Dzięki Panowie za dobre rady. GTX 970 4GB i SSD Goodram Iridiup Pro 480GB już na pokładzie... W porównaniu ze starą konfiguracją, obecny zestaw wypada wyśmienicie! W ArmA 3 na najwyższych ustawieniach, przy widoczności ustawionej na 12000 metrów, nie ma najmniejszej przycinki! Wszystko wygląda i działa pięknie.

DCS oczywiście, też prezentuje się o niebo lepiej.
Mam jeszcze pytanie odnośnie dysku. Oczywiście po zakupie dysku, sformatowałem HDD i system stawiałem na nowym SSD. Może to błąd, ale nie miałem nigdy gier i systemu na tej samej partycji. Również w tym przypadku postanowiłem dysk podzielić na dwie partycję. C na system i D na gry... i tu pojawił się problem, ponieważ dysk podzielił się na 2 równe połowy, po ~220GB każdy, i nie ma możliwości zmniejszenia dysku C do np 100 - 150 GB, A nie ukrywam że te GB na C bardziej by się przydały na D. Teraz mam zainstalowane ArmA 3 + mody, DCS World + A10C, CA, CF3, FIFA 17 i IŁ2 CoD i zostało już tylko 79 GB wolnego miejsca. A kilka tytułów jeszcze bym dorzucił, choćby GTA V, Cities Skylines, theHunter Call of the Wild, Railway Empire itd. Jeste jakaś opcja zmniejszenia dysku C? Czy może usunąć partycję D i zainstalować wszystko na C?