Witam! Jak widzicie założyłem strefe totalnego żółtodzioba. Nie wiem czy na tym forum takowi są, (oprócz mnie

) ale mam nadzieje, że komuś ten temat też pomoże. Dobra, zacznę może od początku.

Kieeedyś, daaawno temu kleiłem sobie modele, które dostałem od rodziców. Miałem wtedy chyba z 10 lat, więc to klejenie było na zasadzie im szybciej i więcej kleju tym lepiej...

Teraz po przeczytaniu większości tematów na tym forum znowu nabrałem ochoty na -tym razem- fachowe zabranie się do modelarstwa. Mam nadzieję, że to nie jest słomiany zapał...

Wszystko się okaże. No, ale tutaj przydała by się wasza pomoc i wlaśnie w tym celu tutaj piszę. Mam zamiar kupic sobie jakiegoś Bf109 w skali 1:48. Wiem tylko, że potrzebuję klej do modeli, pilniczek i jakiś papier ścierny(

).

Co do pozostałych narzędzi to mam nadzieję, że mi doradzicie. Chciałbym, żeby ten model jakoś wyglądał, a i malowanie też mi sprawia problem (chyba największy). Nie łapie się w tych wszystkich sidoluxach i innych preparatach. Nawet nie wiem do czego służą...

Gdyby ktoś był tak miły i wypisał liste rzeczy, które potrzebuje do sklecenia i pomalowania modelu w miarę wyglądającego i od razu do czego te rzeczy służą. Dzięki wielkie z góry za pomoc dla żółtodzioba.