Trudno mi zgadywać, ale wielce prawdopodobne jest iż mogłeś widzieć
to zdjęcie. Natomiat
tutaj stoi egzemplarz wystawiony w muzeum lotnictwa w Monino. Nawiasem mówiąc to ten sam egzemplarz, którego kokpit widzimy na zdjęciach. Poniżej fotka jednego z egzemplarzy wystawiona w muzeum w Hanoi.

Jeśli chodzi o wietnamskie Mi-24A, to owszem, kilka egzemplarzy tego zabytku jest ciągle w eksploatacji. O ile mi wiadomo wypełniają one przede wszystkim zadania dozoru powietrznego wzdłuż granicy z Laosem.
Generalnie wyprodukowano około 240 egemplarzy wariantu A w kilku seriach produkcyjnych (łącznie było to ok. 300 egzempalrzy pierwszych wersji Mi-24, jesli liczyć jeszcze wersje B, ze stosunkowo niewielkimi zmianami). Stosunkowo niewielką liczbę odsprzedano do Algierii, Libii oraz wymienionego Wietnamu. Dwa pierwsze państwa wykorzystały je w prowadzonych przez nie konflikatach lokanlnych (Algieria przeciw islamskim bojówkom, Libia podczas wojny z Czadem). Ciekawostką jest to iż część libijskich śmigłowców tego typu otrzymała na przykład filtry powietrza CAIP skonstruowane przez brytyjską firmę APME Ltd. (docelowo projektowane dla egipskich śmigłowców Mi-8). Obecnia Libia oraz Wietnam eksploatuje jeszcze po kilka sztuk.
Sporo egzemplarzy Mi-24A/B można jeszcze zobaczyć w Afganistanie. Braly one niegdyś udział w wojnie afgańskiej będąc na wyposażeniu sił podległych rządowi w Kabulu, z racji jednak pewnych oganiczneń konstrukcyjnych wersja ta była latającą trumną, toteż pełniła na ogół funkcje transportowe i sanitarne. Po wojnie pozostałe maszyny przechodziły z rąk do rąk, dzisiaj na lądowsku obok bazy Bagram można jeszcze zobaczyć 3-4 sztuki, niestety zostały one rozkradzione i zdewastowane.