Ja moze odniose sie do kilku pytan i odpowiedzi co do fsx.
Mam pytanie do tych którym udało się ustawić max detale w FSX. Jaki sprzet jest do tego potrzebny. Chcę kupić mocnego laptopa (bo cholernie często zmieniam miejsce) na którym będę mógł to zrobić.Myślałem o Toshiba x500, wystarczy taki? albo może jakiś tańszy też styknie?
Sven uwiez mi ze laptopa do FSX na max detale nie znajdziesz.Nawet zeby to byl Alienware,Dell,HP,ASUS,ACER czy jakis inny High-end laptop.Zeby nawet mialy dyski ssd i procesory i7 z rodziny Extreme to i tak to bedzie srednia wydajnosc a wydatek... :karpik ogromny

.
Komputer tez ciezko bo do konca nie wiadomo jak to jest z tymi rdzeniami w fsx.Niby ze jest support do 32 rdzeni a i tak to kuleje.Juz na 4 powinno smigac na high detalach a tym czasem przy addonach mamy klatkowanie.
Jedyne co ja chcialbym zobaczyc to FSX na i7 980x i niedlugo wyjdzie plyta na dwa takie procki.Wiec tutaj mozna cos myslec ale....kasa..kasa...kasa a i tez nie wiadomo jak to bedzie do konca.
Od kiedy nabylem FSX tez chcialem max detale.Za wszelka cene.Na Heatrow od AS konczylo sie to na 5fps :karpik
Przerobilem platforme core2duo core2quad coreI7.Dopiero po odpowiednim ustawieniu wszystkiego w fsx(wylaczony bloom itp) mam fsx z 20fps na Heatrow a w powietrzu przy lotach VFR (max5000ft) 40-60fps na IFR juz czasami ponad 100fps.Dalem tylko jeden wpis do FSX.cfg ([BUFFERPOOLS] UsePools=0 PoolSize=0).
Nie mowie tu o czystym FSX ale z addonami REX ASE PMDG CS ITP ITD ruchem w powietrzu na 100% a na ziemi i morzu po 50%.
Na ten moment moj przepis na plynnego FSX jest taki.Tani i7 (920) dobra plyta do OC.Dajesz na 4GHZ chyba ze mozesz wyzej, ramu z 6gb(zeby nie bylo out of memory), grafike z 1gb lub wiecej(fajnie jak byloby 2gb zeby po wpisie sie FSX nie crashowal) jakis dobry dysk HDD i jedziesz.Nic wiecej nie trzeba dodawac do FSX.cfg aby to smigalo przyzwoicie.
A może do modyfikowanego FS użyć czegoś takiego?
http://pclab.pl/art42089.html
1500W! Na zimę będzie jak znalazł.
JG300_Lecter no ja nie wiem po jakiego ci to...wacka.Ja mam quadSLI 295 i przynam sie ze ostatnio rachunek za prad mialem na 500zl

Ani to nie daje wiekszych FPS (nawet o 1) ani to nie dziala w SLI dla FSX ani nie dziala dobrze przy wpisaniu [BUFFERPOOLS] UsePools=0 PoolSize=0.
Nie polecam.
Idiotyzm i przerost formy nad treścią.
KosiMazaki zgadzam sie calkowicie.
Fresh ja na twoim miejscu wzial bym jednak troche silniejszy zasilacz ale bez przesady.
Powiedzmy cos kolo 700W.
BTW.Sprawdz sobie sklep scan.co.uk
Jeszcze cos.....MICROSOFT WYDAL POPRAWKE DLA KART GRAFICZNYCH (GPU) ABY NIE KRZACZYLA SIE PRZY PRZECIAZENIU GPU I NIE WYWALALA BLEDU.
POPRAWKE MOZNA POBRAC Z
http://support.microsoft.com/kb/983615/en-usNALEZY SIE ZAREJESTROWAC I PODAC POPRAWNY EMAIL BO TAM PRZYSYLAJA LINKA DO SCIAGNIESCI I HASLO DO PLIKU.