Ehh... co te stereotypy bezkrytycznie przyjmowane robią z ludźmi

Nie jestem znawcą, więc zaproponowałem to co wydawało mi się najrozsądniejsze.
Sorki Labi - ale co ty za reklamujesz...Huh
co to jest asrock..ecs...przeciez do tego to nawet z kijem nie można podejść, rozumiem ..abit, asus, gigabyta (kolejnosci alfabetyczna)
ale nie takie wynalazki...
Dark, ja nic nie reklamuję... ja proponuję, jeśli widzisz różnicę

A o tym modelu AsRocka na raczej dobrej jakości czipsecie ULi 1695 wypowiadają się praktycznie zawsze w superlatywach. Pewnie dlatego, że AsRock przyzwyczaił do marnych płyt, więc ta jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. Polecam lekturę:
http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147http://egielda.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2444A nie takie wynalazki...

jak procek ma być od AMD to niech chipset bedzie od nvidii !!
Oczywiście lol
i nie kupilbym go nigdy na allegro..w końcu to serce systemu..
Ja kupiłem i moje serce bije na schwał

Wielu kupuje i też jest ok. A Semprony tam można dostać najczęściej taniej niż w sklepach... a źródło to samo - od hurtownika

pamięci... to pamięci mają dual channel..?? olaboga - co to za ściema - jestem mocno pewny ze to zalezy od płyty głównej,
a konkretnie od chipsetu...
i co to za rada 2*256 - a jak to potem rozbudować ?? przy braku kasy jedyne rozsądne wyjście - to 1*512...zeby potem ewentualnie
zrobić z tego 2*256
i pokażcie mi kogoś kto ma gigantyczny wzrost wydajności na dualu przy amd....
Dark2, nie ciśnieniuj się tak

Napisałem, że to było tworzone na inną okazję. Nie płodziłem tego specjalnie dla Tofika tylko dla osoby, która będzie składać coś swojemu małolatowi, który o rozbudowie śnić nie będzie przez kolejne 10 lat zapewne.
Napisałem niżej, że lepiej byłoby 2x512.
A co do korzyści dual channel to nikt nie ma wątpliwości (ja też jestem
mocno pewny lol), że to nie jest wielki skok wydajnościowy. Po prostu przy okazji może być

aaa i jak juz to geil, kingston
oczywiście lol
grafika - jak chipset na mobo od nvidii - to grafa oczywiście też - jakiś GF6600 minimum a co więcej zależy od kaski..
oczywiście

dyskietka...hmm.na pewno masz w starym kompie, jaki sens kupowac ?
A jak instalator Windows nie wykryje dysku SATA to jak zamierzasz mu go pokazać?
BIOS, jak będzie miał być wgrany nowy i flash mu nie pójdzie to jak go wgrasz?
Niestety pewne archaizmy nadal występują i trudno je obejść w pewnych specyficznych przypadkach.
Sam rozważałem rezygnację z dyskietki, ale problemy z instalowaniem Windowsa na dysku SATA, szybko moje wątpliwości rozwiały. To w końcu jedynie 20-30zł.
Pozdrawiam