Jeśli zrobi się z tego standard to supcio, nie to trudno. Jestem niedowiarkiem. Dopóki nie pomacam to się nie ekscytuję. Dla mnie ważniejsza jest czysta moc. Czary mary i inne optymalizacje "niskopoziomowe" zostawiam sobie na deser. Nie dalej jak cztery lata temu AMD próbowała Bulldozerem też nieco namieszać, też miało być rewolucyjnie, a wyszło tak sobie, bo soft nie podążał za myślą. Nvidia z PhysiX też nie zdominowała rynku. Poza tym firma Crytek ma większe lub mniejsze problemy finansowe, a co za tym idzie ich silnik też może mieć problemy. No chyba, że uwalą całość jak leci ale było by to ucinanie gałęzi na której się siedzi. BF Hardline to też gra tworzona nie przez Dice, a to może wpłynąć na popularność. BF4 pomimo, że od Dice, z Mantle i znany to jakoś rozszarpywany nie jest. Natomiast jeśli ktoś rozważa pogranie w wyżej wymienione tytuły to na pewno warto brać Mantle pod uwagę

. Intel na chwilę obecną chyba (bo nie śledzę tematu) nie dostał od AMD bibliotek, a konkurent czyli MS z jego DirectX też nie podda się bez walki. Poza tym Intel bardziej będzie nastawiony na podniesienie wydajności swoich układów IGP, a na tym w większość wymagających gier raczej nie będzie płynnie fruwać. Nvidia też nie da sobie wsadzić łap do kieszeni AMD, no a z drugiej strony Intel już raz wymusił na Nvidii posłuszeństwo wprowadzając SLI na chipsetach Intela. Biorąc to pod uwagę mimo wszystko dla mnie przypomina to trochę rysowanie patykiem na wodzie. Dużo się mówi jak będzie, obiecuje, marzy, a ja wolę poczekać na rozwój sytuacji i miarodajne testy. Do tego czasu wyjdą lepsze grafy, mocniejsze, sytuacja się wyklaruje i zdążę jeszcze wskoczyć do tego pociągu

.
Poza tym Vow ma nadzieje bawić się komfortowo w gry jeżdżone, więc chwilowo kilka gier z listy odpada

. Do 1k zł znalazł sobie NV i dostał propozycję od AMD

. Co wybierze to już jego sprawa. Sam wspominał, że któraś z jego jeżdżonych gier preferuje karty zielonych.
Aha, żeby nie było niedomówień ja nie jestem przeciwny Mantle itp. rozwiązaniom tylko warto sobie o tym poczytać przed ostateczną decyzją i kubeł zimnej wody na łeb wylać. Sama idea jest jak najbardziej fajna i z korzyścią dla wszystkich ale jako główny warunek zakupu to chyba jeszcze za wcześnie. Jak wypłynie na szerokie wody to na pewno

.