Zerknij jeszcze na to co zobaczysz w EZtune i jeśli będzie podobnie to winiłbym za to mobo a ta miała już 4 wersje....
A to mi się już nie podoba.....
Bez sensu. Po pierwsze każdy inny program pokaże to samo albo nic nie pokaże. Po drugie żaden współczesny element nie wytrzymał by takiej temperatury, nie mówiąc już o prawidłowym działaniu czy włączeniu (monit w biosie, pisk z głośnika etc.). Po trzecie co tu reklamować i jak opisać usterkę? Po czwarte wystarczy sobie wpisać w Google nazwę czujnika tudzież problemu i wyskoczy mnóstwo podobnych tematów i to od czasu chipsetu P67. Kolejny sposób sprawdzenia to wejść sobie do biosu i jak tam masz temperatury w normie to kolejny dowód na to, że to jest błąd odczytu. Zresztą często "TMPIN1" opisywany jest jako odczyt temperatury CPU, a jak widać na załączonym obrazku temperatury rdzeni są w normie.
Osobiście jestem przekonany, że na 100% jest to błąd programu HW Monitor i nie ma co siać paniki.
@tofik
Enjoy! Ważne, że jesteś zadowolony.
EDIT>>>
Aha, jest jeszcze jedna opcja teraz tak sobie myślę. Może to być temperatura mosfetów. Aczkolwiek nie jestem przekonany czy nawet one by wytrzymały taką temperaturę. Poza tym większość zasilania jest obecnie w CPU niż na płycie, więc i tutaj nie jest ona tak obciążona jak kiedyś nawet przy mocnym OC. Szczerze to nie wiem jakie napięcie trzeba by było przywalić na współczesny procesor aby tak je podgrzać. Nie wspominając o tym, że takie napięcie prędzej by wyszło w ekstremalnej temperaturze proca niż jednostki zasilającej.