Ten skin to Su-27x2048 Green spakowany jako RAR dostępny na stronie http://www.lockonfiles.com którego chciałem wprowadzić
do gry za pomocą Mod Mana 6301.
Rozumiem, że chodzi o skin "
Su-27 x2048 Green", który posiada nazwę pliku "Su-27 green cammo.rar". Pojęcia nie ma gdzie tkwi problem u Ciebie bo
u mnie ten skin działa bez zarzutu (LOFC 1.12b, ModMan6.3.0.1, Vista64)

W związku z tym, że problem u mnie nie występuje, porada trochę "w ciemno" - skoro nie możesz zainstalować oryginalnej paczki to spróbuj:
1. Przepakować skin czyli:a/ Rozpakować paczkę (jakimkolwiek programem otwierającym pliki *.rar - ja używam darmowego ExtractNow) i wyciągnąć z niej dwa pliki SU-27-SKIN-L-09.dds i SU-27-SKIN-R-09.dds.
b/ Odpalić ModMana i kliknąć przycisk funkcji "Mods maker".
c/ Kliknać ikonkę otwartego folderu po prawej stronie okienka opisanego jako "
1-Choose Addon file (texture, sound, skin, etc...etc.." i wskazać (zaznaczyć) programowi wymienione powyżej 2 pliki i kliknąć "Otwórz" - pojawi się napis "
2 files selected";
d/ W linii "
2-Choose relative instal folder .." kliknąć ikonkę otwartego folderu i wskazać folder Bazar/World oraz kliknąć OK - pojawi się napis "
Bazar\World\";
e/ Kliknąć przycisk "Add to package" - nazwy plików pojawią się poniżej w oknie opisanym jako "Package file list";
f/ Teraz dokonać opisu skinu czyli wybrać z "Addon/Mod type" opcję
Skins SU-27 i w linii "Addon name" wpisać sobie dowolną nazwę skina;.
g/ Następnie przycisk "ZIP package", nadać nazwę paczce i kliknąć "Zapisz";
h/ Przejść do "Mods installer" i zainstalować skin.
2. Jak nie pomaga to zawsze można zrobić bez kompresji dds czy:a/ Rozpakować paczkę i wyciągnąć te same pliki;
b/ Przekonwertować je na format BMP (np. za pomocą InfanView);
c/ Wkleić do Folderu Bazar/TempTextures - trochę to będzie obciążało grafikę (przy niewielkiej liczbie takich maszyn nie ma problemu) ale powinno działać.