0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
widok walki Tirpitza z konwojem
Oj ja myśle że produkt miał siłę przebicia znaczną. Znaczniejszą na przykład niż wytrzymałość poszycia pokładu w nowoczesnym brytyjskim okręcie.
A ja mam takie pytanie nawiązujące do akcji filmu - czy podczas 2WŚ były jakieś przypadki atakowania (taki strzał rozpaczy jaki wykonał ten niemiecki skoczek w filmie) samolotów przez zestrzelonych lotników z ich broni osobistej ?
Natomiast pewny jestem że Arcta w 39 spuścił polski piechocinieć pojedynczym strzałem z karabinu. Trafił dokładnie w przewód paliwowy.
Na czym leciał wtedy Arct? Bo o ile mnie pamięć nie myli był to jakiś erwudziak robiący za samolot łącznikowy...
natomiast w którejś z książek spisanych przez polskich lotników jest opis atakowania jakiejś kolumny, i postać niemieckiego oficera strzelającego do samolotów z pistoletu, w pewnym momencie jeden z samolotów zachwiał się i od razu odbił w kierunku Anglii. Po locie się okiazało że nazistowskie ścierwo trafiło pilota w udo z parabelki albo innego lugera.
Całkiem fajny filmik. Najfajniejsze jak ten Spitfire wyłonił się spod Stukasa. A tutaj jest coś czego raczej nie można nazwać filmem, ale mi się podoba http://video.google.com/videoplay?docid=8470342122187748919&q=IL-2
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards