W zasadzie Labienus napisał to, co powinno być w tym temacie napisane

Dodam jeszcze coś od siebie:
Procesor: niekoniecznie Sempron, w sklepie zalinkowanym przez Labiego Athlon 3000+ jest za 369zł więc niewielka różnica, a z dostępnością lepiej.
Karta graficzna: każdy ma swojego trochę bardziej i trochę mniej lubianego producenta

. Najlepiej policz ile będą kosztować pozostałe komponenty, zobacz ile ci zostanie, i dopiero wtedy kombinuj jaką kartę graficzną kupić. X800GTO to bardzo dobre rozwiązanie jeśli nie zależy ci na najnowszych bajerach graficznych (Shaderach 3.0), których i tak budżetowa karta za ~500 zł nie pociągnie.. O Radeonie 1600 radzę zapomnieć, do posiadających nie najnowsze silniki graficzne symulatorów ta karta się specjalnie nie nadaje, chociaż w 3dmarkach wypada jako tako. Za ok. 700 zł będzie GF6800GS albo jeszcze lepiej GF7600GT. Link do testów, warto popatrzeć na wyniki z gier, dają jako taki obraz sytuacji:
http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1167Obudowa - Ja mam Modecoma feel 307 za około 100 zł i mogę zdecydowanie polecić:
tak toto wygląda. Przede wszystkim niezła ergonomia, przyciski są z przodu na górze podobnie jak gniazda słuchawek, mikrofonu, 2x USB i fire-wire. Czyli wszystko co jest potrzebne do gry w symulatory w zasięgu ręki

. Jakość wykonania i wygląd też lepsze niż w Codegenach. Oczywiście bierzesz bez zasilacza. Zasilacz wystarczy 400W, ale jakiejś sprawdzonej marki.
Pamięć:
koniecznie co najmniej 1 Gb, zwłaszcza do LockOna. Lepiej mieć więcej przeciętnego RAM'u, niż mało szybkiego z wypasionymi timingami i możliwościami O/C.
Chłodzenie. Na procka
Arctic Freezer 64 Pro, 69 zł. Mam i polecam (ciche, wydajne,niedrogie). Na grafikę może być Zalman, było o nim niedawno na forum. Ale najpierw upewnij się, że chłodzenie fabryczne na karcie będzie ci przeszkadzać, bo może wymiana nie będzie potrzebna.
Na takim sprzęcie pograsz w Lock-Ona na średnich detalach, FS będzie śmigał aż miło o ile nie nie zatkasz go wgrywając 10Giga add-onów, w Iłku może trzeba będzie czasem wyłączyć uber-super-duper wodę.