Tak na oko to kuleje ilość pamięci RAM. Te 768 to zdeczko mało na Sturmowika zwłaszcza z modami. Jednak zanim cokolwiek bym przy tym kompie zrobił zacząłbym od oględzin. Sprawdził dokładnie stan kondensatorów na płycie głównej, zmienił pastę pod procesorem, sprawdził czy się kręci wentylator w karcie jeśli taki jest. Dalej sprawdziłbym zasilacz, bo ten może już niedomagać. Po odkurzeniu i oględzinach przeinstalowałbym cały system + Sturmowik. W systemie tylko niezbędne sterowniki i sama gra. Następnie na tracku "theBlackDeath" sprawdził jak to chodzi. Może się okazać, że będzie poprawa, a przynajmniej zyskasz pewność, że to nie softowa sprawa. No i powtarzalność warunków.
Jeśli dojdzie do zakupów to 2x512 DDR można już za 60zł dopaść, w tej podobnej kwocie da się już dopaść jakiś porządniejszy zasilacz. W moim wypadku za tyle sprzedałem komplet TwinMOSów i zakupiłem zasilacz Chiefteca 400 wattowy.
W przypadku jakiś większych ruchów niestety ale trzeba wszystko zmieniać. No teoretycznie można by procesor zostawić ale to niewielka oszczędność.
Ewentualnie po taniości można poskładać coś takiego
Procesor : AMD Athlon II X2 245 - 225 zł
Płyta Główna : MSI 785GM-E51 - 265 zł
RAM : GoodRam 2GB 1333MHZ - 150 zł
Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN - 130 zł
HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 155 zł
Napęd : Samsung SH-223L SATA Lightscribe - 99 zł
RAZEM : 1024 zł
Zintegrowana grafika HD4200 pewnie nie pozwala na większe szaleństwa ale specjalnie gorsza od tego Radeona co masz nie powinna być. Niemniej to i tak spory wydatek. W wolnej chwili zerknę na Allegro i sprawdzę czy nie udało by się coś pod C2D poskładać.
A może by się zaczaić na (to tak na szybko wpadło mi w oko):
http://allegro.pl/msi-c2d-hd4850-2gb-400w-i1275134844.htmlSwoją drogą podobną płytę do twojego Asrocka, ostatnio kupiłem za 130zł na Alledrogo, więc może by to wszystko przehandlować i poszukać czegoś nowszego. Sporo tego jest tylko trzeba posiedzieć i poszukać dobrze.