Autor Wątek: Błąd przy włączaniu  (Przeczytany 5663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Andreas

• Gość
Odp: Błąd przy włączaniu
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 30, 2006, 21:04:33 »
eh no robie właśnie tak i nic :P Silniki nawet nie bekną... Chyba, że to ma znaczenie czy stoje na pasie czy w szczerym polu ??  :002:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 30, 2006, 21:15:25 »
najpierw powiedz nba jakich ustawieniach latasz,istotne jest ustawienie separate engine start
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 30, 2006, 21:59:26 »
Jeżeli mogę prosić to niech ktoś wstawi tekst z pliku setings.ini z ustawieniem odnośnych klawiszy i będzie po problemie.
Przyda się to nie tylko początkującym.    :icon_redface::003:
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

T-Rex

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 01, 2006, 12:12:50 »
Ale wtedy i tak osoba mająca od kogoś ten plik namęczy się żeby go zapamiętać. Ja ustawiałem sterowanie godzine i tak je przejżałem(przejrzałem) ,że pamiętam każdy klawisz  :002:

To moje ostatnie pisemne upomnienie o przestrzeganiu poprawnej pisowni na Forum. Sezon urlopowy tuż, tuż... Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2006, 13:48:35 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 01, 2006, 13:42:20 »
Ale wtedy i tak osoba mająca od kogoś ten plik namęczy się żeby go zapamiętać. Ja ustawiałem sterowanie godzine i tak je przejżałem ,że pamiętam każdy klawisz  :002:

Źle mnie zrozumiałeś albo ja mało precyzyjnie napisałem. :001:
Chodzi o podanie tylko ustawień klawiszy z pliku setings.ini odnośnie problemu, o którym pisze Andreas. Grając od 5 lat w Ił-ka raczej mnie mam problemu z zapamiętaniem tych paru klawiszy, chociaż w różnych typach maszyn mam to różnie ustawione.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 01, 2006, 13:44:25 »
Shift NumPad-4=EngineSelect4
Shift NumPad-3=EngineSelect3
Shift NumPad-2=EngineSelect2
Shift NumPad-1=EngineSelect1
I=AIRCRAFT_TOGGLE_ENGINE
Shift I=EngineSelectAll
9=Power90
8=Power80
7=Power70
6=Power60
5=Power50
4=Power40
3=Power30
2=Power20
1=Power0
0=Power100

Shift 4=Step90
Shift 3=Step60
Shift 2=Step30
Shift 1=Step0
Shift 0=StepAuto

NumPad-=AIRCRAFT_POWER_MINUS_5
NumPad+=AIRCRAFT_POWER_PLUS_5

Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

Andreas

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 01, 2006, 14:22:54 »
Nie chodzi o to, że nie mam zabindowanego jakiegoś klawisza, tylko wszystko robie wg Waszych wskazówek, a Me262 dalej ani rusz. Zawsze ląduje w quick mission builderze na jakiejś drodze i wyłączam silniki, a potem już włączyć nie moge...  :005:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 01, 2006, 16:48:47 »
Eeeeee to wszystko tłumaczy facet.Trzeba było tak od razu.Tak samo nie uruchomisz silnika w I-16 jak go zgasisz w locie.Po prostu w Me262 silniki były zapuszczane przez agregat,a w I-16 przez obsługę naziemną.Postaw sobie doga i spróbuj wtedy.Sukces gwarantowany :020:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 01, 2006, 17:11:18 »
tia
W czasach w których latały 262 nie było juz lotnisk pozwolę sobie wtrącic, ani szeroko rozumianego przyziemia, tak więc 262 byuł całkiem samowystraczalny - agregat znajdował sie w stożku profilującym każdego silnika jumo, nazywał się Riedel i tak wogóle to nie był agregatem tylko dwusuwowym silnikiem z motocykla. Tak więc 262 odpalało sie jak jakąs kosiarkę do trawy ciągnąc za sznurek wychodzący z silnika. W powietrzu mogłoby to być utrudnione, więc pomysłowe hitlersyny dodały jeszcze rozrusznik z przycisku, nie pamiętam czym pędzony ale chyba sprężonym powietrzem.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 01, 2006, 18:29:08 »
Ale z tego co wiem wszechmocny OLO nie wziął tego pod uwagę

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 01, 2006, 18:42:17 »
Ano nie
Takze jak komus gwizdki zgasną, to jedyna nadzieja odpalic je jak dlugo kola nie dotkną ziemi :D

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 01, 2006, 19:50:48 »
Ale tylko kilka razy można w jetach (nie wiem konkretnie ile) bo potem to już silnik wogóle nie reaguje i trzeba szukać dogodne miejsca na przyziemienie.
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 01, 2006, 22:28:24 »
... tak więc 262 byuł całkiem samowystraczalny - agregat znajdował sie w stożku profilującym każdego silnika jumo, nazywał się Riedel i tak wogóle to nie był agregatem tylko dwusuwowym silnikiem z motocykla. Tak więc 262 odpalało sie jak jakąs kosiarkę do trawy ciągnąc za sznurek wychodzący z silnika. ...

Zgadza się, niektórym to tak zostało (dobre wzorce  :021:). W 1997 na pokazach, niejaki Tola Kwoczur (Gość przez duże G) na swoim akrobacyjnym Su-27 miał taki silniczek (wyglądał jak od "komara", a nie od motocykla  :002:) - wchodziło 20l benzyny, a umieszczony był w miejscu gdzie w maszynie seryjnej było działko (po drugiej stronie gdzie normalnie był podajnik amunicyjny - mieściły się 3 zgrzewki piwa  :021:) - służyło "to to" do odpalania maszyny tam gdzie nie było APY (dostosowanej do "wtyków" Układu Warszawskiego).

A co do tego Me-262 to może "pies pogrzebany jest" w tym, że lądowanie jest gdzieś na drodze (uszkadzasz silniki  :011: :010:) - spróbuj normalnie wyedytować misję w "full mission builder" gdzie zaczynasz od postoju na parkingu - i gdy wtedy nie da się odpalić silnika to znaczy że coś jest nie tak w Twojej grze :010:

... nie uruchomisz silnika w I-16 jak go zgasisz w locie ...

W locie - odpalisz silnik bez problemu, tylko trzeba śmigło "rozbujać"  :021:

PS. Andreas -  napisz dokładnie Twoje ustawienia w "difficulty" itp.
« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2006, 23:38:50 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 02, 2006, 00:25:05 »
Zrobiłem tak jak mówił Angel i Schmeisser i odpalenie silników na Me262 jest bez problemu.
Mam awersję do suszarek i prawie nimi nie latam :002:, tylko kilka testów w QMB ale tam rozpoczyna się w powietrzu, więc silniki były już na chodzie :002:.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 02, 2006, 10:57:45 »
Problem jest bo kilka misji temu na CAD-zie kol wielce szanowny @pschik wylądował Jaskółką na polnej drodze by uratować Rammjagera i zostali tam obaj, wnisek jest taki z yego że nie można wyłączać silników podczas takiej misji bo ich się nie da odpalić. Ale wtedy nie da się uratować kumpla :/
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM