Autor Wątek: Niesamowita budowa Polskiego Vipera  (Przeczytany 1918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Niesamowita budowa Polskiego Vipera
« dnia: Czerwca 06, 2006, 02:26:35 »
Jeżeli kiedykolwiek uważaliście się za modelarzy nie przejmujcie się po tym linku wam przejdzie.
http://free4web.pl/3/2,85710,228301,5129221,0,Thread.html;jsessionid=D151921E72EC6CE749E66A68B117BC0E

Mi przesło
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

Boba Fett

• Gość
Odp: Niesamowita budowa Polskiego Vipera
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 06, 2006, 03:01:20 »
:546: :546: :546: :546:
Proszę ! Niech ktoś mi pomoże nacisnąć spust !  :icon_luger_148: Nie mogę żyć po tym co zobaczyłem...

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 06, 2006, 03:03:15 »
A mi nie.

W sumie jakos mocno rewelacyjne czy zapierające dech w piersiach to wszystko nie jest. Można zobaczyc lepiej wykonane rzeczy w obcojęzycznych galeriach, ale także i w polskich.
Kokpit uproszczony, niektóre elementy wykonane tak sobie i nie do konca precyzyjnie poklejone czy umocowane, np. bird slicer. Za to swietnie prezentuje się rurka pitota i dysza, po sesji też będę robił F-16CJ z Hasegawy i spróboję wykorzystać patent z kolczykiem i dremelem,
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 06, 2006, 06:06:59 »
Mnie też jakoś nie przeszło.... Nie widzę tam nic szczególnie nowatorskiego zarówno z dziedziny technik modelarskich jak i waloryzacji modelu. Nie przeczę natomiast, że modelarz ów reprezentuje wysoki poziom swoich umiejętności modelarskich.
Dziadek Kos

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 06, 2006, 10:28:10 »
Jakbym wiedział to bym mu przesłał te dwa AMRAAMy, bo akurat od dwóch lat leżą u mnie nieużywane - właśnie w skali 1:48  :020:

Ja w swoim F-16D blk52+ aż tak bardzo się nie bawię w szczegóły, ale niedługo czeka mnie dorabianie anten i odgromników, bo wszystkie się z czasem pourywały  :121:

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 06, 2006, 10:54:17 »
Mnie też jakoś nie przeszło.... Nie widzę tam nic szczególnie nowatorskiego zarówno z dziedziny technik modelarskich jak i waloryzacji modelu. Nie przeczę natomiast, że modelarz ów reprezentuje wysoki poziom swoich umiejętności modelarskich.

Bo stary wyjadacz z Pana. Mnie te linki do projektów realizowanych na innych forach a także Wasze (forumowiczów) prace przyprawiają o zawrót głowy i opad szczęki. Nie miałbym tyle cierpliwości i umiejętności żeby skleić tak skleić model. Po tym co zobaczyłem w tym dziale wydaje mi się, że mój Mig-29 Academy, który dostałem od znajomych z pracy będzie leżał do końca świata albo jeszcze jeden dzień dłużej... To byłaby po prostu profanacja :008:

Pozdrawiam
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 06, 2006, 11:23:43 »
No to żeby nie była profanacja to zabierz się w końcu za budowę tego samolociku. Najtrudniejszy pierwszy krok.... oooooo, to chyba z jakiejś piosenki. Ale faktycznie tak jest - najtrudniej podjąć decyzję o rozpoczęciu budowy a potem to już samo leci. Ja chętnie zobaczę efekty Twoich zmagań z tym modelem.

Jaki tam ze mnie "wyjadacz", no, może tylko stary!
Dziadek Kos

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 06, 2006, 11:38:40 »
Hm, Twoje słowa (mogę się zwracać per Ty?) podziałały trochę mobilizująco... Gdybym się za niego zabrał to byłby mój pierwszy model sklejony w całości samemu i pierwszy od dłuuugiego czasu. Dlatego też myślę, że skleiłbym go tak jak jest, nie starając się go poprawiać. Jeśli go skleję to i tak będzie duży sukces bo UH-1 Italeri zacząłem 6 lat temu i nigdy go nie skończyłem :005: Cóż zobaczymy co z tego wyjdzie, niestety jestem osobą leniwą i niecierpliwą więc może się skończyć na tych dwóch postach.

Pozdrawiam
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 06, 2006, 11:45:44 »
W takim razie czekam na pierwsze fotki z budowy.
Dziadek Kos