MSI B75A-G43
Asrock P67 Pro3
MSI Z77A-G43
Dzięki.
Rozumiem że nie ma znaczenia czy MSi czy Asrock? Szkoda tylko że gwarancja jest 24 miesiące. Asus ma 36 miesięcy, czy to jedyna wada w porównaniu do asusa?
Dodam że jestem fanem Nvidi i ATI u mnie nie zagości.
Jednak będzie i5!
Płyta: jeszcze niezdecydowany. Najważniejszy element, baza na 4 lata.Dobra karta dźwiękowa na pokładzie (głośniki subbufer+ 2 głośniczki)
Procesor: i5 2500K (chyba że podpowiecie inny)
Ram: 8GB nie wiem jeszcze jakiej marki (może coś podpowiecie).
Grafika: GF GTX460 posiadam
Dysk: SSD (120GB nie mniej) + HDD 500GB jest nowy (ze starego niedawno kupiony)
Zasilacz: Tagan TG480-U01 (stary dobry zasilacz ma już ze 4 lata, ale chyba nie ma sensu go zmieniać)
http://mcs.pc.pl/produkt299.htmlObudowa: nowa najlepiej w prostych kształtach, na niej musi stanąć subbufer. Dobrze by było aby okno z plexy było aby łatwo monitorować stan zabrudzenia.Panel przedni z USB i dzwiekiem. Kwota max 300zł
Kamera internetowa HD: nie mam pojęcia jaka. (łącze neostrada 20mBit)
Napędy: DVD lub coś podobnego , czytnik kart
Budżet : 3 000 zł
Podałem Wam moją koncepcję na modernizację. Zależy mi na tym aby iść też w oszczędność energetyczną (tu się kłóci GTX460 wiem, ale w przyszłości będzie zmieniona).
Generalnie nie jestem zwolennikiem jakiegoś ekstremalnego podkręcania (praktycznie nie bawię się w podkręcanie). No i ta obudowa, obecnie jest kiepska i średnio raz na 2 miechy musi być dmuchanie, komp stoi na podłodze z płytek w kuchni, więc jest sporo kurzu.
Będę Wdzięczny za poświęcenie chwili nad moją konfiguracja, wiem że dzięki temu będę miał optymalny sprzęt, przeznaczony do symulatorów. Z góry dziękuję, będziecie mogli liczyć na moje opinie o zakupionym sprzęcie.