Autor Wątek: Śmieszne sytuacje w Ił-ku  (Przeczytany 40357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Śmieszne sytuacje w Ił-ku
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 10, 2006, 16:40:45 »
Chciałem powtórzyć wyczyn mistrza, ale nie wyszło :002:.

Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

« Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 10, 2006, 18:26:06 »
Czy leci z nami pilot?

Bawiłem się wczoraj w spuszczanie B17. Jednej nie dokończyłem, bo skończyła mi się amunicja. Załoga pośpiesznie opuściła dość zdemolowaną maszynę:

Było to coś koło południa (w grze oczywiście). Wylądowałem i postanowiłem sprawdzić cóż tam się w powietrzu dzieje:

Maszna nadal leciała nadspodziewanie stabilnie. Leciała i leciała ...... . Ciekaw byłem kiedy glebnie. Włączyłem więc przyśpieszenie czasu i zająłem się czymś innym. Po jakimś czasie zaglądam, tam już się poważne zciemniło, a wrak dalej pogina przed siebie:

Za "kilka godzin" bez zmian:

Dopiero gdy zużył całe paliwo grawitacja i zdrowy rozsądek wygrały:

Ale to było bodaj koło "2.00" i było już jak widać ciemno jak wiadomo gdzie u wiadomo kogo.  :002:

Niezła ta amerykańska mechanizacja.  :004:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 10, 2006, 18:39:38 »
'Lady Be Good' wracając z Ploeszti została podstępnie opuszczona przez załogę nad północną Afryką, niezrażona kontynuowała lot w głąb sahary, gdzie elegancko wykonała wzorcowe lądowanie awaryjne na piasku, i we przeciwieństwie do załogi odnaloziono ją już w 57 roku czy tez 58 roku

« Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 10, 2006, 19:35:09 »
'Lady Be Good' wracając z Ploeszti została podstępnie opuszczona przez załogę nad północną Afryką, niezrażona kontynuowała lot w głąb sahary, gdzie elegancko wykonała wzorcowe lądowanie awaryjne na piasku, i we przeciwieństwie do załogi odnaloziono ją już w 57 roku czy tez 58 roku
'Lady be good' miała wtedy misje bombardowania portu w Neapolu. Wrak na pustyni odnalazla ekipa poszukująca ropy w 1959 roku, ciała 5 członków załogi odnaleziono rok pózniej. Zdaje się, że resztę też odnaleziono po jakimś czasie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2006, 19:41:03 wysłana przez JOE.KING »
PFS_milo

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 10, 2006, 19:51:39 »
Fakt , Neapol
Obstaje jednak przy 58 roku

« Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 10, 2006, 20:05:35 »
Czyli PF jako symulator misji "bezzałogowych" się sprawdza.  :004:

T-Rex

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 11, 2006, 19:58:18 »
Z załogą czy bez co za różnica i tak samolot będzie leciał no ale widać że to tylko kwestia zapasu paliwa :003: Chyba że w poziomie trudności ustawi się nieograniczoną wache. Ale kurde po co ja to tłumacze chyba każdy o tym wie  :003:

« Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 12, 2006, 10:08:03 »
Też próbowałem wyłączyć silniki w samolotach AI- wsiadłem za sterami UFO3JAKlota przeciwko eskadrze podwójnych He 111. Przy trzecim podejściu próbowałem wyłączyć środkowy motor, ale przesadziłem i samolot rozpadł się na dwie połówki. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że lewa część leciała prosciutko jak po sznurku  :003: Nawet gdy załoga wyskoczyła samolot leciał po prostej i swój lot zakończył na górze  :002:
Wszystko odyło się w Best Sim Ever AEP 2.04
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

« Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 12, 2006, 11:54:00 »
Sobota, wczesne popołudnie. Frunę ci ja Emilem. Naprotiw mienia idziot komando kufajmanów w liczbie czterech TB-3 (strzelanie rekreacyjne  :002: ). Podlatuję do pierwszego i gorąco namawiam załogę do opuszczenia maszyny, co zresztą dana załoga skwapliwe czyni. Następnie bezzałogowy TB-3 pokazuje mi brzuszek i spokojnie leci dalej, żeby było śmieszniej w szyku z pozostałymi. I tak przez jakieś 10 minut.
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

T-Rex

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 12, 2006, 13:34:34 »
Hehe, u każdego historia się powtarza :003: A tak na boku to może za kilka miechów pobijemy rekord oglądalnośći tego wątku :)

meryphillia

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 12, 2006, 15:26:14 »
To teraz cos odemnie :)
Misja: latanie akrobacyjne iszczakiem. Niestety konczy sie paliwo... do najblizszego lotniska daleko, wiec wybieram pierwszy lepszy, dlugi odcinek Matki Ziemii... Ladowanie wzorcowe z przepieknym, klasycznym (z mojej strony  :002: ) na takich ladowiskach, kapotazem  :020:. Dziarsko opuszczam samolot, a ten postanowil pochwalic sie nabytymi lekcjami breakdance  :021:

filmik z zdarzenia:

http://www.sendspace.com/file/8xlaz7

he he he

T-Rex

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 12, 2006, 20:02:27 »
meryphillia--->To była raczej ucieczka z miejsca zdarzenia  lub nieudana próba udawania królika :003:

Kaster

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 13, 2006, 08:37:20 »
Ze 3 miesiące temu znajomy leciał TB3(rozmawialismy a pomocą TS) i jak to się zdarza na serwerach dogowych odrazu został zaatakowany. W wyniku tego starcił ster kierunku i lotki. Postanowil wyskoczyć jednak spadochron zachaczył o samolot i spadł na zeimie zabijając się. Natomiast samolot wylądował ładnie na ziemi bez załogi(cały na kołach z martwym strzelcem). Moze to on go pilotował

« Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 13, 2006, 10:32:23 »
Ze 3 miesiące temu znajomy leciał TB3...
To częsty przypadek w FB z bombowcami Kiedyś parę lat temu jeszcze chyba na serwerz KG200 Dedicted czy jak on tam się nazywał, Szmajser szalał He-111 aż mu zabili całą załogę (chociaż ponoć tylny strzelec był żywy - ale to plotki) samolot leciał i leciał i leciał i leciał i..., aż w końcu bardzo łągodnie wylądował, tak łagodnie, ze nawet nic mu się nie urwało przy lądowaniu, tylko pogiął śmigła.

T-Rex

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 14, 2006, 15:44:00 »
Strzelcy 4ever  :003: