Autor Wątek: Temat na Oscara. Wirtualni piloci w filmie Jacka Bławuta  (Przeczytany 74471 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

flyn

• Gość
Temat na Oscara. Wirtualni piloci w filmie Jacka Bławuta
« dnia: Maja 28, 2006, 19:18:34 »
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=31656

Bardzo rzadko zaglądam na forum, ale to może być ważne.

Czy Forumowiczom znana jest ta inicjatywa? Może podzielą się informacjami/plotami w tym temacie..

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: Temat na Oscara. Wirtualni piloci w filmie Jacka Bławuta
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 28, 2006, 19:25:09 »
Jest, Szchmeisser wreszcie zagra czarny charakter na dużym ekranie,   :118:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 28, 2006, 19:35:11 »
Ok, tylko czemu my dowiadujemy sie o tym dopiero teraz ? W dwa lata po rozpoczęciu produkcji.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 28, 2006, 20:05:29 »
Witam,

Nie chcę krakać, ale widzę kolejne ognisko niezdrowego fermentu  :021: Poza tym przypuszczam, że niebawem nastąpi nadproduktywność postów o FB/PF w odpowiednich działach Forum, trzeba być widocznym. W sumie będę obserwował rozwój sytuacji z zainteresowaniem. W rzeczonej informacji o powstającym dokumencie czytamy:

Edycja Deluxe zawiera "Forgotten Battles" oraz dodatki "Ace Expansion Pack" i "Battles over Europe" (...). Dodatek to nowe algorytmy AI przeciwnika, poprawiona fizyka i usunięcie błędów oraz niedociągnięć poprzednika.

Bardzo mnie ciekawi jak pogodzić to z tym co powszechnie sądzą "experten". Ciekawe czy przed okiem kamerki rura zmięknie  :021:
Będzie wesoło.

pozdrawiam,
qrdl

Micho

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 28, 2006, 22:03:28 »
Dziadku Kosie

Powstają szkoły wirtualnego pilotażu. W Polsce najsławniejszą jest "Prestiżowa szkoła pilotażu wirtualnego dziadka Kosa".

to przeca o Tobie ! :001:

Offline Zodiak

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 28, 2006, 22:10:26 »
Kto nie wiedział to nie wiedział. 303 wie o wszystkim od dłuższego czasu jednak sprawa miała być zachowana w tajemnicy.

P.S. Jak się orientuje to Shmeisser nie ma tam swoich 5 minut w filmie.

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 28, 2006, 22:21:28 »
Kto nie wiedział to nie wiedział. 303 wie o wszystkim od dłuższego czasu jednak sprawa miała być zachowana w tajemnicy.

P.S. Jak się orientuje to Shmeisser nie ma tam swoich 5 minut w filmie.

Ta, a Bławut od dłuższego czasu lata pod xywą 303_Jaro  :020:

Więcej info jak będę miał czas.

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 28, 2006, 22:50:36 »
wirtualnego dziadka Kosa".
Przecież dziadek Kos nie jest wirtualny  :012:  :005:
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 28, 2006, 22:55:40 »
"Prestiżowa szkoła pilotażu wirtualnego".

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 28, 2006, 23:11:10 »
Szmajser wiedział oczywiscie o wszystkim od samego początku rzecz jasna :D gdyż jest czarnym charakterem, po prostu nie uważał za stosowne z nikim dzielić się tą wiedzą ani przebiegłymi metodami operacyjnymi ,którymi posłużono się do jej zdobycia lol
To inicjatywa panów z 303 i niech taką pozostanie

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 28, 2006, 23:14:43 »
Ale powiecie mi kiedy zaczną kręcić o LO/FC?! Plizzzzz, musze wiedzieć odpowiednio wcześniej, żeby zacząć się odchudzać  :icon_redface:

pozdrawiam,
qrdl

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 28, 2006, 23:50:57 »
Jak wiadomo, żaden porządny film nie może obejść się bez scen rozbieranych, oczywiste przeto jest, że zobaczymy w nim CyCe :D
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 29, 2006, 00:02:10 »
Szmajser wiedział oczywiscie o wszystkim od samego początku rzecz jasna :D gdyż jest czarnym charakterem, po prostu nie uważał za stosowne z nikim dzielić się tą wiedzą ani przebiegłymi metodami operacyjnymi ,którymi posłużono się do jej zdobycia lol
To inicjatywa panów z 303 i niech taką pozostanie

Nie Szmajs - to nie jest nasza inicjatywa, żeby było jasne od początku. Film ma być o pilotach przedsatwiających państwo, z jakiego pochodzą. Tzn., że film będzie "opowiadany" (nie na zasadzie gadających głów, a na zasadzie akcji i kamery jako niewidzialnego uczestnika) przez, hmmm.... - narodowe dywizjony (jakkolwiek by to nie brzmiało) - polskie dla Polski, rosyjskie dla Rosji (czyli w grze dla ZSRR), faremrskie dla USA, niemieckie dla Reichu itd. Pozwolę sobie zacytować reżysera: "przede wszystkim potrzebuję polskich Polaków i niemieckich Niemców", choć wiariacja co do przynależności narodowo-dywizjonowej też z pewnościa filmie będzie. Jedna lub dwie.

O filmie wcześniej nie mówiłem, bo - znając realia polskiego bagienka - spodziewałem się co najmniej ostrej pod różnymi względami reakcji niektórych. I niestety nie pomyliłem się, bo zawiść w przypadku niektórych wzięła górę nad zdrowym rozsądkiem i zbytnio rozrośniętym (a może powinienem napisać: napakowanym) "ego". I nie jest to bynajmniej sytuacja "z sufitu", ale wzięta żywcem z Ventrillo i gry.
Dodatkowo jest kręcony Turniej Dziadka Kosa, a intencją reżysera było, by każdy zachowywał się "po kablu" naturalnie, bez świadomości, że kamera po drugiej stronie wyłapuje każdą jego wypowiedź i to, jak lata (turniej, stres, wiadomo, jak jest - chcieliśmy uniknąć dodatkowego obciążania zawodników). Artykuł w stopklatce pojawił się co najmniej o tydzień za wcześnie (miało być po finałach), a poprzedzić go miała wzmianka w "Wyborczej".
Kto w miarę uważnie prześledził artykuł, ten pewnie dokonał krótkich obliczeń i wypadło mu, że narodowości do sfilmowania będzie sporo, a czas przeznaczony na dokment (nawet pełnometrażowy) jest zdecydowanie za krótki, by temat ująć dogłębnie.

c.d.n.

@Schmei
A "metody operacyjne" masz, powiedzmy, pospolite - do zaciągnięcia z każdej stronki po wklepaniu w gógla "php mysql hack" :D

@Qrdl
Jak będzie się szykował jakiś "suszarkowy" film, to Cię poinformuję :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 29, 2006, 00:34:10 »
I Bogu dzięki, EI jako farmerski dywizjon w Polsce będzie miało spokój, nikt mi tutaj z kamerą nad głową nie będzie siedział gdy z Labim będziemy omawiali szczegóły naszego następnego "shore-leave" prując jednocześnie do Raidenów nad wulkanicznymi wysepkami  :020:

@Qrdl... ciepło zaczyna być, pobiegać by się przydało, jogging jakiś czy basen, tylko chęci brak  :121:

« Odpowiedź #14 dnia: Maja 29, 2006, 07:01:51 »
Niewiem jak Wy ale ja sobie nie życze żeby mnie ktoś bez mojej wiedzy i zgody nagrywał w momencie kiedy gram w jakąkolwiek gre i robił sobie z tego jakieś swoje wypociny.Ende