, 12:26:30 »
Najsmutniejsze jest to, że podobno na wieść, że telewizja polska zaprzestaje emisji komercyjne stacje zgłosiły się z ofertą kupna praw do emisji podobno oferując niezłe pieniądze, ale niestety telewizja sprzedać nie chce :( Tym wszystkim, którzy mimo wszystko lubią te seriale, choćby ze względu na wspomnienia zabaw w czterech pancernych :) polecam jak najszybciej kupić, bo kto wie.... A jak już kupicie to pomyślcie o jakiejś skrytce w domu, bo jak już tego całkiem zakażą, to może wezmą się za ścigani tych, którzy to oglądają:)

« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 16, 2007, 10:20:44 »
  Witam, jakby kogoś interesowało , to razem z gazetką NAJ można
zakupić wersję kinową -Czterech pancernych- , w nr.3/2007  jest płytka
z dwoma pierwszymi odcinkami / cena 10 zł / czyli za całość 8 odcinków
zapłacimy 4 dychy .

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 30, 2007, 00:05:39 »
  Witam, jakby kogoś interesowało , to razem z gazetką NAJ można
zakupić wersję kinową -Czterech pancernych- , w nr.3/2007  jest płytka
z dwoma pierwszymi odcinkami / cena 10 zł / czyli za całość 8 odcinków
zapłacimy 4 dychy .

Fiu, fiu - to niezłe gazety czytacie, Leszkosławo :D

A ta wersja kinowa to 8 odcinków (tzn. tylko do Kołobrzegu), czy jakiś mix ze wszystkich?

« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 31, 2007, 00:42:35 »
Nie czytam! :001:,po prostu gęba Gustlika i reszty rzuca się w oczy nawet w kiosku , z opisu
wynika że w takiej ośmio odcinkowej wersji film chodził w kinie ,na pewno nie wszystko
co było w  TV ,  się w niej zmieściło.
  Myślę że to raczej MIX, w końcu Rudy musi wjechać do Berlina.

« Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 31, 2007, 07:32:11 »
... takiej ośmio odcinkowej wersji film chodził w kinie ,na pewno nie wszystko
co było w  TV ,  się w niej zmieściło.
  Myślę że to raczej MIX, w końcu Rudy musi wjechać do Berlina.

Z tego co się orientuję jest to tzw. "pierwsza seria" (która pierwotnie miała być jedyną) czyli akcja kończy się w Gdańsku. Pewnie za jakiś czas wydadzą "drugą serię" (która była nakręcana już po emisji pierwszej). Podział na odcinki jest na tej płycie podobno trochę inny niż było to w TV ponieważ prawa do wydania zakupiono ponoć nie od tzw. "publicznej" TVP tylko od wytwórcy filmu - szczegółów nie znam.